Ga naar de inhoud

Citroenpasta met gerookte zalm

Dit is echt zo’n snel klaar altijd goed recept. Een recept waar ik regelmatig mee varieer. Mijn niewste variatie is deze variant met gerookte zalm. Ik noem hem frisse citroenpasta met gerookte zalm. Een ideaal pastarecept die het bijvoorbeeld ook op vakantie of de camping goed doet. Je hebt namelijk...
25 minuten Bereidingstijd
Delen op

Citroenpasta met gerookte zalm

Dit is echt zo’n snel klaar altijd goed recept. Een recept waar ik regelmatig mee varieer. Mijn niewste variatie is deze variant met gerookte zalm. Ik noem hem frisse citroenpasta met gerookte zalm.

Een ideaal pastarecept die het bijvoorbeeld ook op vakantie of de camping goed doet. Je hebt namelijk alleen een pan nodig om de pasta te koken, verder niet.

Citroenpasta met gerookte zalm

Frisse citroenpasta met gerookte zalm

Wil je snel een voedzame frisse maaltijd voor je neus? Dan is dit jouw pasta-recept! Een citroenpasta met gerookte zalm, doperwten en rucola. 

Het bereiden van de citroenpasta is super simpel: terwijl de pasta kookt blanceer je de erwtjes een paar minuten. Dit kan eventueel ook zelfs in de pan waar je de pasta in kookt. De gekookte pasta (tagliatelle in dit geval, maar je kunt hier ook mee variëren natuurlijk) brengen we op smaak met zout, peper, citroenrasp en citroensap. Hier roeren we roomkaas doorheen. Daarna voegen we de snippers gerookte zalm, geblanceerde doperwtjes en rucola toe. Dit mengen we door elkaar. En als finishing touch voeg ik nog snippers Parmezaan toe. 

Eigenlijk kun je dit recept niet echt koken noemen. Want dit gerecht is zo super simpel en snel om te maken. Pasta koken en de overige ingrediënten hoef je alleen maar met elkaar te mengen. Maar juist ook daarom is dit een ideale makkelijke maaltijd. Op een warme zomerdag, of wat dacht je op de camping? Ideaal als je weinig keukenapparatuur tot je beschikking hebt!

Citroenpasta met gerookte zalm

Zomer-pasta recepten

In de zomer ga ik graag voor een fris pastarecept. Dus niet lang laten pruttelen en warm met rode saus, maar lauw-warm of zelfs koud met roomsaus of bijvoorbeeld citroen als smaakmaker.

Naast de frisse citroenpasta met gerookte zalm zijn er nog een paar toppers die ik regelmatig eet. Deze zomer pastarecepten wil ik je graag tippen voor de komende maanden. Er zit vast wat lekkers voor je tussen! 

Citroenpasta met gerookte zalm

Ingrediënten

personen
Print dit gerecht
Delen op

Merknamen in de ingrediëntenlijst kunnen een gevolg zijn van een betaalde samenwerking. Lees mijn disclaimer.

Bereidingswijze citroenpasta met gerookte zalm

Bereiding: 25 minuten
Stap 1
Kook de pasta in ruim water gaar. Blancheer de erwtjes een paar minuten in een andere pan met kokend water.
2
Stap 2
Roer de gekookte pasta door en giet af. Breng de pasta op smaak met zout en peper, citroensap en rasp en voeg de roomkaas toe. Verwarm dit kort mee en roer door zodat het goed gemengd is.
3
Stap 3
Verdeel hierna de stukken gerookte zalm, erwtjes en rucola door de pasta.
4
Stap 4
Verdeel over de borden en maak af met Parmezaanse kaas.
Bekijk ook andere recepten
Zalm wellington pakketjes
Eischotel met paprika en aardappel
Goulash
Ravioli pannetje met tomatensaus

0 reacties

Laat een bericht achter

Wil je dit recept delen?
Delen op