Ga naar de inhoud

Gnocchi met spruiten en botersaus

Een heerlijk herfstmaal, de perfecte makkelijke maaltijd. Gnocchi met spruiten en botersaus. Zo lekker, een nieuwe favoriet bij ons thuis.
30 minuten Bereidingstijd
Delen op
Gnocchi met spruiten en botersaus

Gnocchi met spruiten en botersaus

Een heerlijk herfstmaal, de perfecte makkelijke maaltijd. Gnocchi met spruiten en botersaus. Zo lekker, een nieuwe favoriet bij ons thuis! Zet jij hem binnenkort ook op tafel ?

Gnocchi met spruiten en botersaus

Dit gnocchi recept is mijn nieuwe favoriet. Zo erg zelfs, dat ik ‘m na het koken en fotograferen inmiddels al drie keer vaker heb gemaakt. Ik maak het gerecht zelf met zoute kappertjes, dus niet de gewone kappertjes uit de supermarkt die zijn ingelegd in het zuur. Mocht je eraan kunnen komen, dan raad ik je deze zoute kappertjes heel erg aan. Sowieso zijn ze heel erg lekker, maar ze zijn vooral ook de kers op de taart van dit heerlijke gerecht. 

Beurre noisette maken

De saus die ik voor dit gerecht maak, is beurre noisette – een bruine botersaus die ontstaat wanneer je de boter langzaam laat smelten tot hij nootachtig begint te ruiken. Het klinkt misschien ingewikkeld, maar het is eigenlijk heel eenvoudig te maken. Beurre noisette voegt een heerlijke diepte toe aan het gerecht en tilt de smaak van de gnocchi en spruiten echt naar een hoger niveau. Maar, als je niet zoveel tijd of zin hebt om beurre noisette te maken, is gewone gesmolten boter ook een prima alternatief. Laat dit zeker niet achterwege, want juist die romige smaak van de boter geeft een extra twist aan dit gerecht. Zo lekker!

Gnocchi met spruiten en botersaus

Gnocchi met spruiten en botersaus

Goed, gnocchi met spruiten en die heerlijke botersaus dus. Heel simpel om te maken, en dat maakt dit vegetarische gnocchi recept met spruiten éxtra lekker.

Begin met het koken van de gnocchi volgens de aanwijzingen op de verpakking. Giet ze daarna af en spoel ze kort met koud water om te voorkomen dat ze aan elkaar plakken. Kook intussen de spruiten ongeveer vijf minuten voor en giet ze af. Verhit olie in twee koekenpannen op middelhoog vuur en bak de gnocchi en spruiten bruin en krokant in ongeveer 10-15 minuten. Dit kun je apart doen in twee pannen, of alles samen in één pan bakken, afhankelijk van wat je fijner vindt.

Botersaus maken

Voor de botersaus, de beurre noisette, smelt je boter in een steelpannetje op laag vuur en laat je deze zachtjes doorwarmen terwijl je blijft roeren. Zodra de boter nootachtig gaat ruiken en een mooie, donkerdere kleur krijgt, giet je hem in een kommetje. Je kunt ervoor kiezen om de boter door een zeefje te gieten om de vaste bestanddelen te verwijderen, maar dit is optioneel. Laat de beurre noisette kort afkoelen.

Verdeel de krokante gnocchi en spruiten over de borden en giet de beurre noisette eroverheen. Garneer met zoute kappertjes en een beetje frisse citroenrasp. Breng het geheel als laatste op smaak met peper en eventueel wat zout, en serveer direct. Zo lekker!

Gnocchi met spruiten en botersaus

Ingrediënten

personen
Print dit gerecht
Delen op

Merknamen in de ingrediëntenlijst kunnen een gevolg zijn van een betaalde samenwerking. Lees mijn disclaimer.

Bereidingswijze gnocchi met spruiten en botersaus

Bereiding: 30 minuten
Stap 1
Kook de gnocchi volgens aanwijzingen op de verpakking. Giet ze daarna af en spoel ze koud af.
2
Stap 2
Kook de spruiten ongeveer 5 minuten voor. Giet ze daarna af.
3
Stap 3
Verwarm olie in twee koekenpannen op middelhoog vuur. Voeg de gnocchi en spruiten toe (dit kan zowel apart, dus een pan met spruiten en een pan met gnocchi, of samen) en bak deze in ongeveer 10 – 15 minuten bruin en krokant.
4
Stap 4
Verwarm een steelpannetje op laag vuur. Smelt hierin de boter en verwarm de boter vervolgens door, al roerend, tot hij nootachtig gaat ruiken en een wat donkerder kleur krijgt. Giet ‘m vervolgens in een kommetje (je kunt de boter ook door een zeefje schenken zodat je de wat vastere bestanddelen kwijtraakt) en laat kort afkoelen.
5
Stap 5
Verdeel de gnocchi en spruiten over de borden en giet er de beurre noisette overheen. Garneer de borden vervolgens met de (zoute) kappertjes en de citroenrasp. Breng op smaak met peper en eventueel zout en serveer meteen.

Blijf op de hoogte, schrijf je in voor Brenda Kookt updates.

En ontvang de lekkerste recept-inspiratie passend bij het seizoen in je mailbox.

Bekijk ook andere recepten
Speculaaskoeken met chocolade kruidnoten Hartekindbakt
Plaattaart met witlof, brie en spek
Gnocchi met spruiten en botersaus
Fetaspread met geroosterde courgette

0 reacties

Laat een bericht achter

Wil je dit recept delen?
Delen op