Hartige taartjes met courgette en champignons
Dit soort receptjes… i love it! Vorige week vertelde ik je al dat ik dol ben op hartige taarten en ovenschotels. En ja, als je dol bent op grote taarten, waarom dan niet op kleine mini taartjes? Die zijn dan vaak nog lekkerder, en schattiger. En dus lekkerder. Deze keer ging ik voor een snelHartige taartjes met courgette en champignons
Bewaren
Dit soort receptjes… i love it! Vorige week vertelde ik je al dat ik dol ben op hartige taarten en ovenschotels. En ja, als je dol bent op grote taarten, waarom dan niet op kleine mini taartjes? Die zijn dan vaak nog lekkerder, en schattiger. En dus lekkerder.
Deze keer ging ik voor een snel taartje met courgette en champignons. Ik heb ze bewust een beetje simpel gehouden qua ingrediënten.
Lekker, makkelijk (dit zeg ik heel erg vaak maar het is écht zo! De taartjes zien er misschien ingewikkeld uit maar is juist ontzettend gemakkelijk om te maken) en het komt altijd van pas. Ze zijn namelijk lekker bij een lunch, borrel, voorgerechtje of als onderdeel van een buffet. Altijd van pas dus.
Hartige taartjes courgette & champignon
Bereidingstijd 20 minuten en 20 minuten oventijd
Ingrediënten voor 6 hartige taartjes:
- 6 plakjes bladerdeeg (ontdooid)
- halve courgette
- 6 champignons
- 2 stengels lente ui
- 2 eieren
- 2 eetlepels geraspte belegen kaas
- 1 eetlepel bloem
- 2 theelepels crème fraîche
- 1 eetlepel tijm
- cayennepeper
- knoflookpoeder
- zout
Extra benodigd tartelettesvorm of muffintray
Bereiding
Verwarm de oven voor op 200ºC.
Snijd 6 plakjes van de courgette en bak dit in een koekenpan met olijfolie aan beide kanten aan.
Snijd de overige courgette in blokjes, de champignons in plakjes en de lente ui in ringen. Bak dit in een koekenpan aan.
Meng het ei met de crème fraîche en bloem tot een papje. Breng op smaak met de kruiden en roer de geraspte kaas er door.
Voeg de gebakken groenten er door.
Bekleed de vormpjes met bladerdeeg en giet het groente-eimengsel er in.
Leg op ieder taartje een plakje gebakken courgette.
Verwarm de hartige taartjes 20 minuten in de oven tot de goudbruin en gaar zijn.
Blijf op de hoogte, schrijf je in voor Brenda Kookt updates.
En ontvang de lekkerste recept-inspiratie passend bij het seizoen in je mailbox.
Bekijk ook andere recepten
9 reacties
Maxime
Leuk receptje! ik denk dat ik deze wel eens wil gaan maken, heb je misschien een idee waarvoor ik de courgette kan vervangen?
ans
lekker
Jacobien
En zo zagen die van mij eruit: https://www.dropbox.com/s/f79aecvshh0f8ak/Foto%2018-09-14%2018%2008%2031.jpg?dl=0 Ik heb de randjes deeg er niet afgesneden maar juist een beetje verfrommeld :D zag er iets minder professioneel uit, maar ze waren wel super lekker!
Brenda Kookt
Wat leuk dat je ze meteen hebt gemaakt. Zo heb je extra deeg, juist lekker toch?
Inge
Lekker Bren!
Brenda Kookt
Tnx Ing :)
Farah - Food and other Friends
Lekker! Ik ben ook echt dol op van die mini taartjes/quiches. Heerlijk en makkelijk om te eten.
Emily van Kampen
Ik hou ook zo van hartige taart en quiche en dit is een heel leuke manier om het in eenpersoons porties te serveren.
Brenda Kookt
Wel hé? Al is één taartje geen hele maaltijd hoor. Dan zijn ze iets aan de kleine kant.