Ga naar de inhoud
2 beoordelingen

Spinaziesalade

Deze spinaziesalade heeft een heerlijke dressing, namelijk een combinatie van honing, balsamicoazijn en mosterd.

20 minuten Bereidingstijd
Delen op
Spinaziesalade

Spinaziesalade

Spinaziesalade met een superlekkere dressing, namelijk een combinatie van honing, balsamicoazijn en mosterd! Zo lekker als bijgerecht of als gezonde lunch. Deze heerlijke spinaziesalade met parmezaanse kaas en zongedroogde tomaat wil je proeven.

Spinaziesalade

Spinaziesalade

Toen ik de basis voor deze spinaziesalade tegenkwam  ben ik ‘gevallen’ voor de dressing.  De combinatie van honing, balsamicoazijn en mosterd leek me heerlijk! En dat blijkt wel, dit is al tijden mijn favoriet. Het werkt in elke salade, en ook hier was het weer goddelijk. Het maakt je salade van spinazie helemaal af.

De pijnboompitjes zorgen voor een notige, knapperige smaak. De zongedroogde tomaatjes zijn dan weer een lekkere tegenhanger van de zachte en frisse spinaziebladen. De zelfgemaakte dressing en de parmezaanse kaas maken de salade compleet.

Spinaziesalade

Salade met spinazie

Een salade van verse spinazie is weer een anders dan de standaard ijsbergsla, toch? Neem ook eens een kijkje bij mijn recepten van spinaziesalade met aardbei en couscous, of met stoofpeer. Stuk voor stuk lekkere, simpele spinazie salades.

Spinaziesalade

Spinazie salade recept

Je zet dit spinazie salade recept in een handomdraai op tafel. Eerst was je de spinazie en dep je de blaadjes weer droog. Vervolgens snijd je de zongedroogde tomaatjes en rasp je de parmezaanse kaas. Je kunt kiezen voor vlokken, of juist voor een fijnere rasp. Dat is helemaal aan jou. In dit geval kies ik voor grotere stukken.

Nu is het tijd om de dressing te maken met balsamicoazijn, honing, mosterd, wat olijfolie en zout. Even doorroeren en klaar is kees. Makkelijker kan ik het niet maken. Hier meng je de spinaziebladen doorheen. Om het af te maken strooi je hier de stukjes zongedroogde tomaat en pijnboompitjes overheen. Als je gaat serveren top je de salade nog af met de kaas. Zo lekker én gezond!

Snelle spinaziesalade

Je zet deze snelle spinaziesalade binnen 20 minuten op tafel. Perfect dus als je snel en lekker wilt koken, of geen zin hebt in een boterham met de lunch.

Bron: Gebaseerd op een recept van mijnreceptenboek.nl, extra ingrediënten toegevoegd.

Ingrediënten

personen
Print dit gerecht
Delen op

Merknamen in de ingrediëntenlijst kunnen een gevolg zijn van een betaalde samenwerking. Lees mijn disclaimer.

Bereidingswijze spinaziesalade

Bereiding: 20 minuten
Stap 1

Was de spinazie en dep het goed droog.

2
Stap 2

Snijd de zongedroogde tomaat in stukjes.

3
Stap 3

Meng de balsamicoazijn met honing, mosterd, de extra olijfolie en zout tot een dressing en meng in een kom de spinazie door de dressing.

4
Stap 4

Voeg de pijnboompitjes en zongedroogde tomaatjes hierbij. Roer het mengsel door.

5
Stap 5

Verdeel het mengsel over 4 bordjes en bestrooi het gerecht met de verkruimelde kaas.

ook lekker met geitenkaas.

Blijf op de hoogte, schrijf je in voor Brenda Kookt updates.

En ontvang de lekkerste recept-inspiratie passend bij het seizoen in je mailbox.

Bekijk ook andere recepten
Tarte tartin van sjalot en wortel
Carpaccio bonbon op krokant bladerdeeg
Romige kerstbroodjes
Sinterklaas Eton Mess Plank

31 reacties

Carola
5/5 sterren

Superlekker! Heb 200 gram cherry tomaatjes geroosterd in de oven, een halve rode uit gesnipperd en wat verse korianderblaadjes toegevoegd, met walnoten uit eigen tuin ipv pijnboompitten. Zoveel smaken in je mond, heerlijk!!

Laat een bericht achter

Menno
4/5 sterren

Het was lekker hoor, maar het valt me op dat het plaatje niet klopt. Zo te zien bevat de salade op het plaatje mozzarella oid en ook paprika. Maar die staan niet bij de ingrediënten. Ik heb zelf dus ook maar mozzarella en een puntpaprika toegevoegd. :)

Laat een bericht achter

Brenda Hoff

Op het plaatje zie je zongedroogde tomaatjes en verse geitenkaas, zoals ook in het recept vermeld. Maar wees vrij te variëren en bijvoorbeeld mozzarella of paprika toe te voegen.

Ans van Harten

Heerlijke combi met deze dressing, smaken passen perfect bij elkaar. Ik had spinazie over en wat gemengde sla, prima recept om deze ‘restjes’ op te maken.

Laat een bericht achter

Manuela

heerlijke dressing

Laat een bericht achter

Ton

Fantastische salade. Ik had helaas geen pijnboompitten, in plaats daarvan heb ik er stukjes geroosterde hazelnoten bij gedaan (kun je bij de notenshop online bestellen). Dit recept ga ik vaker maken! Bedankt.

Laat een bericht achter

Yvonne

Hoi Brenda, ik heb een vraag: ik wil deze spinaziesalade over een paar dagen maken voor een verjaardagsfeest. Kan ik deze een halve dag van tevoren maken en bewaren in de koelkast? Of is hij dan niet meer lekker? Alvast bedankt!

Laat een bericht achter

Esther

Echt een heerlijke salade Brenda!

Laat een bericht achter

Marie Suzanne

Simpel en super lekker!

Laat een bericht achter

Margreet

Wat n super recept! Als bijgerecht geserveerd bij couscous met lamsrack. Dus iets minder gemaakt. Dat was niet handig. De schaal ging vingerlikkend leeg!

Laat een bericht achter

Brenda Kookt

Wat goed om te horen!

Lisan

Heerlijk!! En de dressing, wat is die goed!! Lekker mild ?

Laat een bericht achter

Brenda Kookt

Wat super om te horen Lisan, ik ben ook echt fan van deze dressing!

judith

Het klinkt allemaal lekker en gezond . Ik ga het zeker proberen.

Laat een bericht achter

Mirjam

Inderdaad erg lekkere dressing! En ik vind bijna geen enkele dressing lekker. Ga ik dus bewaren. :)

Laat een bericht achter

Sanna

Ik ga hem zo maken, lijkt me lekker!

Laat een bericht achter

Eva

Mmm wat was dit lekker zeg! De dressing was ook heerlijk. Ik heb het bereid met couscous, dat past er erg goed bij!

Laat een bericht achter

Brenda Kookt

Wat leuk Eva, toevallig heb ik ook een spinaziesalade met couscous op de site staan. Die is iets uitgebreider, maar ook heel erg lekker!

Kevin

Het was lekker! Bedankt voor de tip

Laat een bericht achter

Marloes

Gemaakt als bijgerecht voor pasta carbonara, werkte erg goed!

Laat een bericht achter

Friday Five: je favoriete recepten « Brenda Kookt!

[...] Hier staat het recept van deze lekkere salade met nog betere dressing! [...]

Laat een bericht achter

Friday Five {Part 1} – My 5 favorites right now « Brenda Kookt!

[...] Wraps ook niet vergeten! Hier smaakte de geitenkaas ook ontzettend goed bij! In het recept van de spinaziesalade heb ik geen geitenkaas gebruikt, maar inmiddels heb ik dit al wel vaak met geitenkaas [...]

Laat een bericht achter

Joke Cornelisse

Voor de afwisseling kan er ook roquefort kaas ( gebrokkeld) en cashew noten worden toegevoegd bij de spinaziesalade

Laat een bericht achter

brendakookt

Bedankt voor de tip Joke, leuk!

Dominique

Vanavond de spinaziesalade gemaakt en hij was heerlijk!!! Had er nog een ui en spekjes aan toegevoegd. Echt een aanrader deze salade (-:

Laat een bericht achter

brendakookt

Leuk om te horen dat je er iets aan toegevoegd hebt. Heb je de ui en spekjes even gebakken? Liesbeth heeft het ook gegeten, ze had er gerookte kip aan toegevoegd.

Dominique

Mmmm, ziet er heerlijk uit, ga ik zeker een keer maken! Leuk blog Bren! Hoef ik niet meer naar je recepten te vragen (-: Groetjes Dominique

Laat een bericht achter

brendakookt

Dank je Do! Nu hoef je het inderdaad niet meer te vragen... Jouw tips hoor ik uiteraard nog wel graag! ;-) Groetjes

Vera

O Brenda dit ziet er lekker uit! ik ga zeker deze salade een keer maken , nu het voorjaar eraan komt , heerlijk gr . Vera

Laat een bericht achter

brendakookt

Ben benieuwd wat je ervan vindt mam!

Inge

Ziet er lekker uit Bren! Ga ik ook een keer proberen! x

Laat een bericht achter

Laat een bericht achter

De beoordelingen van het recept
2 beoordelingen
Wil je dit recept delen?
Delen op