Ga naar de inhoud

Gegrilde courgette

Wat mij betreft zijn bijgerechten met groente altijd handig om achter de hand te hebben. Als je een stukje vlees of vis eet met bijvoorbeeld aardappeltjes moet er toch nog iets van groente bij om het compleet te maken. Vandaag is dat gegrilde courgette. In de zomer denk ik altijd...
Delen op

Gegrilde courgette

Courgette bijgerecht txtWat mij betreft zijn bijgerechten met groente altijd handig om achter de hand te hebben. Als je een stukje vlees of vis eet met bijvoorbeeld aardappeltjes moet er toch nog iets van groente bij om het compleet te maken. Vandaag is dat gegrilde courgette.

In de zomer denk ik altijd snel aan een salade maar nu het buiten een stuk kouder is trekt dat me toch niet zo. Daarom heb ik een aantal nieuwe warme combinaties uitgeprobeerd. Deze is vrij simpel. Maar simpel is vaak lekker. Erg lekker.

Dit bijgerecht met gegrilde courgette is er eentje om te onthouden. Met zijn tweetjes hebben wij namelijk dit hele recept opgegeten. Twee courgettes, gewoon even voor er bij… oeps. (Van Joost moet ik zeggen dat het Awesome was, al vind ik dat persoonlijk een beetje overdreven ;))

Courgette bijgerecht 02

Gegrilde courgette

 

Brenda Kookt Fijne Feestdagen 2014 03

Ingrediënten

Print dit gerecht
Delen op

Merknamen in de ingrediëntenlijst kunnen een gevolg zijn van een betaalde samenwerking. Lees mijn disclaimer.

Bereidingswijze gegrilde courgette

Stap 1
Snijd de courgettes in plakken, bestrooi met zout en laat ze 20 minuten op een keukenpapiertje uitlekken.
2
Stap 2
Dep de courgettes droog met keukenpapier en meng ze in een kom met 2 eetlepels olijfolie, peper en zout.
3
Stap 3
Grill de plakken courgette in een grillpan of tussen een contactgrill gaar.
4
Stap 4
Snijd de champignons in plakjes, de tomaat in blokjes en pers de knoflook.
5
Stap 5
Verwarm een beetje olijfolie in een koekenpan en bak hierin de champignons met blokjes tomaat en het teentje knoflook op middelhoog vuur aan. Breng op smaak met een beetje peper en zout.
6
Stap 6
Meng de gegrilde courgettes door het champignonmengsel en serveer het warm.

Blijf op de hoogte, schrijf je in voor Brenda Kookt updates.

En ontvang de lekkerste recept-inspiratie passend bij het seizoen in je mailbox.

Bekijk ook andere recepten
Speculaasmuffins met mandarijn-icing en strooigoed
MonChou borreldip – met zalm, kip en pistache
Pizza met pistachepesto en ricotta
Geroosterde pompoensoep met bloemkool

2 reacties

Cour Gette

Lekker hoor!

Laat een bericht achter

Tanja

Deze komt hier heel vaak op tafel! Gezonde en heerlijke combinatie.

Laat een bericht achter

Laat een bericht achter

Wil je dit recept delen?
Delen op