Traybake van spruiten en pompoen met cranberries
Tijd voor een heerlijk herfstmaaltje. Deze snelle traybake van spruiten en pompoen met cranberries is een topper. Een kleurrijke maaltijd die gemakkelijk is om te maken, en erg lekker is. Yes! Het is weer herfst en dus is het weer tijd voor lekker herfstige traybakes, mijn favoriet! Ik ken bijna...Traybake van spruiten en pompoen met cranberries
Bewaren
Tijd voor een heerlijk herfstmaaltje. Deze snelle traybake van spruiten en pompoen met cranberries is een topper. Een kleurrijke maaltijd die gemakkelijk is om te maken, en erg lekker is.
Yes! Het is weer herfst en dus is het weer tijd voor lekker herfstige traybakes, mijn favoriet! Ik ken bijna geen makkelijker gerecht dan traybakes namelijk: alle groenten en andere ingredienten op een bakplaat, olie en kruiden erover, oven dicht en wachten maar! Heerlijk.
Eerder deelden we deze traybakes al met je:
- Traybake van aardappel met worst en pesto
- Kip fajita traybake met rijst
- Traybake met appel en groenten
- Parmezaan-aardappeltjes met broccoli
- Traybake van aardappel met venkel en worstjes
En vandaag gaan we aan de slag met een kleurrijke herfsttraybake van spruiten en pompoen met cranberries.
Traybake van spruiten en pompoen met cranberries
Voor deze traybake van spruiten en pompoen met cranberries besloot ik alle echt herfstige smaken met elkaar te combineren: pompoen, spruiten, rozemarijn en cranberries. Het geheel overgoot ik met een kruidenolie van rozemarijn, knoflook, uienpoeder en chilipoeder. Zo simpel, maar zo lekker.
En het enige wat je hoeft te doen is de pompoen en spuiten schoonmaken, de ui snijden en de kruidenolie maken. Verder is het alleen maar wachten tot deze heerlijke, hersfttraybake uit de oven gehaald kan worden. Eet smakelijk!
De traybake van spruiten en pompoen met cranberries kun je serveren als hoofdgerecht of bijgerecht. Mis je een stukje vlees? Verwarm in dat geval worstjes mee op de bakplaat in de oven.
Ingrediënten
Merknamen in de ingrediëntenlijst kunnen een gevolg zijn van een betaalde samenwerking. Lees mijn disclaimer.
Bereidingswijze traybake van spruiten en pompoen met cranberries
Stap 1
Verwarm de oven voor op 220 graden en bekleed een bakplaat met bakpapier.Stap 2
Verwijder de pompoenpitten en snijd het vruchtvlees in stukken. Schil verwijderen hoeft niet, kan uiteraard wel als je dat lekkerder vindt. Maak de spruiten schoon. Snijd de ui in partjes. Ris de blaadjes rozemarijn van de takjes en snijd ze klein.Stap 3
Meng in een kommetje de rozemarijn met de olijfolie, honing, het citroensap, knoflook-, uien- en chilipoeder en breng de dressing op smaak met peper en zout. Meng de dressing vervolgens op de bakplaat met de groenten.Stap 4
Rooster de groenten 20 – 25 minuten in de voorverwarmde oven totdat de groenten gaar zijn.Stap 5
Snijd de gedroogde cranberries grof.Stap 6
Schep de groenten op een grote schaal en schep ook alle vrijgekomen baksappen erbij.Stap 7
Garneer de geroosterde groenten met verse, kleingesneden rozemarijn.Ingrediënten
Merknamen in de ingrediëntenlijst kunnen een gevolg zijn van een betaalde samenwerking. Lees mijn disclaimer.
Bereidingswijze traybake van spruiten en pompoen met cranberries
Stap 1
Verwarm de oven voor op 220 graden en bekleed een bakplaat met bakpapier.Stap 2
Verwijder de pompoenpitten en snijd het vruchtvlees in stukken. Schil verwijderen hoeft niet, kan uiteraard wel als je dat lekkerder vindt. Maak de spruiten schoon. Snijd de ui in partjes. Ris de blaadjes rozemarijn van de takjes en snijd ze klein.Stap 3
Meng in een kommetje de rozemarijn met de olijfolie, honing, het citroensap, knoflook-, uien- en chilipoeder en breng de dressing op smaak met peper en zout. Meng de dressing vervolgens op de bakplaat met de groenten.Stap 4
Rooster de groenten 20 – 25 minuten in de voorverwarmde oven totdat de groenten gaar zijn.Stap 5
Snijd de gedroogde cranberries grof.Stap 6
Schep de groenten op een grote schaal en schep ook alle vrijgekomen baksappen erbij.Stap 7
Garneer de geroosterde groenten met verse, kleingesneden rozemarijn.Blijf op de hoogte, schrijf je in voor Brenda Kookt updates.
En ontvang de lekkerste recept-inspiratie passend bij het seizoen in je mailbox.
Bekijk ook andere recepten
4 reacties
Albert Knop
Was idd erg lekker. Het was me niet heel duidelijk waar de cranberies er in of erbij moesten. Ik heb ze er aan het einde doorheen gedaan. Was prima. Ik had pas aan het einde door dat er geen eiwitbron in zat. Volgende keer met gebakken tofu of tempeh. Of stukjes rundersauzijs mee de oven in. De optie met noten kan ook. Deze gaat in de kollektie voor een volgende keer.
Marga
Heerlijk recept. Wij hebben het nog aangevuld met pecannoten die we even vooraf hadden geroosterd. Heerlijk!
Brenda Hoff
Wat leuk om te horen Marga, klinkt als een fijne aanvulling
Marga
Een heerlijk, verrassend gerecht! We eten de laatste tijd regelmatig pompoen uit eigen tuin, zodoende hebben we al heel wat pompoenrecepten geprobeerd. Deze was zeer verrassend! Ik heb nog wat pecannoten geroosterd en er apart bij geserveerd. Heerlijk!