Ga naar de inhoud

Griekse dressing – basisrecept

Één van de dingen die ik het lastigste vind bij het samenstellen van een salade is de dressing. Eerlijk: vaak komt dat neer op honing/mosterddressing. Lekker makkelijk en altijd goed, maar wel eentonig. Vandaag deel ik een andere lekkere dressing die wat mij betreft altijd goed is: Griekse dressing. Met...
10 minuten Bereidingstijd
Delen op

Griekse dressing – basisrecept

Één van de dingen die ik het lastigste vind bij het samenstellen van een salade is de dressing. Eerlijk: vaak komt dat neer op honing/mosterddressing. Lekker makkelijk en altijd goed, maar wel eentonig. Vandaag deel ik een andere lekkere dressing die wat mij betreft altijd goed is: Griekse dressing.

Met deze Griekse dressing maak je de perfecte Griekse salade, maar je kunt het ook toevoegen aan andere salades.

Griekse dressing

Griekse dressing

Deze Griekse dressing is super simpel om te maken, maar bevat veel smaak. De basis is (extra vierde) olijfolie met rode wijnazijn. Hier voegen we citroensap, honing, mosterd, knoflook, oregano en tijm aan toe. Samen met zout en peper. Je schudt de ingrediënten van de dressing in een pot door elkaar en binnen een handomdraai heb je een heerlijke dressing gemaakt.

Bewaar de dressing in een afgesloten pot tot 4 dagen in de koelkast.

Lekker bij..

De Griekse dressing doet het uiteraard goed bij de Griekse saladetomaat, feta en olijven. Maar ook bij andere (Griekse) gerechten is het een fijne toevoeging. Bijvoorbeeld bij souvlaki met naan, Griekse pastasalade met gegrilde paprika, Gyros couscoussalade met tzatziki en de gyros salade met kip.

Griekse salade

Ingrediënten

ml
Print dit gerecht
Delen op

Bereidingswijze griekse dressing – basisrecept

Bereiding: 10 minuten
Stap 1
Doe de ingrediënten voor de Griekse dressing in een pot en draai de deksel erop. Schud de pot zodat een lekkere dressing ontstaat.
2
Stap 2
Bewaar de overige dressing in een afgesloten pot in de koelkast.
Bekijk ook andere recepten
Ijsbergsalade met avocado, ei en spek
Gyrospita’s met tzatziki en geroosterde kikkererwten
Eenpanspasta met tomatensaus - campingrecept
Spanakopita rolletjes

0 reacties

Laat een bericht achter

Wil je dit recept delen?
Delen op