Loempiarol met ham en kip
Bewaren
Yes, het is tijd voor een topper uit de 2023 Scheurkalender. Een loempiarol met ham en kip. Zeg maar een XXL loempia. Een loempiastrudel kun je het ook wel noemen, want het heeft wel iets weg van een apfelstrudel. Maar dan een hartige variant. Zonder vanillesaus, maar met satésaus of sweet chilisaus.
Toen ik het recept van deze loempiarol met ham en kip had getest baalde ik een beetje. Niet omdat het niet lekker was, maar omdat hij zo goed gelukt was en ik het recept niet direct kon delen op de website. Inmiddels is de Makkelijke Maaltijden Scheurkalender 2023 verkrijgbaar en vond ik dat ik dit recept alvast wel met je mocht delen 😉
Perfect cadeau, een jaar lang kookplezier!
De Makkelijke Maaltijden Scheurkalender 2023 is dé scheurkalender die ervoor zorgt dat je in 2023 vers en gevarieerd eet!
De Makkelijke Maaltijden Scheurkalender geeft je inspiratie om iedere dag een snelle, lekkere en zelf gekookte maaltijd op tafel te zetten. Met 256 recepten zit er voor ieder wat wils tussen. Allemaal makkelijke maaltijden die binnen 30 minuten op tafel staan (excl. oventijd).
De kalender geeft je ieder weekend het weekmenu voor de komende week. Ook is er ruimte in de kalender om wekelijks je boodschappenlijstje te noteren. De kalender zorgt ervoor dat je in 2023 geen feestdag of speciale food-feestdag vergeet. Én met feestdagen zorgen we voor een extra (zoet) feestdagenrecept.
Het is een ideaal cadeautje voor de feestdagen, een jaar lang kookplezier! Via deze link vind je alle informatie (ook over het bewaarmapje) én kun je de scheurkalender bestellen zodat je hem voor de feesetdagendrukte in huis hebt.
Loempiarol met ham en kip
De XXL Loempia dus, een loempiarol met ham en kip. Geen gedoe met rollen, maar lekker simpel een hele grote rol om te delen. Een heerlijke makkelijke maaltijd.
De vulling van de loempiarol bestaat uit onze favoriete homemade loempia, groenten met kip, ham, reepjes ei en taugé. Van vellen filodeeg maak je een groot vierkant op je werkblad, het groentemengsel verdeel je op 1/3 van de lap deeg. Vervolgens rol je de uiteinden naar binnen en dan rol je er een mooie grote rol van.
Bestrijk de rol met olie of ei voor een mooi goudbruin resultaat en schuif hem in de oven. Serveer de loempiarol met satésaus of sweet chilisaus. ook lekker met rijst of bami erbij.
En wil je nog sneller klaar zijn met het bereiden van de loempiarol? Gebruik dan roerbakgroenten of een mix voorgesneden nasi- of bamigroenten.
Makkelijke maaltijden
Dit is niet het snelste of aller makkelijkste recept uit de 2023 scheurkalender, maar wel een hele lekkere die ik dus heel graag ook hier op de site wilde delen. Andere makkelijke recepten die eerste in een editie van de scheurkalender hebben gestaan zijn deze recepten:
- Traybake van aardappel met rookworst en pesto
- Kip-pesto wraptaart
- Snelle goulash met biefstukreepjes
- Italiaanse ovenschotel met aardappel en salami
- Griekse Pita’s met paprika
Kun je gedurende het jaar wel wat extra inspiratie voor het avondeten gebruiken? Bestel dan nu jouw scheurkalender voor 2023. Dat worden heerlijke verse en gevarieerde maaltijden in 2023!
Ingrediënten
Merknamen in de ingrediëntenlijst kunnen een gevolg zijn van een betaalde samenwerking. Lees mijn disclaimer.
Bereidingswijze loempiarol met ham en kip
Stap 1
Verwarm de oven voor op 200 graden, bekleed een bakplaat met bakpapier. V
Stap 2
Verwarm water met het blokje kippenbouillon. Zet het vuur laag en pocheer de kipfilets 10 minuten tot de filets gaar zijn. Snijd de kip hierna in blokjes.
Stap 3
erwarm een wok of hapjespan met daarin olijfolie op middelhoog vuur en bak hier de ui, wortel en prei 10 minuten in aan. Doe de knoflook erbij, samen met de ketjap, zout en peper en verwarm dit nog een paar minuten.
Stap 4
Roer de eieren los, breng ze op smaak met zout en peper en bak er in een koekenpan met olie een omeletje van. Snijd de omelet daarna in blokjes. Roer de blokjes kip en omelet, hamblokjes en taugé door het groentemengsel.Stap 5
Maak een grote lap van in totaal 6 vellen filodeeg door er drie naast elkaar te leggen en daaronder nog een rij. Bestrijk de overlappende randjes met olijfolie zodat ze aan elkaar blijven plakken. Bestrijk de lap met olijfolie en leg hier n og een tweede laag van het filodeeg op.Stap 6
Beleg het midden van het filodeeg met het groente-kipmengsel. Vouw de uiteinden van het filodeeg naar binnen om de vulling en rol het filodeeg vervolgens op zodat een mooie loempiarol ontstaat.Stap 7
Bestrijk het filodeeg met olijfolie en vervolgens met losgeklopt ei. Bak de loempiarol 30 minuten in de oven, tot het deeg goudbruin en krokant is.Stap 8
Serveer de loempiarol met satésaus of sweetchilisaus. Lekker met gekookte rijst.Ingrediënten
Merknamen in de ingrediëntenlijst kunnen een gevolg zijn van een betaalde samenwerking. Lees mijn disclaimer.
Bereidingswijze loempiarol met ham en kip
Stap 1
Verwarm de oven voor op 200 graden, bekleed een bakplaat met bakpapier. V
Stap 2
Verwarm water met het blokje kippenbouillon. Zet het vuur laag en pocheer de kipfilets 10 minuten tot de filets gaar zijn. Snijd de kip hierna in blokjes.
Stap 3
erwarm een wok of hapjespan met daarin olijfolie op middelhoog vuur en bak hier de ui, wortel en prei 10 minuten in aan. Doe de knoflook erbij, samen met de ketjap, zout en peper en verwarm dit nog een paar minuten.
Stap 4
Roer de eieren los, breng ze op smaak met zout en peper en bak er in een koekenpan met olie een omeletje van. Snijd de omelet daarna in blokjes. Roer de blokjes kip en omelet, hamblokjes en taugé door het groentemengsel.Stap 5
Maak een grote lap van in totaal 6 vellen filodeeg door er drie naast elkaar te leggen en daaronder nog een rij. Bestrijk de overlappende randjes met olijfolie zodat ze aan elkaar blijven plakken. Bestrijk de lap met olijfolie en leg hier n og een tweede laag van het filodeeg op.Stap 6
Beleg het midden van het filodeeg met het groente-kipmengsel. Vouw de uiteinden van het filodeeg naar binnen om de vulling en rol het filodeeg vervolgens op zodat een mooie loempiarol ontstaat.Stap 7
Bestrijk het filodeeg met olijfolie en vervolgens met losgeklopt ei. Bak de loempiarol 30 minuten in de oven, tot het deeg goudbruin en krokant is.Stap 8
Serveer de loempiarol met satésaus of sweetchilisaus. Lekker met gekookte rijst.Blijf op de hoogte, schrijf je in voor Brenda Kookt updates.
En ontvang de lekkerste recept-inspiratie passend bij het seizoen in je mailbox.
Bekijk ook andere recepten
1 reacties
Ilse tabbers
Heel erg lekker maar geen snelle maaltijd toch meer werk dan je denkt