Cajunkip met mangosalsa – en broccoli

Recept bewaren
Met een account kan je dit recept bewaren bij je favorieten.
Voeg dit recept toe aan je favorieten om deze snel terug te vinden.
Maak een account aan Bekijk hier jouw favorieten Of log hier inCajunkip met mangosalsa – en broccoli
Bewaren
Tijd voor een lekker maaltje met rijst. Een lekkere gekruide cajunkip met mangosalsa. Een beetje pittig en zoet samen, zo lekker!
Qua makkelijke maaltijden vervallen ook wij vaak op dezelfde gerechten. Aardappelen zijn op dit moment zeer favoriet, dat is iets waar ik op dit moment altijd trek in heb (zwangerschapscraving?), het is super makkelijk waardoor ik niet over het avondeten hoef na te denken op drukke dagen. En dan weet ik ook meteen dat ons kleine moppie lekker (en genoeg) eet.
Toch probeer ik ook af te wisselen met pasta, rijst en andere dingen. Al vind ik rijst nog het lastigste. Dat eten we gewoon niet zo vaak, en als ik rijst eet ga ik snel voor standaard dingen zoals nasi, kip kerrie of zoiets als deze chicken tonight. Ik houd van rijst met sausjes 😉
Cajunkip met mangosalsa
Maar deze week besloot ik het eens anders te doen. We gaan lekker voor een gekruid stukje kip met een fruitig tintje, een lekkere mangosalsa. Daarbij moest nog wat groente en ik ga lekker voor broccoli. Zo weet ik namelijk dat Fem genoeg groente eet 😉 Broccoli eet ze het liefst zo uit het vuistje namelijk. Maar wees vrij om dit gerecht te combineren met een andere groente (sperziebonen bijvoorbeeld).
Ingrediënten
Voor de mangosalsa:
Sweet chilisauce, voor erbij
Serveer met rijst en broccoli
Merknamen in de ingrediëntenlijst kunnen een gevolg zijn van een betaalde samenwerking. Lees mijn disclaimer.
Bereidingswijze cajunkip met mangosalsa – en broccoli
Stap 1
Meng de cajunkruiden met de olijfolie, zout en een geperst teentje knoflook. Roer de kippendijfilets erdoor en laat dit 30 minuten marineren.Stap 2
Verwarm een koekenpan op het vuur en bak hierin de gemarineerde kipfilet rondom aan.Stap 3
Meng blokjes mango, tomaat en lente ui in een kom.Stap 4
Serveer de Cajun kip samen met de mangosalsa, gekookte rijst en broccoli. Lekker om er een beetje sweet chilisaus bij te eten.Ingrediënten
Voor de mangosalsa:
Sweet chilisauce, voor erbij
Serveer met rijst en broccoli
Merknamen in de ingrediëntenlijst kunnen een gevolg zijn van een betaalde samenwerking. Lees mijn disclaimer.
Bereidingswijze cajunkip met mangosalsa – en broccoli
Stap 1
Meng de cajunkruiden met de olijfolie, zout en een geperst teentje knoflook. Roer de kippendijfilets erdoor en laat dit 30 minuten marineren.Stap 2
Verwarm een koekenpan op het vuur en bak hierin de gemarineerde kipfilet rondom aan.Stap 3
Meng blokjes mango, tomaat en lente ui in een kom.Stap 4
Serveer de Cajun kip samen met de mangosalsa, gekookte rijst en broccoli. Lekker om er een beetje sweet chilisaus bij te eten.Bekijk ook andere recepten

Recept bewaren
Met een account kan je dit recept bewaren bij je favorieten.
Voeg dit recept toe aan je favorieten om deze snel terug te vinden.
Maak een account aan Bekijk hier jouw favorieten Of log hier in
Recept bewaren
Met een account kan je dit recept bewaren bij je favorieten.
Voeg dit recept toe aan je favorieten om deze snel terug te vinden.
Maak een account aan Bekijk hier jouw favorieten Of log hier in
Recept bewaren
Met een account kan je dit recept bewaren bij je favorieten.
Voeg dit recept toe aan je favorieten om deze snel terug te vinden.
Maak een account aan Bekijk hier jouw favorieten Of log hier in
Recept bewaren
Met een account kan je dit recept bewaren bij je favorieten.
Voeg dit recept toe aan je favorieten om deze snel terug te vinden.
Maak een account aan Bekijk hier jouw favorieten Of log hier in