Fruitpizza met koekbodem
Bewaren
Yes een lekkere zomerse snack! Fruitpizza met koekbodem! Als dat geen traktatie is?
Een knapperige bodem bedekt met een romig laagje en verse fruit. Echt genieten!
Wil je eens wat anders bakken en – met deze temperaturen – niet te lang bezig te zijn in de keuken en de oven niet te lang aan hebben? Dan zit je gebakken (pun intended) met deze heerlijke, makkelijk te maken fruitpizza!
Fruitpizza met koekbodem
Deze fruitpizza heeft een bodem van koek en beleg je met lichtzoete en frisse roomkaas. Eroverheen verdeel je je lievelingsfruit en klaar ben je.
Deze fruitpizza is ook heel leuk om te maken met je kids. Laat ze de pizza beleggen met wat ze lekker vinden. Want uiteraard hoef je niet alleen fruit op de pizza te stoppen. Je kunt ‘m toppen met van alles en nog wat! Maak er dus vooral je eigen feestje van. Succes gegarandeerd!
Zomerse hapjes voor kids
Heb je na de fruitpizza met koekbodem trek geregen om meer zomers hapjes met of voor kids te maken? Dan tip ik je graag deze recepten:
Ingrediënten
Extra benodigd
- springvorm van 20 – 24 cm
- Keukenmachine
Merknamen in de ingrediëntenlijst kunnen een gevolg zijn van een betaalde samenwerking. Lees mijn disclaimer.
Bereidingswijze fruitpizza met koekbodem
Stap 1
Verwarm de oven voor op 180 graden en vet de springvorm in.Stap 2
Meng in een keukenmachine de basterdsuiker met de boter tot een romig geheel. Voeg dan het ei en de melk toe en mix nog kort door. Roer dan de bloem en het zout door het beslag.Stap 3
Bekleed de springvorm met het beslag en bak vervolgens 10 - 15 minuten in de voorverwarmde oven totdat het geheel goudbruin en gaar is. Laat helemaal afkoelen en haal dan voorzichtig uit de vorm.Stap 4
Meng de roomkaas met de poedersuiker. Verdeel vervolgens over de bodem. Verdeel hierover het fruit van je keuze. Snijd in punten en serveer meteen.Ingrediënten
Extra benodigd
- springvorm van 20 – 24 cm
- Keukenmachine
Merknamen in de ingrediëntenlijst kunnen een gevolg zijn van een betaalde samenwerking. Lees mijn disclaimer.
Bereidingswijze fruitpizza met koekbodem
Stap 1
Verwarm de oven voor op 180 graden en vet de springvorm in.Stap 2
Meng in een keukenmachine de basterdsuiker met de boter tot een romig geheel. Voeg dan het ei en de melk toe en mix nog kort door. Roer dan de bloem en het zout door het beslag.Stap 3
Bekleed de springvorm met het beslag en bak vervolgens 10 - 15 minuten in de voorverwarmde oven totdat het geheel goudbruin en gaar is. Laat helemaal afkoelen en haal dan voorzichtig uit de vorm.Stap 4
Meng de roomkaas met de poedersuiker. Verdeel vervolgens over de bodem. Verdeel hierover het fruit van je keuze. Snijd in punten en serveer meteen.Blijf op de hoogte, schrijf je in voor Brenda Kookt updates.
En ontvang de lekkerste recept-inspiratie passend bij het seizoen in je mailbox.