Ga naar de inhoud
1 beoordeling

Kip-pesto quiche

Kip-pesto quiche. Een zomerse quiche met kipreepjes, pesto, tomaat en kaas. Lekker bij de lunch of picknick
20 minuten Voorbereidingstijd
35 minuten Bereidingstijd
Delen op
Kip-pesto quiche

Kip-pesto quiche

Jullie weten inmiddels dat ik gek ben op de combinatie pesto met kip. Deze keer ga ik voor een nieuw recept met deze combinatie. Namelijk de kip-pesto quiche. Een quiche gevuld met kipreepjes en tomaatjes en op smaak gebracht met groene pesto. Smullen!

Kip-pesto quiche

Kip-pesto quiche

Een quiche is wat mij betreft een ideale makkelijke maaltijd. Gemakkelijk om te maken, en bij ons thuis smult het hele gezin ervan. Het is ook fijn dat bij een quiche heel gemakkelijk kunt variëren en er zo voor zorgt dat hij toch iedere keer weer een beetje anders is.

Deze keer ben ik dus gegaan voor een kip-pesto quiche. Naast gerookte kipreepjes, gehalveerde tomaatjes en groene pesto voeg ik geroosterde pijnbompitjes en geraspte kaas toe aan de quiche.

De kip-pesto quiche is een lekkere makkelijke maaltijd, maar doet het natuurlijk ook goed bij de lunch of als onderdeel van een high tea.

Scroll naar beneden voor de receptkaart van dequiche.

Kip-pesto quiche

Andere kip-pesto recepten

Zoals je misschien wel verwacht is dit niet het eerste kip-pesto recept dat op de website te vinden is. Ik ben al vaker met deze smaakcombinatie aan de slag gegaan. En iedere keer is het weer een succes! Van stamppot tot salade, plaattaarten en pastagerechten. Kip en pesto doet het altijd goed samen.

Ik tip je graag deze recepten, voor als je na de kip-pesto quiche opzoek bent naar meer inspiratie met deze ingrediënten.

Kip-pesto quiche

Ingrediënten

punten
Print dit gerecht
Delen op

Merknamen in de ingrediëntenlijst kunnen een gevolg zijn van een betaalde samenwerking. Lees mijn disclaimer.

Bereidingswijze kip-pesto quiche

Voorbereiding: 20 minuten
Bereiding: 35 minuten
Stap 1
Verwarm de oven voor op 180 graden en vet de quichevorm in.
2
Stap 2
Bekleed de bodem en de zijkanten van de springvorm met het deeg.
3
Stap 3
Meng in een kom de kipreepjes met de groene pesto.
4
Stap 4
Roer in een grote kom de eieren met de melk los. Breng op smaak met zout en peper en roer hier ¾ van de geraspte kaas en pesto-kipreepjes door.
5
Stap 5
Verdeel het beslag over de vorm en verdeel hierover de tomaatjes. Bestrooi met pijnboompitjes en geraspte kaas.
6
Stap 6
Bak de quiche 30-35 minuten in de oven tot de vulling gestold is, en het deeg goudbruin en gaar is.

Blijf op de hoogte, schrijf je in voor Brenda Kookt updates.

En ontvang de lekkerste recept-inspiratie passend bij het seizoen in je mailbox.

Bekijk ook andere recepten
Tarte tartin van sjalot en wortel
Bladerdeegkrans met zalm en MonChou
Gourmethapjes met vlees, tips gourmetten
Carpaccio bonbon op krokant bladerdeeg

1 reacties

Anita
5/5 sterren

Heerlijk recept!

Laat een bericht achter

Laat een bericht achter

De beoordelingen van het recept
1 beoordeling
Wil je dit recept delen?
Delen op