Ga naar de inhoud

Pannenkoeken Recepten overzicht

Pannenkoeken overzicht recepten2Speciaal voor jullie een pannenkoeken recepten overzicht. De hele week zitten ze al in mijn hoofd.. Dat wil zeggen: dat ik de hele week al weet dat ik komend weekend op tafel ga zetten.  Omdat er zoveel pannenkoek recepten op mijn blog staan besloot ik ze eens op een rijtje te zetten en dit overzicht met jullie te delen.

Pannenkoeken recepten overzicht

Mijn keuze voor dit weekend? Pannenkoeken als ontbijt zijn onweerstaanbaar, maar ik denk dat ik toch ga voor pannenkoeken als avondmaaltijd. Ik ga dan voor het basisbeslag pannenkoeken, en deze beleg ik old school met stroop. En dan bak ik er meteen ook eentje (of meer) met appel en spek. Voor welke variant ga jij?

 

Pannenkoeken beslag recept

Basisbeslag pannenkoek

De gewone (basis) pannenkoek is wat mij betreft altijd goed. Ik ga het liefst voor een pannenkoek met stroop. Heerlijk vind ik dat! Het basisbeslag is voldoende voor een goedgevulde pannenkoek. De recepten van mijn twee favorieten heb ik met je gedeeld.

Zoet gevuld

  • Gevuld met appel en spek – sinds ik deze pannenkoek bij een pannenkoekenhuis at afgelopen zomer is deze combinatie mijn favoriet. Het lekkerste vind ik deze met het beslag voor de eierpannenkoeken.
  • Appeltaart pannenkoek – een lekkere pannenkoek gevuld met appel en rozijntjes.

Pannenkoeken ontbijt

 

Ontbijt of lunch

Ik ben gek op pannenkoeken als ontbijt of lunch. De snelle (en ook wel gezonde) banaanpannenkoekjes eet ik zeker eens per week. In het weekend trakteer ik ons soms ook op lekkere luchtige American Pancakes. En als je echt wilt uitpakken ga je voor het pannenkoekentaartje met banaan of de blueberrypancakes met yoghurt en citroen.

Pannenkoeken overzicht 2

Nog een paar andere variaties die lekker zijn en niet mogen ontbreken in het pannenkoeken recepten overzicht: 

0 reacties

Laat een bericht achter

Wil je dit bericht delen?
Delen op