3x Kaashapjes bij Hollandse Jersey kaasplank
Vandaag staat er een mega artikel voor jullie klaar, een inspiratie-artikel met kaas. Hollandse kaas, maar dan een andere dan je gewend bent. Ik maak een Hollandse borrelplank met de bijzondere Landana Jersey Kaas en daarbij geef ik ook de recepten van 3 lekkere kaashapjes.3x Kaashapjes bij Hollandse Jersey kaasplank
Bewaren
Vandaag staat er een mega artikel voor jullie klaar, een inspiratie-artikel met kaas. Hollandse kaas, maar dan een andere dan je gewend bent. Ik maak een Hollandse borrelplank met de bijzondere Landana Jersey Kaas en daarbij geef ik ook de recepten van 3 lekkere kaashapjes.
Landana Jersey kaas
Landana Jersey kaas is een Hollandse Goudse kaas, gemaakt van volle natuurlijke melk van de bruine Jersey koe. Naast de zwart-wit gevlekte koeien vind je deze koeien ook in de wei.
Voorheen werd de melk van de Jersey koe vermengd met de melk van de andere koeien. Echter is ontdekt dat je van deze melk een bijzondere volle romige kaas kunt maken als je het niet mengt. De melk is van nature rijk aan vitaminen en mineralen en wordt niet afgeroomd. Hierdoor is de melk (en dus ook de kaas gemaakt van de melk) bijzonder romig.
De Landana Jersey kaas is qua smaak meer uitgesproken dan je gewend bent van een andere Goudse kaas. Hierdoor is het extra geschikt om te gebruiken bij een borrelplank. De smaak is voller en romiger. Als je de kaas even op kamertemperatuur laat komen proef je dit extra goed. Ook wordt de kaas dan iets zachter van structuur.
Landana Jersey kaas is verkrijgbaar in de smaken Mild, Belegen en Oud. Zie de verkooppunten op de website. En check hier de lekkere witlfosalade met Jersey kaas die ik eerder met jullie deelde.
3x Kaashapjes bij Hollandse kaasplank
Blokjes Landana Jersey kaas Oud, Belegen en Mild heb ik op de borrelplank gecombineerd met garnituur als blauwe druiven, kleine augurkjes, zilveruitjes, komkommer en worteltjes. Ik dip de kaas graag in mosterd, maar ook in appelstroop. Daarbij heb ik 3 lekkere kaashapjes met de kaas gemaakt.
Een rosbiefrolletje met truffelmayonaise en oude Jersey kaas, kaas-ui toastjes met milde Jersey kaas en een mini kaassoufflé van belegen Jersey kaas. Alle drie de hapjes bevatten kaas, maar zijn toch totaal anders. Scroll snel naar beneden voor de recepten van de drie kaashapjes die ik bij de borrelplank maakte.
Wat is jullie favoriete hapje met kaas? Ga je voor een blokje kaas, of verwerk je het in een borrelhapje?
Rosbiefrolletje met Jersey kaas
Ingrediënten voor 6 hapjes:
- 6 plakjes rosbief
- 1 theelepeltje truffelmayonaise
- Landana Jersey kaas oud
- plukje rucola
Bereiding:
Snijd de kaas in dunne repen, alsof het patatjes zijn.
Besmeer het uiteinde van het rosbiefrolletje met een beetje truffelmayonaise. Leg hier een reepje kaas op samen met een paar blaadjes rucola. Rol hier een mooi rolletje van.
Mini -Kaassoufflé van Jersey kaas
Ingrediënten voor 6 hapjes:
- 6 blokjes Landana Jersey kaas belegen
- 2 plakjes bladerdeeg, ontdooid
- 1 ei
- 3 eetlepels paneermeel
- zonnebloemolie in een wok, of vet in de frituurpan
Bereiding:
Roer het ei los in een diep bord en verdeel het paneermeel over een ander diep bord.
Snijd de plakjes bladerdeeg in 3 repen. Verpak het blokje kaas in het bladerdeeg. Snijd overtollig bladerdeeg er af. Haal het bladerdeeg door het ei en bedek het hierna met de paneermeel.
Laat dit op een bord in de koelkast 30 minuten staan.
Verwarm ondertussen de zonnebloemolie in een wok of verwarm de frituurpan. Check met een rijstkorrel of de olie heet genoeg is. Als de rijstkorrel naar boven komt borrelen is het heet genoeg (circa 180 graden).
Doe de gepaneerde bladerdeegpakketjes in de olie en laat dit 2-3 minuten frituren. Haal de pakketjes er uit als ze goudbruin zijn. Laat de mini-kaassoufflés uitlekken op een keukenpapiertje en serveer ze hierna direct.
Jersey Kaas-ui toastje
Ingrediënten voor 6 hapjes:
- 3 kleine dunne sneetjes brood
- 1 teentje knoflook
- 1 kleine rode ui, in halve ringen
- 9 plakjes Landana Jersey kaas mild
- olie, om in te bakken
Bereiding:
Verwarm de oven voor op 180 graden en bekleed een bakplaat met bakpapier.
Halveer de knoflook over de lengte en wrijf dit over de sneetjes brood.
Fruit de ui in een koekenpan met olijfolie aan tot het glazig ziet.
Verdeel de helft van de kaas over de broodjes. Bestrooi dit met de gebakken uit en voeg de overige kaas toe.
Bak de kaas-ui broodjes 10 minuten in de oven. Serveer de kaas-ui broodjes hierna direct.
Dit artikel schreef ik in samenwerking met Landana Jersey Kaas, lees mijn disclaimer.
Blijf op de hoogte, schrijf je in voor Brenda Kookt updates.
En ontvang de lekkerste recept-inspiratie passend bij het seizoen in je mailbox.