Ga naar de inhoud

Kip-pesto ovenschotel met krieltjes

Een heerlijke lenteschotel Kip-pesto ovenschotel met krieltjes. Met tomaat en mozzarella en een romige pestosaus.
20 minuten Voorbereidingstijd
25 minuten Bereidingstijd
Delen op
Kip-pesto ovenschotel met krieltjes

Kip-pesto ovenschotel met krieltjes

Simpel, maar lekker. Oftewel een ideale makkelijke maaltijd voor deze maandag. We gaan namelijk voor een kip-pesto ovenschotel met krieltjes.

Een aardappel-ovenschotel met courgette en tomaat, kipreepjes, kaas en pesto die je binnen no time in de oven schuift. Dat wordt smullen!

Kip-pesto ovenschotel met krieltjes

Kip-pesto recepten

Er zijn een aantal van die combinaties die altijd goed zijn. Voor mij is pest met kip ook zo’n combinatie. Er staan dan ook niet voor niets al vele kip-pesto recepten hier op de website.

Genoeg over de combinatie kip met pesto, tijd om je meer te vertellen over de kip-pesto ovenschotel met krieltjes. Ik zou zeggen scroll snel verder naar beneden, zodat je met deze topper aan de slag kunt.

Kip-pesto ovenschotel met krieltjes

Kip-pesto recept met een twist

Hierboven heb ik allerlei kip-pesto recepten voor je opgesomd. Maar ik moet bekennen dat er eentje ontbreekt. En dat is het recept waar deze kip-pesto ovenschotel met krieltjes op is gebaseerd. Dat is de snelle roerbak van aardappeltjes met kip en pesto. Een eenpansgerecht dat wij bijvoorbeeld regelmatig op de camping eten omdat he zo gemakkelijk is.

Deze keer leek het me leuk om hetzelfde recept te maken, met bijna dezelfde ingrediënten maar nu verwerkt in een ovenschotel De kip-pesto ovenschotel met krieltjes

Kip-pesto ovenschotel met krieltjes

Kip-pesto ovenschotel met krieltjes

Yes, een ovenschotel dus. Ik ben namelijk gek op ovenschotels. En het viel me op dat ik met kip-pesto nog niet eerder een ovenschotel heb gemaakt.

Mijn favoriete ingredient bij een ovenschotel is aardappel. Daarom mochten de krieltjes in dit recept dan ook niet ontbreken. Het fijne aan deze schotel is dat er niets voorgebakken hoeft te worden. Alle ingrediënten gaan tegelijk in de oven. Krieltjes met courgette, gerookte kipreepjes en tomaatjes. Hier doorheen mengen we een sausje van crème fraîche met pesto. Dit gaat tijdens het bakken in de oven een beetje smelten waardoor een smeuïg pestosausje ontstaat. Tot slot verdelen we stukken mozzarella en geraspte kaas over de schotel, dit zorgt voor een lekker knapperig korstje.

Ingrediënten

personen
Print dit gerecht
Delen op

Merknamen in de ingrediëntenlijst kunnen een gevolg zijn van een betaalde samenwerking. Lees mijn disclaimer.

Bereidingswijze kip-pesto ovenschotel met krieltjes

Voorbereiding: 20 minuten
Bereiding: 25 minuten
Stap 1
Kook de krieltjes 10 minuten voor.
2
Stap 2
Vet de ovenschotel in en verwarm de oven voor op 180 graden.
3
Stap 3
Meng de krieltjes met blokjes courgette, gerookte kipreepjes en gehalveerde tomaatjes.
4
Stap 4
Roer de crème fraîche en groene pesto door elkaar en roer dit door het krieltjes-mengsel. Verdeel het mengsel hierna over de ovenschaal.
5
Stap 5
Verdeel de mozzarella over de schaal en bestrooi de schotel met geraspte kaas.
6
Stap 6
Verwarm de krieltjesschotel met kip en pesto 25 minuten in de oven, serveer het hierna direct.

Blijf op de hoogte, schrijf je in voor Brenda Kookt updates.

En ontvang de lekkerste recept-inspiratie passend bij het seizoen in je mailbox.

Bekijk ook andere recepten
Loaded fries met chili
3x Bavettespiesjes
Whipped ricotta met groenten uit de oven
Caprese naanpizza's

0 reacties

Laat een bericht achter

Wil je dit recept delen?
Delen op