Citroencake met MonChou, blauwe bessen en paaseitjes

Recept bewaren
Met een account kan je dit recept bewaren bij je favorieten.
Voeg dit recept toe aan je favorieten om deze snel terug te vinden.
Maak een account aan Bekijk hier jouw favorieten Of log hier inCitroencake met MonChou, blauwe bessen en paaseitjes
Bewaren
Citroencake met MonChou. Yes, dit is de cake die je met het paasweekend moet maken hoor. Een hele lekkere frisse citroencake met een topping van MonChou, blauwe bessen en paaseitjes. Echt smullen!

Zoet MonChou paasrecept
Na de romige gevulde kipfilet met spek en de MonChou brunchplank met crispy chili-olie en vijgenjam mag een zoet MonChourecept natuurlijk niet ontbreken. Op de website heb ik al vele MonChoutaarten gedeeld (voor de paasdagen is de MonChou Paastaart met bokkenpootjes en lemon curd favoriet). Het leek me leuk om deze keer een ander zoet MonChou recept te maken.
Het werd een cake die perfect past bij de paasdagen en het voorjaar. Deze citroencake met topping van MonChou. Met blauwe bessen en praline paaseitjes.
Scroll naar beneden voor de receptkaart met het uitgewerkte recept van de citroencake.

Citroencake recept met topping van MonChou
De citroencake is een eenvoudige cake om te maken. De basis is een Hollandse cake op basis van boter met suiker, eieren en bloem, op smaak gebracht met citroensap en -rasp met daarbij blauwe bessen door het beslag gemengd. Het beslag verdelen we in dit geval over een vierkante brownievorm (je kunt hiervoor bijvoorbeeld ook een ovenschaal gebruiken).
Als de cake is afgekoeld snijden we het in vierkante stukken.
Voor de frisse MonChoutopping kloppen we slagroom met poedersuiker op. Hier roeren we MonChou Verse Roomkaas doorheen samen met nog een vleugje citroen. Dit maakt een hele lekkere frisse topping, die niet inzakt als het je het op de cake hebt gespoten.
Het beste kun je de MonChoutopping nadat je het hebt gemaakt in een spuitzak bewaren. Zo kun je het vanuit de spuitzak zo op de cake spuiten.
Spuit de MonChoutopping over de citroencake. Verdeel hier de blauwe bessen over, samen met de (gehalveerde) paaseitjes.
Wat ook erg fijn is: je kunt de citroencake heel goed van te voren maken. Bewaar de citroencake met MonChoutopping na het versieren afgedekt in de koelkast, zo kun je het tot wel 3 dagen bewaren. De MonChoutopping zakt hierbij niet in, maar blijft mooi staan.

Lekkerste citroencake recept
Dit is zo’n lekkere citroencake. Perfect voor bij de paasbrunch, bijvoorbeeld. Heel makkelijk om vooraf te maken en vooraf aan het serveren de topping van MonChou, blauwe bessen en paaseitjes toe te voegen.
Ingrediënten
MonChou topping
Overige
Extra benodigd
- vierkante brownievorm van 21 x 21 cm
- Spuitzak
Merknamen in de ingrediëntenlijst kunnen een gevolg zijn van een betaalde samenwerking. Lees mijn disclaimer.
Bereidingswijze citroencake met monchou, blauwe bessen en paaseitjes
Stap 1
Vet de bakvorm in, plaats eventueel een bakpapiertje in de vorm. Verwarm de oven voor op 170 graden.Stap 2
Meng de boter met de suiker en vanillesuiker. Klop dit tot het goed gemengd is en een romig mengsel ontstaat. Meng hierna één voor één de eieren door het mengsel samen met de citroenrasp en -sap. Voeg hierna het zelfrijzend bakmeel toe en mix dit goed door. Roer tot slot de blauwe bessen door het beslag.Stap 3
Giet het beslag in de vorm.Stap 4
Bak de cake in 40-45 minuten gaar. Controleer of de cake gaar is door er met een satéprikker in te prikken, als de prikker er droog uit komt is de cake gaar.Stap 5
Laat de cake afkoelen voor je het uit de vorm haalt.Stap 6
Klop voor de MonChoutopping de slagroom met poedersuiker op. Roer hierna de MonChou verse roomkaas los. En klop dit samen met de citroensap door het slagroommengsel. Doe de MonChoutopping in een spuitzak, eventueel met spuitmondje. Bewaar de Monchoutopping in de koelkast.Stap 7
Snijd de afgekoelde cake in stukken.Stap 8
Spuit de MonChoutopping over de citroencake. Verdeel hier de blauwe bessen over, samen met de (gehalveerde) paaseitjes.Ingrediënten
MonChou topping
Overige
Extra benodigd
- vierkante brownievorm van 21 x 21 cm
- Spuitzak
Merknamen in de ingrediëntenlijst kunnen een gevolg zijn van een betaalde samenwerking. Lees mijn disclaimer.
Bereidingswijze citroencake met monchou, blauwe bessen en paaseitjes
Stap 1
Vet de bakvorm in, plaats eventueel een bakpapiertje in de vorm. Verwarm de oven voor op 170 graden.Stap 2
Meng de boter met de suiker en vanillesuiker. Klop dit tot het goed gemengd is en een romig mengsel ontstaat. Meng hierna één voor één de eieren door het mengsel samen met de citroenrasp en -sap. Voeg hierna het zelfrijzend bakmeel toe en mix dit goed door. Roer tot slot de blauwe bessen door het beslag.Stap 3
Giet het beslag in de vorm.Stap 4
Bak de cake in 40-45 minuten gaar. Controleer of de cake gaar is door er met een satéprikker in te prikken, als de prikker er droog uit komt is de cake gaar.Stap 5
Laat de cake afkoelen voor je het uit de vorm haalt.Stap 6
Klop voor de MonChoutopping de slagroom met poedersuiker op. Roer hierna de MonChou verse roomkaas los. En klop dit samen met de citroensap door het slagroommengsel. Doe de MonChoutopping in een spuitzak, eventueel met spuitmondje. Bewaar de Monchoutopping in de koelkast.Stap 7
Snijd de afgekoelde cake in stukken.Stap 8
Spuit de MonChoutopping over de citroencake. Verdeel hier de blauwe bessen over, samen met de (gehalveerde) paaseitjes.Ben je opzoek naar recept inspiratie?
Meld je gratis aan voor mijn nieuwsbrief, en ontvang wekelijks de lekkerste recepten in je mailbox.
Bekijk ook andere recepten

Recept bewaren
Met een account kan je dit recept bewaren bij je favorieten.
Voeg dit recept toe aan je favorieten om deze snel terug te vinden.
Maak een account aan Bekijk hier jouw favorieten Of log hier in
Recept bewaren
Met een account kan je dit recept bewaren bij je favorieten.
Voeg dit recept toe aan je favorieten om deze snel terug te vinden.
Maak een account aan Bekijk hier jouw favorieten Of log hier in
Recept bewaren
Met een account kan je dit recept bewaren bij je favorieten.
Voeg dit recept toe aan je favorieten om deze snel terug te vinden.
Maak een account aan Bekijk hier jouw favorieten Of log hier in
Recept bewaren
Met een account kan je dit recept bewaren bij je favorieten.
Voeg dit recept toe aan je favorieten om deze snel terug te vinden.
Maak een account aan Bekijk hier jouw favorieten Of log hier in