Ga naar de inhoud
5 beoordelingen

Spitskool met gehaktballetjes in ketjapsaus

Lekkere snelle maaltijd van spitskool met balletjes in ketjapsaus. Serveer het met rijst of bami.

30 minuten Bereidingstijd

Ingrediënten

personen
Print dit gerecht

Bereidingswijze

Stap 1
Maak gehaktballetjes van gehakt met gehaktkruiden, paneermeel een ei en 1,5 eetlepel ketjap. Verwarm olie in een hapjespan en bak de gehaktballetjes hierin rondom aan.
2
Stap 2
Doe de halve uienringen en geperste knoflook bij de gehaktballetjes en bak tot de ui glazig ziet. Meng de ketjap met bouillon en gemberpoeder en doe dit bij de gehaktballetjes. Roer door en laat dit 15 minuten zachtjes pruttelen.
3
Stap 3
Kook ondertussen de rijst in een pan gaar.
4
Stap 4
Roerbak in een wok met olie de spitskool gaar. Breng op smaak met zout en peper.
5
Stap 5
Vind je de ketjap-saus te dun? Dan kun je de saus eventueel nog binden door een theelepeltje maïzena te mengen met koud water en dit door de saus te mengen. Verwarm dit een paar minuutjes mee.
6
Stap 6
Verdeel de rijst en spitskool over de borden. Doe de gehaktballetjes en ketjapsaus erbij.

Spitskool met gehaktballetjes in ketjapsaus

Ik heb vandaag weer een super lekkere makkelijke maaltijd voor jullie klaargezet. Spitskool met gehaktballetjes in ketjapsaus. Een nieuwe twist op een al oudere topper hier op Brenda Kookt.

Spitskool met gehaktballetjes in ketjapsaus

Spitskool met gehaktballetjes in ketjapsaus

Deze maaltijd van spitskool met gehaktballetjes in ketjapsaus is eigenlijk afgeleid van het recept van kip ketjap met rijst en sperziebonen.

Ik kwam op het idee om dit gerecht met een twist te maken doordat ik zin had in spitskool, maar er iets anders mee wilde doen dan alleen roerbakken. Gebakken spitskool en ketjap vind ik altijd erg lekker, en toen kwam ik op deze combi. Die bij ons thuis zeer in de smaak viel.

In plaats van blokjes kipfilet heb ik lekkere Oosterse gehaktballetjes gemaakt. Deze bak je rondom aan in de koekenpan voor je de ingrediënten voor de saus toevoegt. Ui, knoflook, zoete ketjap, (kippen)bouillon en gemberpoeder. In de saus laat je de gehaktballetjes nog even pruttelen.

De spitskool bakken we aan. En dit serveren we samen met de gehaktballetjes in ketjapsaus.

Op de foto bij dit recept heb ik de spitskool met gehaktballetjes in ketjapsaus geserveerd met rijst. De tweede keer aten we het met bami, en dat vond ik eigenlijk nog lekkerder.

Ik ben zelf echt gek op deze ketjapsaus, ik kan het wel drinken 😉 Dus het kan zijn dat ik op dit gerecht in de toekomst nog een andere variatie maak. Heb jij de saus al geproefd?

Spitskool met gehaktballetjes in ketjapsaus

Spitskool met gehaktballetjes in ketjapsaus

Andere gerechten

Heb je na de spitskool met gehaktballetjes in ketjapsaus zin gekregen om ook andere soortgelijke recepten te maken? Dan tip ik je graag deze toppers:

 

Bekijk ook andere recepten

11 reacties

Jeanette
5/5 sterren

Gisteren voor het eerst gemaakt, we hebben gesmuld! Dit komt zeker vaker op het menu.

Laat een bericht achter

kelly
1/5 sterren

Super lekker recept, met de spitskool er zo bij gewokt ook echt een aanrader! 2e keer al dat we dit eten in korte tijd... jammieee

Laat een bericht achter

Matanja
5/5 sterren

Ik ben opgegroeid met spitskool stamppot, dat heb ik nooit lekker gevonden daardoor was ik een beetje sceptisch met dit gerecht met spitskool, maar jeetje wat is dit lekker zeg, we hebben er echt van zitten smullen met zijn drieen. Die combinatie van gewokte spitskool (bij mij was het nog iets knapperig)met de gehaktballetjes in die saus met rijst , heerlijk.....dit is zeker voor herhaling vatbaar!!

Laat een bericht achter

Tally

Hallo , ik wil graag de agenda bestellen. Maar na alle gegevens ingevuld te hebben en afrekenen geeft hij aan kan geen ideal aanmaken. Help

Laat een bericht achter

Brenda Hoff

Hoi Tally, is het inmiddels gelukt?

Ina

Hai ik heb dit vandaag gemaakt .Heb alleen vega kanten klare balletjes gebruikt .Heb het iets minder op laten staan .maar smaakte voortreffelijk. Zekers voor herhaling.

Laat een bericht achter

Anne
5/5 sterren

Dit was echt lekker! Normaal gesproken geen idee wat ik nou bij Spitskool moet eten, dit was een goede combi. Had geen gember in huis maar het was nog steeds heerlijk en snel op tafel!

Laat een bericht achter

Brenda Hoff

Wat leuk om te horen Anne

Wendy

Welke gehakt kruiden gebruik jij?

Laat een bericht achter

Brenda Hoff

Ik gebruik de gehaktkruiden van Verstegen op dit moment, maar moet zeggen dat ik daar ook weleens in varieer. Net waar ik mijn boodschappen op dat moment haal.

Hanneke
5/5 sterren

Vanavond het recept gemaakt en wij vonden het heerlijk. Zeker voor herhaling vaat baar om weer te maken .

Laat een bericht achter

Laat een bericht achter

De beoordelingen van het recept
5 beoordelingen
Wil je dit recept delen?
Delen op