Ga naar de inhoud

Kabeljauwspies met spek

Een beetje surf en turf bij de barbecue. Kabeljauwspiesjes met spek. Een spies van blokjes kablejauw omwikkeld met ontbijtspek. Heerlijk!
10 minuten Voorbereidingstijd
15 minuten Bereidingstijd
Delen op
Kabeljauwspiesjes met spek

Kabeljauwspies met spek

Tijd voor een lekker spiesje van de barbecue. Een gevalletje ‘surf en turf’, want dit keer ga ik voor een combinatie van vis en vlees. Dit is een van mijn favorieten: Kabeljauwspies met spek.

Kabeljauwspiesjes met spek

Ik moet bekennen dat wij met de barbecue meestal voor vlees in combinatie met groenten gaan. Vis komt te weinig voor. Daarom vond ik het leuk om deze keer juist een lekker visgerechtje te maken voor op de barbecue.

Want ook met vis kun je ontzettend veel kanten op. Zo eet ik graag een stuk verse zalm van de barbecue, of een homemade visburger. Maar ook vis kun je goed verwerken tot een lekkere barbecuespies, zoals we bij deze kabeljauspiezen doen.

Kabeljauwspiesjes met spek

Kabeljauwspiesjes met spek

Deze kabeljauwspiesjes met spek zijn eenvoudig om te maken. Je hebt er ook niet zoveel ingrediënten voor nodig, en toch is het anders dan anders. Net even wat specialer. Visspiesjes met een twist, kabeljauwspiesjes met spek.

Ik hou van de combinatie van gebakken kabeljauw met krokant ontbijtspek. Daarom is deze combinatie perfect om te combineren in dit spiesjes.

Kabeljauwspiesjes maken

De ingrediënten zijn simpel, kabeljaushaasjes (of kabeljauwfilet), ontbijtspek, chilipeper en zout. En laten we de satéprikkers ook niet vergeten.

Week de satéprikkers in water. Snijd de kabeljauw in gelijke blokjes. Bestrooi de blokjes kabeljauw met zout en chilipeper.

Pak een satéprikker en rijg hier eerst de uiteinde van een plak ontbijtspek aan. Vervolgens een blokje kabeljauw en vouw hierna het ontbijtspek terug en prik hier de satéprikker weer in. Herhaal dit nog twee keer zodat een compleet spiesje ontstaat.

Bewaar de spiesjes enkele uren afgedekt met huishoudfolie in de koelkast tot je gaat eten.

Grill de kabeljauwspiesjes met spek op de barbecue of in een grillpan gaar.

Kabeljauwspiesjes met spek

Ingrediënten

stuks

Extra benodigd

  • satéprikkers
Print dit gerecht
Delen op

Merknamen in de ingrediëntenlijst kunnen een gevolg zijn van een betaalde samenwerking. Lees mijn disclaimer.

Bereidingswijze kabeljauwspies met spek

Voorbereiding: 10 minuten
Bereiding: 15 minuten
Stap 1
Week de satéprikkers in water.
2
Stap 2
Dep de kabeljauw droog met keukenpapier en snijd het in gelijke blokjes. Bestrooi met zout en chilipeper.
3
Stap 3
Pak een stokje en rijg eerst een plak spek erdoorheen, rijg er vervolgens een blokje kabeljauw op, daarna vouw je de spek weer terug, gevolgd door een blokje kabeljauw, spek en kabeljauw.
4
Stap 4
Grill de kabeljauwspiesjes met spek op de barbecue of in een grillpan gaar.

Blijf op de hoogte, schrijf je in voor Brenda Kookt updates.

En ontvang de lekkerste recept-inspiratie passend bij het seizoen in je mailbox.

Bekijk ook andere recepten
Bladerdeegkrans met zalm en MonChou
Tonijntartaar met avocado en balsamico
Gourmethapjes met vlees, tips gourmetten
Plaattaart met krokante kip en honing-mosterd

0 reacties

Laat een bericht achter

Wil je dit recept delen?
Delen op