Cousous met perzik en kersen
Bewaren
Een heerlijke kom met zomerse smaken. Couscous met perzik en kersen. Een heerlijke zomerlunch, of salade bij de avondmaaltijd.
Zomerlunch
Snel en koud, dat is hoe ik in de hoogzomer wil koken en wat ik wil eten. Als avondmaaltijd, maar ook als lunch. Ik heb geen zin om lang in de warme keuken te staan en heb ook veel minder zin in warm eten dan normaal. Dus ik maak zoveel mogelijk salades in de zomer en daarom ben ik ook altijd op zoek naar nieuwe varianten.
Deze keer ging ik aan de slag met een snelle zomermaaltijd met couscous en heerlijke zomerse smaken. Het resultaat is een hele lekkere couscous met perzik en kersen geworden.
Couscous met perzik en kersen
Een lekkere zomerse lunch, met couscous. Deze keer wilde ik voor een couscoussalade met zomerfruit gaan. Een lekkere zoete en koude salade. En dat is gelukt 😉
De gewelde couscous combineer ik in dit geval dus met perzik en kersen. Voor de hartige noot koos ik voor een friszure dressing van citroensap en voegde ik komkommer en een pittenmix toe. Het werd de perfecte combinatie van fris, licht zuur, zoet en notig. Lekker!
Zet jij deze couscous met perzik en kersen ook op tafel met de lunch? Of ga je voor een fris-zoete avondmaaltijd?
Ingrediënten
Voor de dressing
Merknamen in de ingrediëntenlijst kunnen een gevolg zijn van een betaalde samenwerking. Lees mijn disclaimer.
Bereidingswijze cousous met perzik en kersen
Stap 1
Bereid de couscous volgens de aanwijzingen op de verpakking.Stap 2
Verwijder de pit van de perziken en snijd het vruchtvlees in dunne schijfjes. Verwijder het steeltje en de pit van de kersen en halveer het vruchtvlees. Snijd de komkommer in dunne halve schijfjes.Stap 3
Maak een dressing door de olijfolie extra vierge in een kommetje te mengen met het citroensap en de -rasp. Breng op smaak met zout en peper en chilivlokken.Stap 4
Rooster de pompoenpitten of pittenmix in een droge koekenpan totdat de pitten ‘poffen’.Stap 5
Meng de helft van de dressing door de couscous en meng er vervolgens de perziken, kersen, komkommer en rucola doorheen. Garneer de salade met de pitten en geef de rest van de dressing ernaast.ook lekker om van tevoren te maken en mee te nemen op een picknick. Houd de dressing dan wel apart tot aan het serveren.
Ingrediënten
Voor de dressing
Merknamen in de ingrediëntenlijst kunnen een gevolg zijn van een betaalde samenwerking. Lees mijn disclaimer.
Bereidingswijze cousous met perzik en kersen
Stap 1
Bereid de couscous volgens de aanwijzingen op de verpakking.Stap 2
Verwijder de pit van de perziken en snijd het vruchtvlees in dunne schijfjes. Verwijder het steeltje en de pit van de kersen en halveer het vruchtvlees. Snijd de komkommer in dunne halve schijfjes.Stap 3
Maak een dressing door de olijfolie extra vierge in een kommetje te mengen met het citroensap en de -rasp. Breng op smaak met zout en peper en chilivlokken.Stap 4
Rooster de pompoenpitten of pittenmix in een droge koekenpan totdat de pitten ‘poffen’.Stap 5
Meng de helft van de dressing door de couscous en meng er vervolgens de perziken, kersen, komkommer en rucola doorheen. Garneer de salade met de pitten en geef de rest van de dressing ernaast.ook lekker om van tevoren te maken en mee te nemen op een picknick. Houd de dressing dan wel apart tot aan het serveren.
Blijf op de hoogte, schrijf je in voor Brenda Kookt updates.
En ontvang de lekkerste recept-inspiratie passend bij het seizoen in je mailbox.