Ga naar de inhoud

Spitskoolstamppotje met slavink

Lekker stamppotje met ketjap en slavinken. Spitskoolstamppotje met slavink, gebakken ui en champignons.
25 minuten Bereidingstijd
Delen op
Spitskoolstamppotje met slavink

Spitskoolstamppotje met slavink

Een lekker Hollands recept, met aardappelen. Stamppot! Deze keer gaan we voor een lekker spitskoolstamppotje met slavink. Simpel, maar zo ontzettend lekker. Zeker met de gebakken ui en ketjap. Zo krijgt deze Hollandse schotel een lekkere twist.

Spitskoolstamppotje met slavink

Een makkelijke maaltijd die bij ons thuis regelmatig op tafel komt, een maaltijd met aardappelen. Aardappel met vlees en groenten, AVG. Onze kids smullen ervan, en ik moet zeggen dat ik zelf ook een echte aardappeleter ben. Ik kan echt genieten van een lekkere stamppot.

Iedere week eten we wel een keer gekookte aardappelen (is dat gek?). En daarin kun je natuurlijk ook lekker afwisselen. Zo hebben we op de website al vele stamppotrecepten gedeeld. Op deze pagina staan ze allemaal bij elkaar en kun je ze bekijken.

Spitskoolstamppotje met slavink

Spitskoolstamppotje met slavink

Deze keer verwerkte ik de gekookte aardappelen tot een spitskoolstamppotje met slavink. Supersimpel, maar extra lekker door de slavink en de ui in ketjap Manis te bakken. Zo krijgt de spitskoolstamppot een Aziatische twist. Een zoete twist.

Het bereiden van de stamppot is simpel. Kook de aardappelen in een pan gaar en bak de spitskool aan in een koekenpan of hapjespan. Fruit ondertussen de ui met knoflook aan in een andere pan. Doe als de ui glazig ziet de champignons erbij en bak dit even mee. Doe slavinken erbij en bak dit rondom aan in de pan. Voeg hierna de ketjap en water toe en laat dit op zachtvuur mee pruttelen tot de slavinken gaar zijn.

Stamp de aardappelen fijn en roer de spitskool er door. Samen met de gebakken ui en champignons. Serveer het spitskoolstamppotje met de slavinken.

Tip: houden je kids niet van ketjap? Bak dan voor hen een slavink in een andere pan. Roer voor hen geen ui en champignons door de stamppot. Zo eten zij een neutraler gerecht, aardappelen met gebakken spitskool en een slavinkje.

Scroll naar beneden voor het uitgewerkte recept en de hoeveelheden.

Spitskool recepten

Wil je vaker aan de slag met spitskool? Dan tip ik je graag deze recepten die ook op de website staan:

Ingrediënten

personen
Print dit gerecht
Delen op

Merknamen in de ingrediëntenlijst kunnen een gevolg zijn van een betaalde samenwerking. Lees mijn disclaimer.

Bereidingswijze spitskoolstamppotje met slavink

Bereiding: 25 minuten
Stap 1
Kook de aardappelen in ruim water gaar.
2
Stap 2
Verwarm een wok of hapjespan met olie en bak hier de spitskool in aan.
3
Stap 3
Fruit in een koekenpan met olie de ui en champignons met knoflook. Doe de slavinken erbij en bak ze rondom aan. Doe de ketjap erbij, samen met 4 el water. Laat dit lekker mee pruttelen tot de slavinken gaar. Zijn.
4
Stap 4
Stamp de aardappelen fijn en roer de spitskool er doorheen. Meng ook de ui en champignons door de stamppot. Serveer de spitskoolstamppot samen met de gebakken slavinken.

Blijf op de hoogte, schrijf je in voor Brenda Kookt updates.

En ontvang de lekkerste recept-inspiratie passend bij het seizoen in je mailbox.

Bekijk ook andere recepten
Wrap met spinazie, kip en feta
Pasta Florentine met zalm
Witlof met brie en spek uit de oven
Krieltjessalade met pesto en tomaatjes

0 reacties

Laat een bericht achter

Wil je dit recept delen?
Delen op