Cranberry muffins met sinaasappel
Bewaren
Muffins, wie is er niet gek op? Het leek mij leuk om deze keer aan de slag te gaan me een lekkere kerstmuffin. Een feestelijke muffin met een kerstig tintje. Het werden deze heerlijke cranberry muffins met sinaasappel. Hier wil je je tanden wel inzetten toch?
Cranberry recepten
Als er een ingrediënt is dat wat ij betreft echt ‘kerstig’ is dan is het wel de cranberry. Vooral met kerst wordt dit besje gegeten en er zijn al vele kerstrecepten mee gemaakt. Het fijne aan dit besje is dat je het in vele gerechten kun verwerken. Zowel hartig als zoet, en zowel de verse cranberry’s als de gedroogde variant.
Een aantal toppers op de website (naast deze cranberry muffins met sinaasappel natuurlijk ) zijn deze recepten:
- Cranberry tiramisu in een glaasje
- Schnitzelrolletjes met brie en cranberry
- Traybake van spruiten met pompoen en cranberries
- cranberry monchoutaart met witte chocoalde
- Broodkrans met cranberry
Cranberry muffins met sinaasappel
Maar deze keer gaan we dus aan de slag met cranberry muffins. Een lekker feestelijk en smaakvol cakeje om uit de hand te eten. En een leuk hapje om uit te delen! Bij de kerstkoffie of -borrel op het werk. Of om op tafel te zetten bij tijdens de kerstdagen of een nieuwjaarsborrel bijvoorbeeld.
Eigenlijk is er geen excuus om deze heerlijke cakejes niet te maken de komende periode, want ze kunnen altijd! Zelfs als toetje 😉
Cranberry’s zijn vrij zuur van smaak. Daarom voeg ik in dit geval iets meer suiker toe, plus sinaasappelrasp en -sap. Dit is een heerlijke frisse combinatie bij het zure van de rode besjes.
Scroll snel naar beneden voor het heerlijke uitgewerkte recept.
Muffin recepten
Nadat ik de andere cranberry recepten hierboven in het zonnetje heb gezet kan ik het niet laten ook nog even wat te delen over muffins. Ze zijn er in vele soorten en maten, en ik moet zeggen ik ben er echt gek op. Het zijn fijne eenpersoonscakes die je zo uit het vuistje eet. Door aan de muffin telkens een andere vulling met smaakmakers toe te voegen is het iedere keer weer een compleet ander lekkernij. Mijn favorieten zijn:
Ingrediënten
Extra benodigd
- Muffintray
- muffinpapiertjes
Merknamen in de ingrediëntenlijst kunnen een gevolg zijn van een betaalde samenwerking. Lees mijn disclaimer.
Bereidingswijze cranberry muffins met sinaasappel
Stap 1
Verwarm de oven voor op 200 graden. Zet de muffinvormpjes klaar, eventueel in een bakblik.Stap 2
Roer de bloem, suiker, zout en bakpoeder door elkaar, samen met de sinaasappelrasp. Mix de olie, melk, ei en sinaasappelsap in een aparte kom. Doe de natte ingrediënten bij het bloemmengsel. Roer even door elkaar, maar niet te lang. Roer 2/3 van de verse cranberry’s er ook kort doorheen.Stap 3
Vul de muffinvormpjes voor ongeveer 3/4 met het muffinbeslag. Verdeel de overige cranberry’s over de muffins en bestrooi met een beetje kristalsuiker.Stap 4
Bak de muffins ongeveer 20 - 25 minuten op 200 graden, tot ze goudbruin en gaar zijn.Stap 5
Laat de muffins afkoelen op een rooster. Bestuif de cranberry muffins voor het serveren eventueel met een beetje poedersuiker voor een extra feestelijk effect.Ingrediënten
Extra benodigd
- Muffintray
- muffinpapiertjes
Merknamen in de ingrediëntenlijst kunnen een gevolg zijn van een betaalde samenwerking. Lees mijn disclaimer.
Bereidingswijze cranberry muffins met sinaasappel
Stap 1
Verwarm de oven voor op 200 graden. Zet de muffinvormpjes klaar, eventueel in een bakblik.Stap 2
Roer de bloem, suiker, zout en bakpoeder door elkaar, samen met de sinaasappelrasp. Mix de olie, melk, ei en sinaasappelsap in een aparte kom. Doe de natte ingrediënten bij het bloemmengsel. Roer even door elkaar, maar niet te lang. Roer 2/3 van de verse cranberry’s er ook kort doorheen.Stap 3
Vul de muffinvormpjes voor ongeveer 3/4 met het muffinbeslag. Verdeel de overige cranberry’s over de muffins en bestrooi met een beetje kristalsuiker.Stap 4
Bak de muffins ongeveer 20 - 25 minuten op 200 graden, tot ze goudbruin en gaar zijn.Stap 5
Laat de muffins afkoelen op een rooster. Bestuif de cranberry muffins voor het serveren eventueel met een beetje poedersuiker voor een extra feestelijk effect.Blijf op de hoogte, schrijf je in voor Brenda Kookt updates.
En ontvang de lekkerste recept-inspiratie passend bij het seizoen in je mailbox.
Bekijk ook andere recepten
2 reacties
Ingrid
Hoi. Recept ziet er heerlijk uit! Gebruik je rauwe cranberry’s of de gedroogde zoals (rozijnen) ?
Brenda Hoff
Hoi Ingrid, in dit geval gebruik ik verse cranberry's