Ga naar de inhoud

Appelchips

Een snoeper ben ik niet, snoep laat ik met gemak staan. Maar een chippie (of meer) gaat er vooral in het weekend wel in. Daar kan ik niet vanaf blijven. Soms is het goed chips te laten staan en een gezonde(re) snack te nemen.  In dat geval is deze healthy appelchips dé oplossing! Op de

Appelchips

Appelchips (sl)

Een snoeper ben ik niet, snoep laat ik met gemak staan. Maar een chippie (of meer) gaat er vooral in het weekend wel in. Daar kan ik niet vanaf blijven. Soms is het goed chips te laten staan en een gezonde(re) snack te nemen.  In dat geval is deze healthy appelchips dé oplossing!

Op de blog van Ianna zag ik deze zelfgemaakte appelchips voorbij komen. Zo kun je toch een bakje chips eten, zonder schuldgevoel, met deze gezonde appelchips.

Appelchips

Deze zelfgemaakte appelchips is een uitkomst als je (sl)echte chips wilt laten staan, maar toch trek hebt in iets lekkers. Je moet echter wel even van te voren bedenken dat je gezond wilt snacken. De plakjes appel gaan namelijk 2,5 uur de oven in voor ze lekker krokant zijn.

De appelchips kan ik omschrijven als zoet-zure chips. Het smaakt niet naar appeltaart, maar door de kaneel en citroensap wordt het een beetje zoet en zurig. Lekker! Als je het mij vraagt 🙂

Appelchips

Mijn plakjes appel waren iets te veel om naast elkaar uit te spreiden over mijn bakplaat. Daarom heb ik ze een beetje over elkaar verspreid. Als je mooie ronde chipjes wilt kun je ze beter netjes naast elkaar leggen. De plakjes bleven aan elkaar plakken en kreeg ik na het bakken moeilijk van elkaar.

Appelchips

Appelchips

Ingrediënten:

  • 2 appels (bijvoorbeeld Elstar)
  • kaneel
  • 1-2 eetlepels citroensap per appel

Bereiding:

Verwarm de oven voor op 100 °C. Bedek een bakplaat met bakpapier.

Was de appels en verwijder het klokhuis met een appelboor. Snijd of schaaf de appels (met schil) in hele dunne plakjes. Doe de plakjes appel in een kom en meng dit met kaneel en citroensap. Zorg ervoor dat alle plakjes appel met een beetje kaneel bedekt zijn.

Leg de plakjes appel op de bakplaat (probeer de plakjes niet op elkaar te leggen, je krijgt ze straks moeilijk los). Plaats de bakplaat in het midden van de oven, en verwarm dit 2,5 uur.
Na 2,5 uur zijn de plakjes appel lekker knapperig geworden. Als jouw plakjes appel nog niet helemaal krokant zijn, haal ze dan evengoed uit de oven. Bij het afkoelen worden ze nog wat harder.

Je kunt de appelchips een paar dagen bewaren in een luchtdicht bakje.

Bron: Beginspiration

Bekijk ook andere recepten
Brownie recept

7 reacties

Marit

Ze zitten nu in de oven!! ik laat nog wel weten hoe het is gelukt!

Laat een bericht achter

Jennie

Ik ben nu 3 bakplaten vol aan het maken, met een grote oven. Maar na 2,5 uur zijn ze nog steeds niet knapperig, ook niet als je ze af laat koelen.. Ik laat ze er nog even in zitten. Misschien komt het door de hoeveelheid...

Laat een bericht achter

Brenda Kookt

Ik denk inderdaad dat dit teveel in een keer is. Ook wordt het niet zo knapperig als een echte chips, het blijft wel wat zachter hoor.

Floor

Ik heb gisteren appelchips gemaakt. En net als tussendoortje opgegeten. Heerlijk!

Laat een bericht achter

Sandra

Handig! Voorheen kocht ik ze regelmatig bij de supermarkt omdat ik ze zo lekker vond, maar ja, ik vond ze op een gegeven moment wel duur worden haha.

Laat een bericht achter

Brenda Kookt

Komt dat even mooi uit? :)

imfashionstoned

OOhhhh dit lijkt me heerlijk!

Laat een bericht achter

Laat een bericht achter

Wil je dit recept delen?
Delen op