Salade met gepocheerd ei en gerookte zalm
Waarom zou je met de Paasbrunch alleen broodjes eten? Serveer bijvoorbeeld ook eens een salade met gepocheerd ei en gerookte zalm. In dat geval ga ik natuurlijk wel voor een salade met ei. Een gepocheerd ei zelfs. En dat is helemaal niet zo moeilijk om te maken. Salade met gepocheerd...Salade met gepocheerd ei en gerookte zalm
Bewaren
Waarom zou je met de Paasbrunch alleen broodjes eten? Serveer bijvoorbeeld ook eens een salade met gepocheerd ei en gerookte zalm.
In dat geval ga ik natuurlijk wel voor een salade met ei. Een gepocheerd ei zelfs. En dat is helemaal niet zo moeilijk om te maken.
Salade met gepocheerd ei en gerookte zalm
Lange tijd dacht ik dat het ontzettend moeilijk en ingewikkeld was om een ei te pocheren. Maar dat valt dus reuze mee. Met de tips onderaan dit artikel lukt het mij iedere keer weer, en jou ook. Tip: bekijk ook dit artikel waarbij ik ook een video deel.
Een gepocheerd ei en zalm vind ik een gouden combi. Het is altijd goed. Daarom moest de zalm ook zeker terugkomen in deze salade. Samen met een simpele dressing, doperwtjes en groene asperges de ideale brunchsalade.
Klik hier voor een overzicht van de paasrecepten.
Ingrediënten
Merknamen in de ingrediëntenlijst kunnen een gevolg zijn van een betaalde samenwerking. Lees mijn disclaimer.
Bereidingswijze salade met gepocheerd ei en gerookte zalm
Stap 1
Snijd de kontjes van de asperges en blancheer ze 5 minuten in kokend water.Stap 2
Meng 2 eetlepels olijfolie met een halve theelepel mosterd. Meng dit met de sla. Rooster de pijnboompitjes in een droge koekenpan. Snijd de gerookte zalm in snippers.Stap 3
Verdeel de sla over de borden, leg de groene asperges er naast. Verdeel de zalmsnippers, doperwtjes en pijnboompitjes over de salade. Pocheer de eieren een voor een in kokend water met azijn (zie de tips hieronder).Stap 4
Leg de gepocheerde eieren op salade en bestrooi met peper en zout.Tips pocheren ei:
• Giet een scheutje azijn bij het kokende water, hierdoor stolt het ontsnapte eiwit sneller.
• Maak met een lepel een draaikolk in het water. Als je het ei hierin laat vallen vouwt het eiwit zich om de dooier, zo ontstaat een mooi bolletje.
• Als je ei klaar is kun je hem het beste voorzichtig met een zeefje uit het water scheppen. Zo blijft je eitje heel.
Ingrediënten
Merknamen in de ingrediëntenlijst kunnen een gevolg zijn van een betaalde samenwerking. Lees mijn disclaimer.
Bereidingswijze salade met gepocheerd ei en gerookte zalm
Stap 1
Snijd de kontjes van de asperges en blancheer ze 5 minuten in kokend water.Stap 2
Meng 2 eetlepels olijfolie met een halve theelepel mosterd. Meng dit met de sla. Rooster de pijnboompitjes in een droge koekenpan. Snijd de gerookte zalm in snippers.Stap 3
Verdeel de sla over de borden, leg de groene asperges er naast. Verdeel de zalmsnippers, doperwtjes en pijnboompitjes over de salade. Pocheer de eieren een voor een in kokend water met azijn (zie de tips hieronder).Stap 4
Leg de gepocheerde eieren op salade en bestrooi met peper en zout.Tips pocheren ei:
• Giet een scheutje azijn bij het kokende water, hierdoor stolt het ontsnapte eiwit sneller.
• Maak met een lepel een draaikolk in het water. Als je het ei hierin laat vallen vouwt het eiwit zich om de dooier, zo ontstaat een mooi bolletje.
• Als je ei klaar is kun je hem het beste voorzichtig met een zeefje uit het water scheppen. Zo blijft je eitje heel.
Blijf op de hoogte, schrijf je in voor Brenda Kookt updates.
En ontvang de lekkerste recept-inspiratie passend bij het seizoen in je mailbox.
Bekijk ook andere recepten
6 reacties
Kelly
Hmm, ziet er heerlijk uit!
Linda Delichef
Ik heb me nog nooit durven wagen aan het pocheren van een ei, maar ik denk dat ik het dit weekend toch eens ga proberen. Ik wil ze dan met Pasen ook serveren met gerookte zalm, de combinatie lijkt me heerlijk.
kelly
OO lekker hoor. Dol op eitjes, en helemaal gepocheerd. Ik maak regelmatig Huevos Rancheros met gepocheerd eitje. Mij lukte het niet met de kolk in het water, dus pak nu twee kleine bakjes met een huishoudfolie erovereen, beetje invetten, eitjes erin en dan in zakjes in het water. :)
Jessica
Inderdaad een gouden combi:-) en Hollandaisesaus en briochecroutons zijn een heerlijke toevoeging.
Ellen
zo een lekkere combinatie! Een gepocheerd eitje kan er altijd wel in !:)
Emily van Kampen
Ik dacht dus ook altijd dat een ei pocheren moeilijk was, maar na het maken van Eggs Benedict bleek dat dat wel mee viel. En ei met zalm is inderdaad een perfecte combinatie!