Ga naar de inhoud

Preistamppotje met zalm en dille

Een lekker lentestamppotje, preistamppotje met zalm en dille. Met gebakken preiringetjes, warm gerookte zalm en verse dille. Simpel, maar smullen!
25 minuten Bereidingstijd
Delen op
Preistamppotje met zalm en dille

Preistamppotje met zalm en dille

Ik weet dat we middenin het voorjaar zitten en daarmee niet bepaald in het stamppot seizoen, maar vandaag gaan we toch voor stamppot. Een hele lekkere voorjaarsstamppot, of zomerstamppot. Net wanneer je het gaat eten. Met dit lekkere preistamppotje met zalm en dille.

Preistamppotje met zalm en dille

Preistamppotje met zalm en dille

Een anders dan anders stamppot. Die dus niet alleen lekker is in de donkere maanden van het jaar, maar juist nu in het voorjaar of de zomer. Een lichte stamppot met prei, zalm en dille.

De basis van het preistamppotje is uiteraard aardappel, anders is het geen stamppot. Door de gekookte en gestampte aardappel mengen we wat van het kookvocht en dit brengen we op smaak met zout, peper en een lepeltje mosterd. Hier doorheen mengen we gebakken preiringen met fijngehakte dille. En tot slot maken we de stamppot compleet met gebakken zalm.

Het resultaat is het preistamppotje met zalm en dille. Een lichte en zomerse stamppot, die bij velen in de smaak gaat vallen. Zet jij hem ook op tafel?

Scroll naar beneden voor de receptkaart met het complete uitgeschreven recept van het preistamppotje met zalm en dille.

Preistamppotje met zalm en dille

Lichte stamppot recepten

Ik kan me voorstellen dat je na dit zomerse preistamppotje met zalm en dille de smaak te pakken hebt en aan de slag wilt met andere lichte stamppotten. Op de website zijn inmiddels meerdere recepten te vinden, op deze pagina staan alle stamppotrecepten bij elkaar.

Maar de lekkerste frisse of zomerse stamppotten breng ik graag bij je onder de aandacht. Stuk voor stuk heerlijke stamppotten voor het voorjaar of zomer. Voor als je eens wat anders wilt, en toch trek heb in een gerecht met aardappel.

Ingrediënten

personen
Print dit gerecht
Delen op

Merknamen in de ingrediëntenlijst kunnen een gevolg zijn van een betaalde samenwerking. Lees mijn disclaimer.

Bereidingswijze preistamppotje met zalm en dille

Bereiding: 25 minuten
Stap 1
Kook de aardappelen gaar in water.
2
Stap 2
Verwarm olie in een koekenpan en bak de preiringen hierin aan. Breng op smaak met zout en peper.
3
Stap 3
Giet de gekookte aardappelen af, houd een kopje van het vocht apart. Stamp de aardappelen fijn, breng op smaak met zout, peper en mosterd en roer hier een beetje van het kookvocht door zodat het een romig puree wordt.
4
Stap 4
Roer de prei door de aardappelpuree, samen met fijngehakte dille.
5
Stap 5
Verdeel de zalm in grove stukken en roer dit kort door de stamppot, of verdeel dit over de stamppot op de borden.
6
Stap 6
Serveer de preisstamppot met zalm hierna direct.

Blijf op de hoogte, schrijf je in voor Brenda Kookt updates.

En ontvang de lekkerste recept-inspiratie passend bij het seizoen in je mailbox.

Bekijk ook andere recepten
Tarte tartin van sjalot en wortel
Bladerdeegkrans met zalm en MonChou
Tonijntartaar met avocado en balsamico
Gourmethapjes met vlees, tips gourmetten

0 reacties

Laat een bericht achter

Wil je dit recept delen?
Delen op