Ga naar de inhoud

Hartige taartjes met courgette en champignons

Dit soort receptjes… i love it! Vorige week vertelde ik je al dat ik dol ben op hartige taarten en ovenschotels. En ja, als je dol bent op grote taarten, waarom dan niet op kleine mini taartjes? Die zijn dan vaak nog lekkerder, en schattiger. En dus lekkerder. Deze keer ging ik voor een snel
Delen op

Hartige taartjes met courgette en champignons

Hartige taartjes courgette en champignon txt

Dit soort receptjes… i love it! Vorige week vertelde ik je al dat ik dol ben op hartige taarten en ovenschotels. En ja, als je dol bent op grote taarten, waarom dan niet op kleine mini taartjes? Die zijn dan vaak nog lekkerder, en schattiger. En dus lekkerder.

Deze keer ging ik voor een snel taartje met courgette en champignons. Ik heb ze bewust een beetje simpel gehouden qua ingrediënten.

Lekker, makkelijk (dit zeg ik heel erg vaak maar het is écht zo! De taartjes zien er misschien ingewikkeld uit maar is juist ontzettend gemakkelijk om te maken) en het komt altijd van pas. Ze zijn namelijk lekker bij een lunch, borrel, voorgerechtje of als onderdeel van een buffet. Altijd van pas dus.

Hartige taartjes courgette en champignon 02

Hartige taartjes courgette & champignon

Bereidingstijd 20 minuten en 20 minuten oventijd

Ingrediënten voor 6 hartige taartjes:

  • 6 plakjes bladerdeeg (ontdooid)
  • halve courgette
  • 6 champignons
  • 2 stengels lente ui
  • 2 eieren
  • 2 eetlepels geraspte belegen kaas
  • 1 eetlepel bloem
  • 2 theelepels crème fraîche
  • 1 eetlepel tijm
  • cayennepeper
  • knoflookpoeder
  • zout

Extra benodigd tartelettesvorm of muffintray

Bereiding

Verwarm de oven voor op 200ºC.

Snijd 6 plakjes van de courgette en bak dit in een koekenpan met olijfolie aan beide kanten aan.

Snijd de overige courgette in blokjes, de champignons in plakjes en de lente ui in ringen. Bak dit in een koekenpan aan.

Meng het ei met de crème fraîche en bloem tot een papje. Breng op smaak met de kruiden en roer de geraspte kaas er door.
Voeg de gebakken groenten er door.

Bekleed de vormpjes met bladerdeeg en giet het groente-eimengsel er in.
Leg op ieder taartje een plakje gebakken courgette.

Verwarm de hartige taartjes 20 minuten in de oven tot de goudbruin en gaar zijn.

Blijf op de hoogte, schrijf je in voor Brenda Kookt updates.

En ontvang de lekkerste recept-inspiratie passend bij het seizoen in je mailbox.

Bekijk ook andere recepten
MonChou borreldip – met zalm, kip en pistache
Gevulde varkenshaas met truffeltapenade
Traybake met zalm en broccoli
Pizza met pistachepesto en ricotta

9 reacties

Maxime

Leuk receptje! ik denk dat ik deze wel eens wil gaan maken, heb je misschien een idee waarvoor ik de courgette kan vervangen?

Laat een bericht achter

ans

lekker

Laat een bericht achter

Jacobien

En zo zagen die van mij eruit: https://www.dropbox.com/s/f79aecvshh0f8ak/Foto%2018-09-14%2018%2008%2031.jpg?dl=0 Ik heb de randjes deeg er niet afgesneden maar juist een beetje verfrommeld :D zag er iets minder professioneel uit, maar ze waren wel super lekker!

Laat een bericht achter

Brenda Kookt

Wat leuk dat je ze meteen hebt gemaakt. Zo heb je extra deeg, juist lekker toch?

Inge

Lekker Bren!

Laat een bericht achter

Brenda Kookt

Tnx Ing :)

Farah - Food and other Friends

Lekker! Ik ben ook echt dol op van die mini taartjes/quiches. Heerlijk en makkelijk om te eten.

Laat een bericht achter

Emily van Kampen

Ik hou ook zo van hartige taart en quiche en dit is een heel leuke manier om het in eenpersoons porties te serveren.

Laat een bericht achter

Brenda Kookt

Wel hé? Al is één taartje geen hele maaltijd hoor. Dan zijn ze iets aan de kleine kant.

Laat een bericht achter

Wil je dit recept delen?
Delen op