Ga naar de inhoud

Pompoenrisotto uit de oven met spekjes en geitenkaas

Supersimpele risotto. Voor deze pompoenrisotto hoef je niet te roeren, want je bakt hem in de oven! Lekker met gebakken spekjes en geitenkaas.
20 minuten Voorbereidingstijd
30 minuten Bereidingstijd
Delen op
Pompoenrisotto uit de oven met spekjes en geitenkaas

Pompoenrisotto uit de oven met spekjes en geitenkaas

Ohhh dit is een echte herfstmaaltijd, zo lekker! Pompoenrisotto uit de oven met spekjes en geitenkaas. Echte comfortfood. Een bordje geluk dat je lekker met een lepel kunt oppeuzelen.

Ik zou zeggen scroll naar beneden, lees met me mee en vul daarna lekker je winkelmandje met de ingrediënten die in jouw voorraadkast nog ontbreken. En ga aan de slag, want dit is een topper die je écht moet maken.

Pompoenrisotto uit de oven met spekjes en geitenkaas

Risotto uit de oven

Een goed bord risotto is heerlijk. Maar ik moet bekennen dat ik tegen het bereiden ervan altijd wel opzie. Het soms best wel lange roeren, telkens een beetje vocht toevoegen en dan maar afwachten wanneer de risotto klaar is. Dat kan anders, dacht ik. En dat kan want wist je dat je risotto ook in de oven kunt bereiden?

De eerste keer dat ik hiermee experimenteerde is 7 jaar geleden, voor mijn eerste kookboek Snelle klassiekers met een twist. Sinds ik heb ontdekt dat risotto in de oven bereiden super simpel (en lekker) is ben ik om en doe ik het regelmatig.

Om risotto in de oven te bereiden gebruik ik de normale risottorijst. Dit gaat samen met de smaakmakers en andere ingrediënten in de pan. Het liefst een stoofpan bijvoorbeeld die zowel op het vuur als in de oven kan. Al kun je in de oven ook een ovenschaal (met deksel) gebruiken. De bouillon gaat in een keer bij de rijst en roer je even door elkaar. Daarna is het een kwestie van de oven aanzetten en wachten tot de rijst gaar is. Tussendoor hoef je het hierna maar 2x door te roeren.

Pomponrisotto uit de oven met spekjes en geitenkaas

Pompoenrisotto uit de oven met spekjes en geitenkaas

Deze keer gaan we dus voor een echte herfstrisotto. Pompoenrisotto uit de oven met spekjes en geitenkaas.

Het bereiden van deze risotto is erg eenvoudig, en superlekker. De pompoenblokjes koken we even kort voor. Ondertussen fruiten we ui met knoflook aan in een pan met olijfolie. Hier voegen we de voorgekookte pompoenblokjes aan toe en champignons. Als dit is aangebakken, gaan de bouillon, rijst en Parmezaanse kaas erbij. Dit verdelen we over de ovenschaal, dekken we af en schuiven we in de oven.

Ondertussen bakken we de spekblokjes krokant in een koekenpan. Dit roeren we samen met de doperwten en geitenkaas door de risotto en verwarmen we nog 5 minuten mee in de oven.

Hierna is de heerlijke pompoenrisotto uit de oven met spekjes en geitenkaas klaar. Serveer het direct uit de oven.

Pompoenrisotto uit de oven met spekjes en geitenkaas

Risotto recepten

Zoals hierboven gezegd eet ik niet zo vaak risotto. Ik ga dan toch eerder voor de standaard rijst met een sausje of pasta. Maar altijd als ik het eet dan geniet ik er echt van. Zoals bij deze pompoenrisotto uit de oven. Andere risottorecepten die op de website staan zijn deze toppers:

Ingrediënten

personen

Extra benodigd

  • Grote ovenschaal
  • aluminiumfolie
Print dit gerecht
Delen op

Bereidingswijze pompoenrisotto uit de oven met spekjes en geitenkaas

Voorbereiding: 20 minuten
Bereiding: 30 minuten
Stap 1
Verwarm de oven voor op 200 graden en vet een grote ovenschaal in.
2
Stap 2
Kook de blokjes pompoen 7 minuten voor.  Giet daarna af.
3
Stap 3
Verwarm olijfolie in een wok of hapjespan doe hierna de boter erbij. Voeg de ui met knoflook, pompoen en champignons erbij en breng op smaak met zout en peper. Bak 5 minuten, tot de champignons gekleurd zijn.
4
Stap 4
Doe de bouillon erbij en breng aan de kook. Voeg de risottorijst en Parmezaanse kaas toe en roer goed door. Verdeel het mengsel hierna over de ovenschaal en zet de ovenschaal afgedekt (met de deksel of aluminiumfolie) 25 minuten in de oven.
5
Stap 5
Bak de spekblokjes in een droge koekenpan krokant.
6
Stap 6
Voeg de spekblokjes samen met de doperwten en 2/3 van de geitenkaas toe aan de ovenschaal. Roer goed door en verwarm de laatste 5 minuten mee in de oven.
7
Stap 7
Rooster ondertussen de pijnboompitjes in een droge koekenpan goudbruin.
8
Stap 8
Serveer de risotto direct uit de oven, lekker met de overige geitenkaas en pijnboompitten.
Bekijk ook andere recepten
Aardappelschotel met tonijn
Andijviestamppot met champignonhachee
Roerbakschotel van aardappel met spruitjes en rookworst
Naan met geroosterde groenten en pestosaus

0 reacties

Laat een bericht achter

Wil je dit recept delen?
Delen op