Gyros salade met kip
Salades kan ik niet vaak genoeg delen deze maanden toch? Deze keer deel ik een gyros salade met kip. Een broodje gyros, maar dan in een salade. Een Griekse salade, maar dan eens zonder feta. Als ik terugdenk aan het broodje gyros dat ik op het strand van Zakynthos at,...Gyros salade met kip
Bewaren
Salades kan ik niet vaak genoeg delen deze maanden toch? Deze keer deel ik een gyros salade met kip. Een broodje gyros, maar dan in een salade.
Een Griekse salade, maar dan eens zonder feta. Als ik terugdenk aan het broodje gyros dat ik op het strand van Zakynthos at, loopt het water me in de mond. Geen wolkje aan de lucht. Voeten in het zand, uitkijkend over de zee en het Schilpaddeneiland. En een vers broodje kipgyros met patatjes in mijn hand. Zo lekker!
Gyros salade met kip
Deze gyros salade is hier een variatie op. Zonder de patat, met krokante pitabroodjes uit de oven. Deze vervangen de croutons. De kip is gemarineerd in yoghurt met citroen en oregano, een topcombi als je het mij vraagt. Rode ui, tomaatjes en olijven mogen niet in de salade ontbreken. En misschien wel het allerlekkerste? Knoflooksaus als dressing.
Ingrediënten
Voor de kip:
Voor de dressing:
Merknamen in de ingrediëntenlijst kunnen een gevolg zijn van een betaalde samenwerking. Lees mijn disclaimer.
Bereidingswijze gyros salade met kip
Stap 1
Meng in een kommetje de Griekse yoghurt met olijfolie, rasp van een halve citroen, sap van 1 citroen, geperste knoflook, oregano, zout en peper.Stap 2
Doe de kipfilet in een plastic zakje en doe het mengsel met de Griekse yoghurt erbij. Meng even met elkaar en laat dit 30 minuten marineren in de koelkast.Stap 3
Snijd het pitabroodje in driehoekjes. Besprenkel met olijfolie en bestrooi met paprikapoeder en zout. Rooster het pitabroodje 8 minuten in de oven, op 180 graden.Stap 4
Bak de kip in een koekenpan of grillpan gaar.Stap 5
Maak een snelle dressing van olijfolie met azijn en zout en peper.Stap 6
Snijd de sla grof. Halveer de tomaatjes en snijd de komkommer en avocado in blokjes. Snijd de olijven fijn en de rode ui in halve ringen. Meng dit in een kom met de dressing.Stap 7
Verdeel de salade over de borden. Snijd de kip in reepjes en verdeel dit samen met het geroosterde pitabrood over de salade. Maak de gyrossalade af met een beetje knoflooksaus.Ingrediënten
Voor de kip:
Voor de dressing:
Merknamen in de ingrediëntenlijst kunnen een gevolg zijn van een betaalde samenwerking. Lees mijn disclaimer.
Bereidingswijze gyros salade met kip
Stap 1
Meng in een kommetje de Griekse yoghurt met olijfolie, rasp van een halve citroen, sap van 1 citroen, geperste knoflook, oregano, zout en peper.Stap 2
Doe de kipfilet in een plastic zakje en doe het mengsel met de Griekse yoghurt erbij. Meng even met elkaar en laat dit 30 minuten marineren in de koelkast.Stap 3
Snijd het pitabroodje in driehoekjes. Besprenkel met olijfolie en bestrooi met paprikapoeder en zout. Rooster het pitabroodje 8 minuten in de oven, op 180 graden.Stap 4
Bak de kip in een koekenpan of grillpan gaar.Stap 5
Maak een snelle dressing van olijfolie met azijn en zout en peper.Stap 6
Snijd de sla grof. Halveer de tomaatjes en snijd de komkommer en avocado in blokjes. Snijd de olijven fijn en de rode ui in halve ringen. Meng dit in een kom met de dressing.Stap 7
Verdeel de salade over de borden. Snijd de kip in reepjes en verdeel dit samen met het geroosterde pitabrood over de salade. Maak de gyrossalade af met een beetje knoflooksaus.Blijf op de hoogte, schrijf je in voor Brenda Kookt updates.
En ontvang de lekkerste recept-inspiratie passend bij het seizoen in je mailbox.