Ga naar de inhoud

Geroosterde aardappeltjes met bloemkool en tahin

Gebakken aardappeltjes, met een twist. Samen met geroosterde bloemkool en krokante kikkererwten en tahin.
15 minuten Voorbereidingstijd
45 minuten Bereidingstijd
Delen op
Geroosterde aardappeltjes met bloemkool en tahin

Geroosterde aardappeltjes met bloemkool en tahin

Gebakken aardappeltjes, met een twist. Deze traybake van geroosterde aardappeltjes met bloemkool, tahin en krokante kikkererwten. Dat is weer eens iets anders dan Hollandse kost!

Ik ben gek op traybakes. Eén ovenschaal waar je al je ingrediënten op gooit, en binnen mum van tijd staat er een lekker en gezond maaltje op tafel. In de Nationale Week Zonder Vlees & Zuivel mag een vegan traybake natuurlijk niet ontbreken. Super simpel, en zo lekker!

Geroosterde aardappeltjes met  bloemkool en tahin

Geroosterde aardappeltjes met bloemkool en tahin

Het is supersimpel om dit traybake recept te maken. Je hebt kikkererwten, bloemkool en aardappeltjes nodig. Daarnaast gebruik ik citroensap, wat maïzena, olijfolie, tahin en wat kruiden. Zo makkelijk maar toch zo lekker!

Wat is tahin?

Tahin wordt ook wel tahini genoemd. Het is een pasta gemaakt van gemalen sesamzaadjes. Die pasta wordt dan weer veel gebruikt in gerechten uit het Midden-Oosten. Zo is het bijvoorbeeld een belangrijk ingrediënt in gerechten als hummus of baba ganoush. Bij het maken van tahini worden sesamzaadjes dus geroosterd en gemalen tot ze een gladde en romige pasta vormen. Dat geeft een rijke, nootachtige smaak en een licht bittere ondertoon.

Geroosterde aardappeltjes met bloemkool en tahin

Zo maak je geroosterde aardappeltjes met bloemkool en tahin

Eerst verwarm je de oven voor op 200 graden en bekleed je de bakplaat met bakpapier. Dan komt het meest simpele gedeelte: je verdeelt de kikkererwten, aardappelen en bloemkool over de bakplaat. Meng dit geheel met de maïzena, olijfolie, citroensap en de kruiden. Dit wordt zo’n 45 minuten in de oven geroosterd tot de groenten lekker knapperig zijn en vol van smaak.

Vegan traybake

Als de vegan traybake uit de oven komt serveer je de geroosterde aardappel met bloemkool en kikkererwten met de tahin als saus. Om het gerecht helemaal compleet te maken garneer ik het met fijngehakte peterselie. Dat ziet er mooi uit én geeft een lekkere smaak. Staat dit recept binnenkort ook bij jou op tafel?

Ingrediënten

personen
Print dit gerecht
Delen op

Merknamen in de ingrediëntenlijst kunnen een gevolg zijn van een betaalde samenwerking. Lees mijn disclaimer.

Bereidingswijze geroosterde aardappeltjes met bloemkool en tahin

Voorbereiding: 15 minuten
Bereiding: 45 minuten
Stap 1
Verwarm de oven voor op 200 graden en bekleed de bakplaat met bakpapier.
2
Stap 2
Verdeel de kikkererwten, aardappelen en bloemkool over de bakplaat. Meng met maïzena, olijfolie, citroensap, kruiden. Rooster dit 45 min in de oven.
3
Stap 3
Serveer de geroosterde aardappel met bloemkool en kikkererwten met tahin als dressing/saus en garneer met fijngehakte peterselie.

Blijf op de hoogte, schrijf je in voor Brenda Kookt updates.

En ontvang de lekkerste recept-inspiratie passend bij het seizoen in je mailbox.

Bekijk ook andere recepten
MonChou borreldip – met zalm, kip en pistache
Gevulde varkenshaas met truffeltapenade
Traybake met zalm en broccoli
Pizza met pistachepesto en ricotta

0 reacties

Laat een bericht achter

Wil je dit recept delen?
Delen op