Ga naar de inhoud

Couscous Ratatouille

Zin in couscous, maar wil je dit wel eens warm bereiden? Hierbij een lekker recept, boordevol groente. Een echte couscous ratatouille dus.
35 minuten Voorbereidingstijd

Ingrediënten

personen
Print dit gerecht

Bereidingswijze

Stap 1
Verwarm een beetje olie in een koekenpan of wok. Snipper de ui (niet te fijn), fruit de ui aan met een geperst teentje knoflook en de Provençaalse kruiden.
2
Stap 2
Snijd de paprika, courgette en aubergine in blokjes. Voeg de paprika en courgette bij de ui. Bak dit 5 minuten aan. Halveer de Cherry tomaatjes. Voeg de aubergine en tomaatjes bij het groentemengsel. Bak dit nogmaals 5 minuutjes aan. Voeg hierna de tomatenblokjes erbij samen met 100 ml water. Breng dit aan de kook en laat het even sudderen. Rooster de pijnboompitjes in een koekenpan.
3
Stap 3
Bereid de couscous volgens de verpakking, maar los in het gekookte water een beetje bouillonpoeder op, voeg het water hierna bij de couscous.
4
Stap 4
Roer een klontje boter door de couscous als het klaar is.
5
Stap 5
Serveer de couscous en ratatouille met een handje rucola en de geroosterde pijnboompitjes.

Lijkt dit je erg lekker, maar zie je de couscous niet zitten? Kook dan pasta bij de ratatouille.

Couscous Ratatouille

Couscous Ratatouille

Voor de 26x Groente-reeks wilde ik ratatouille maken bij de letter R. Ratatouille zit namelijk bomvol groente.
Alleen.. heb ik de R al gebruikt. Voor de Rodekool. De ratatouille had ik dus al uit mijn hoofd gezet.

Tot ik iets wilde doen met de C. Bij de C dacht ik aan Citroen, Chorizo, Chinese Kool. Cokos (Kokos ;-)) en aan Couscous! Recepten met citroen staan er genoeg op mijn blog, Chorizo bestaat ook al, maar Couscous nog niet! Dus dat werd hem. Maar dan wilde ik geen koude couscoussalade, maar een warme.

Het werd deze heerlijke..

Couscous Ratatouille!

Couscous Ratatouille

De ingrediënten: Groente! en Couscous.

Verder gaan er kruiden, bouillonpoeder, tomatenblokjes en water bij.

Couscous Ratatouille

Lijkt dit je erg lekker, maar zie je de couscous niet zitten? Kook dan pasta in plaats van couscous, dat is namelijk ook erg lekker! Dan heb je Pasta Ratatouille dus.

Couscous Ratatouille

Bekijk ook andere recepten
Pasta pesto salade
Salade van geroosterde biet met appel en pistache 3 bieten biet 85 gram rucola 0,5 avocado 0,5 appel, in blokjes 80 gram zachte geitenkaas 2 el gepelde pistachenootjes (of walnoten) Voor de dressing: 4 eetlepels balsamicoazijn 2 eetlepels extra vergine olijfolie 1 theelepel mosterd 1 theelepel honing zout en peper Bereiding: Verwarm de oven voor op 200 graden. Schil de bieten en besprenkel met olijfolie, zout en peper. Verpak in aluminiumfolie en rooster 30 minuten in de oven. Laat de biet hierna afkoelen en snijd ze in partjes. Maak de dressing door de ingrediënten te mengen in een kommetje. Verdeel rucola over een groot bord of schaal. Verdeel hierover partjes avocado, partjes geroosterde rode biet en blokjes appel. Verdeel hierover verkruimelde geitenkaas en bestrooi met grof gehakte pistachenootjes. Verdeel tot slot de dressing over de salade van rode biet
Fruitpizza met koekbodem
Huzarensalade

7 reacties

Ilan

Brenda this looks fabulous! I love couscous and those vegetables sound like a wonderful addition.

Laat een bericht achter

Brenda Kookt

Thanks Ilan :)

madscar

This is amazing! I love it:)

Laat een bericht achter

Quinoa ratatouille | Maaikyz iCook

[...] tijdje geleden kwam dit recept voor Couscous Ratatouille voorbij op de leuke site Brenda Kookt. Ik dacht uiteraard meteen weer aan die leuke film, maar ik [...]

Laat een bericht achter

Lisa

Ik heb nog nooit couscous gegeten, misschien maar eens proberen met dit recept. Ratatouille lijkt me lekker. En als ik het niet lust, kan ik altijd nog pasta koken :)

Laat een bericht achter

Kim

Jeetje, dit ziet er zo ontzettend lekker uit. Goede tip: om het met pasta te maken. Heerlijk!

Laat een bericht achter

Brenda

Dank je Kim. Zelf heb ik de helft met couscous gegeten en de andere helft een paar dagen daarna met pasta ;-)

Laat een bericht achter

Wil je dit recept delen?
Delen op