Spinaziesalade
Deze spinaziesalade heeft een heerlijke dressing, namelijk een combinatie van honing, balsamicoazijn en mosterd.
Spinaziesalade
Bewaren
Spinaziesalade met een superlekkere dressing, namelijk een combinatie van honing, balsamicoazijn en mosterd! Zo lekker als bijgerecht of als gezonde lunch. Deze heerlijke spinaziesalade met parmezaanse kaas en zongedroogde tomaat wil je proeven.
Spinaziesalade
Toen ik de basis voor deze spinaziesalade tegenkwam ben ik ‘gevallen’ voor de dressing. De combinatie van honing, balsamicoazijn en mosterd leek me heerlijk! En dat blijkt wel, dit is al tijden mijn favoriet. Het werkt in elke salade, en ook hier was het weer goddelijk. Het maakt je salade van spinazie helemaal af.
De pijnboompitjes zorgen voor een notige, knapperige smaak. De zongedroogde tomaatjes zijn dan weer een lekkere tegenhanger van de zachte en frisse spinaziebladen. De zelfgemaakte dressing en de parmezaanse kaas maken de salade compleet.
Salade met spinazie
Een salade van verse spinazie is weer een anders dan de standaard ijsbergsla, toch? Neem ook eens een kijkje bij mijn recepten van spinaziesalade met aardbei en couscous, of met stoofpeer. Stuk voor stuk lekkere, simpele spinazie salades.
Spinazie salade recept
Je zet dit spinazie salade recept in een handomdraai op tafel. Eerst was je de spinazie en dep je de blaadjes weer droog. Vervolgens snijd je de zongedroogde tomaatjes en rasp je de parmezaanse kaas. Je kunt kiezen voor vlokken, of juist voor een fijnere rasp. Dat is helemaal aan jou. In dit geval kies ik voor grotere stukken.
Nu is het tijd om de dressing te maken met balsamicoazijn, honing, mosterd, wat olijfolie en zout. Even doorroeren en klaar is kees. Makkelijker kan ik het niet maken. Hier meng je de spinaziebladen doorheen. Om het af te maken strooi je hier de stukjes zongedroogde tomaat en pijnboompitjes overheen. Als je gaat serveren top je de salade nog af met de kaas. Zo lekker én gezond!
Snelle spinaziesalade
Je zet deze snelle spinaziesalade binnen 20 minuten op tafel. Perfect dus als je snel en lekker wilt koken, of geen zin hebt in een boterham met de lunch.
Bron: Gebaseerd op een recept van mijnreceptenboek.nl, extra ingrediënten toegevoegd.
Ingrediënten
Merknamen in de ingrediëntenlijst kunnen een gevolg zijn van een betaalde samenwerking. Lees mijn disclaimer.
Bereidingswijze spinaziesalade
Stap 1
Was de spinazie en dep het goed droog.
Stap 2
Snijd de zongedroogde tomaat in stukjes.
Stap 3
Meng de balsamicoazijn met honing, mosterd, de extra olijfolie en zout tot een dressing en meng in een kom de spinazie door de dressing.
Stap 4
Voeg de pijnboompitjes en zongedroogde tomaatjes hierbij. Roer het mengsel door.
Stap 5
Verdeel het mengsel over 4 bordjes en bestrooi het gerecht met de verkruimelde kaas.
ook lekker met geitenkaas.
Ingrediënten
Merknamen in de ingrediëntenlijst kunnen een gevolg zijn van een betaalde samenwerking. Lees mijn disclaimer.
Bereidingswijze spinaziesalade
Stap 1
Was de spinazie en dep het goed droog.
Stap 2
Snijd de zongedroogde tomaat in stukjes.
Stap 3
Meng de balsamicoazijn met honing, mosterd, de extra olijfolie en zout tot een dressing en meng in een kom de spinazie door de dressing.
Stap 4
Voeg de pijnboompitjes en zongedroogde tomaatjes hierbij. Roer het mengsel door.
Stap 5
Verdeel het mengsel over 4 bordjes en bestrooi het gerecht met de verkruimelde kaas.
ook lekker met geitenkaas.
Blijf op de hoogte, schrijf je in voor Brenda Kookt updates.
En ontvang de lekkerste recept-inspiratie passend bij het seizoen in je mailbox.
Bekijk ook andere recepten
31 reacties
Carola
Superlekker! Heb 200 gram cherry tomaatjes geroosterd in de oven, een halve rode uit gesnipperd en wat verse korianderblaadjes toegevoegd, met walnoten uit eigen tuin ipv pijnboompitten. Zoveel smaken in je mond, heerlijk!!
Menno
Het was lekker hoor, maar het valt me op dat het plaatje niet klopt. Zo te zien bevat de salade op het plaatje mozzarella oid en ook paprika. Maar die staan niet bij de ingrediënten. Ik heb zelf dus ook maar mozzarella en een puntpaprika toegevoegd. :)
Brenda Hoff
Op het plaatje zie je zongedroogde tomaatjes en verse geitenkaas, zoals ook in het recept vermeld. Maar wees vrij te variëren en bijvoorbeeld mozzarella of paprika toe te voegen.
Ans van Harten
Heerlijke combi met deze dressing, smaken passen perfect bij elkaar. Ik had spinazie over en wat gemengde sla, prima recept om deze ‘restjes’ op te maken.
Manuela
heerlijke dressing
Ton
Fantastische salade. Ik had helaas geen pijnboompitten, in plaats daarvan heb ik er stukjes geroosterde hazelnoten bij gedaan (kun je bij de notenshop online bestellen). Dit recept ga ik vaker maken! Bedankt.
Yvonne
Hoi Brenda, ik heb een vraag: ik wil deze spinaziesalade over een paar dagen maken voor een verjaardagsfeest. Kan ik deze een halve dag van tevoren maken en bewaren in de koelkast? Of is hij dan niet meer lekker? Alvast bedankt!
Esther
Echt een heerlijke salade Brenda!
Marie Suzanne
Simpel en super lekker!
Margreet
Wat n super recept! Als bijgerecht geserveerd bij couscous met lamsrack. Dus iets minder gemaakt. Dat was niet handig. De schaal ging vingerlikkend leeg!
Brenda Kookt
Wat goed om te horen!
Lisan
Heerlijk!! En de dressing, wat is die goed!! Lekker mild ?
Brenda Kookt
Wat super om te horen Lisan, ik ben ook echt fan van deze dressing!
judith
Het klinkt allemaal lekker en gezond . Ik ga het zeker proberen.
Mirjam
Inderdaad erg lekkere dressing! En ik vind bijna geen enkele dressing lekker. Ga ik dus bewaren. :)
Sanna
Ik ga hem zo maken, lijkt me lekker!
Eva
Mmm wat was dit lekker zeg! De dressing was ook heerlijk. Ik heb het bereid met couscous, dat past er erg goed bij!
Brenda Kookt
Wat leuk Eva, toevallig heb ik ook een spinaziesalade met couscous op de site staan. Die is iets uitgebreider, maar ook heel erg lekker!
Kevin
Het was lekker! Bedankt voor de tip
Marloes
Gemaakt als bijgerecht voor pasta carbonara, werkte erg goed!
Friday Five: je favoriete recepten « Brenda Kookt!
[...] Hier staat het recept van deze lekkere salade met nog betere dressing! [...]
Friday Five {Part 1} – My 5 favorites right now « Brenda Kookt!
[...] Wraps ook niet vergeten! Hier smaakte de geitenkaas ook ontzettend goed bij! In het recept van de spinaziesalade heb ik geen geitenkaas gebruikt, maar inmiddels heb ik dit al wel vaak met geitenkaas [...]
Joke Cornelisse
Voor de afwisseling kan er ook roquefort kaas ( gebrokkeld) en cashew noten worden toegevoegd bij de spinaziesalade
brendakookt
Bedankt voor de tip Joke, leuk!
Dominique
Vanavond de spinaziesalade gemaakt en hij was heerlijk!!! Had er nog een ui en spekjes aan toegevoegd. Echt een aanrader deze salade (-:
brendakookt
Leuk om te horen dat je er iets aan toegevoegd hebt. Heb je de ui en spekjes even gebakken? Liesbeth heeft het ook gegeten, ze had er gerookte kip aan toegevoegd.
Dominique
Mmmm, ziet er heerlijk uit, ga ik zeker een keer maken! Leuk blog Bren! Hoef ik niet meer naar je recepten te vragen (-: Groetjes Dominique
brendakookt
Dank je Do! Nu hoef je het inderdaad niet meer te vragen... Jouw tips hoor ik uiteraard nog wel graag! ;-) Groetjes
Vera
O Brenda dit ziet er lekker uit! ik ga zeker deze salade een keer maken , nu het voorjaar eraan komt , heerlijk gr . Vera
brendakookt
Ben benieuwd wat je ervan vindt mam!
Inge
Ziet er lekker uit Bren! Ga ik ook een keer proberen! x