Ga naar de inhoud
3 beoordelingen

Knoflookchampignons met spek en kaas – Tapas recept

Een heerlijk tapas-recept. Knoflook champignons met spek en kaas. Champignons in kaassaus, met spek en knoflook. Heerlijk om met brood te eten.

30 minuten Bereidingstijd
Delen op

Knoflookchampignons met spek en kaas – Tapas recept

Zeg je tapas, dan zeg je knoflook. En champignons. Ben je gek op deze combinatie? Dan moet je dit gerecht echt een keer maken. Knoflookchampignons met spek en kaas. Een super lekker tapas recept. Maar hij doet het ook goed als borrelhapje of als onderdeel van een buffet-diner.

Deze knoflookchampignons met spek en kaas zijn niet bepaald gezond of slank. Maar zo lekker! Met knoflook dus, en kaas en spek. En laten we de slagroom die samen met de kaas zorgt voor een heerlijke saus niet vergeten. Kortom, mega lekker!

Knoflookchampignons met spek en kaas

Knoflookchampignons met spek en kaas

Tapas of kleine hapjes als avondeten, ik ben er gek op! Lekker met een stokbroodje of kom soep erbij. Heerlijk, in het weekend eten we dat regelmatig.

Tijdens tapas-avondjes met vrienden zijn deze knoflookchampignons met spek en kaas al vaker op tafel gekomen. Het is een van de favoriete recepten van mijn vriendin Jorien. De laatste keer dat zij ze had gemaakt vond ik het zo lekker dat ik haar naar het recept vroeg. En bij deze deel ik dit recept met jullie allemaal, zodat jullie er ook van kunnen genieten.

In feite zijn het gebakken (hele) champignons. Op smaak gebracht met een scheut witte wijn, knoflook en peterselie. Slagroom zorgt voor een heerlijke saus. En gebakken spekreepjes en mozzarella en parmezaan maken het af. Helmaal als je het in de oven nog even lekker laat gratineren zodat er een kaas-oortjes op komt.

Door de knoflook met kaas, spek en slagroom is het knoflookchampignons wel een machtiger gerecht.Ā De portiegrootte van het recept hieronder is 4 personen. Dan is het een tapashapje, dat je deelt. Met zijn tweeĆ«n hebben wij deze portie ook gegeten als lunch nadat we deze foto’s hebben gemaakt.

Knoflook champignons met spek en kaas

Tapas recepten

Deze knoflookchampignons met spek en kaas zijn natuurlijk super goed te combineren met andere tapasrecepten. Samen met deze gerechten maak je er een compleet tapas-diner van:

Knoflook champignons met spek en kaas

Ingrediƫnten

personen
Print dit gerecht
Delen op

Merknamen in de ingrediƫntenlijst kunnen een gevolg zijn van een betaalde samenwerking. Lees mijn disclaimer.

Bereidingswijze knoflookchampignons met spek en kaas – tapas recept

Bereiding: 30 minuten
Stap 1

Verwarm voor 200 graden en vet en ovenschaal in.

2
Stap 2
Bak de spekreepjes aan in een koekenpan. Haal ze hierna uit de pan en zet ze even weg op keukenpapier.
3
Stap 3
Smelt in dezelfde pan een klontje boter. Doe de champignons erbij en bak deze in 5 minuten rondom bruin. Doe hierna de wijn erbij en bak dit 2 minuten mee. Doe hierna de knoflook erbij en bak dit ook even mee voor je de slagroom en peterselie toevoegt.
4
Stap 4
Doe hierna de spekreepjes erbij en roer de helft van de kaas erbij. Verwarm dit even mee.
5
Stap 5
Doe het mengsel hierna in een ovenschaal. Bestrooi het met mozzarella en Parmezaanse kaas.
6
Stap 6
Laat het 15 minuten in de oven gratineren.
7
Stap 7
Serveer met brood.

Blijf op de hoogte, schrijf je in voor Brenda Kookt updates.

En ontvang de lekkerste recept-inspiratie passend bij het seizoen in je mailbox.

Bekijk ook andere recepten
MonChou borreldip ā€“ met zalm, kip en pistache
Gevulde varkenshaas met truffeltapenade
Pizza met pistachepesto en ricotta
Geroosterde pompoensoep met bloemkool

20 reacties

Lex

Heerlijk, maar volgende keer maak ik het 500 gr champignons.

Laat een bericht achter

Josien

Kun je dit ook een grote ovenschotel maken? Ik zie hier van die kleintjes...

Laat een bericht achter

Margot

Is het qua smaak heel anders als je de parmezaanse kaas weglaat?

Laat een bericht achter

Brenda Hoff

Je zou dan ook geraspte oude kaas kunnen toevoegen bijvoorbeeld .

Babette
5/5 sterren

Echt super lekker! Beetje kaasfondue-achtig ook. Zelfs mijn zoon (student) wilde het recept. Hij kwam met het idee dat het ook wel eens een goede pastasaus zou kunnen zijn. Gaan we binnenkort proberen, lijkt ons ook lekker!

Laat een bericht achter

Jo

Hallo, klopt het dat het nog best dun blijft nadat het 15 minuten in de oven heeft gestaan?

Laat een bericht achter

Brenda Hoff

Ja het is een soort saus waar de champignons in liggen

Elcke

Als je het recept zonder wijn wil maken kun je deze dan door iets vervangen?

Laat een bericht achter

Brenda Hoff

Hoi Elcke, je kunt dan bijv wat bouillon toevoegen.

T.Grit

Ziet er erg lekker uit. Een vraagje kun je de slagroom vervangen voor iets anders. Zoja, voor wat als ik vragen mag. Bvd

Laat een bericht achter

Brenda Hoff

Dit is een van mijn persoonlijke faovrietjes. De slagroom kun je bijvoorbeeld vervangen door kookroom.

Sonja

Kan ik het ook van tevoren maken?

Laat een bericht achter

Marloes

Bedoel je met ā€˜klaarzettenā€™ alles t/m stap 5??

Brenda Hoff

Ja, zeker. Klaarzetten en voor het serveren alleen nog even in de oven.

Sonja

Kan je het recept ook eerder maken en later serveren?

Laat een bericht achter

Ineke
5/5 sterren

Heerlijk, ook zonder spekjes!

Laat een bericht achter

Clary Wijenberg
4/5 sterren

Heerlijk, ga ze voor de tweede keer maken!

Laat een bericht achter

Brenda Hoff

Wat leuk om te horen Clary, dit is ook een van mijn favorieten

H Smit

Leuk en handig

Laat een bericht achter

Laat een bericht achter

De beoordelingen van het recept
3 beoordelingen
Wil je dit recept delen?
Delen op