Schrijf je in voor
de nieuwsbrief!

Wat eten we vanavond?

Wat eten we vanavond?

NU VERKRIJGBAAR​
De 2021 scheurkalender 
nu met gratis bewaarmapje!
2021 scheurkalender & Brenda’s nieuwe kookboek!

Nasi

Nasi txt

Zo, ik ben weer terug na een weekje wintersport. Morgen laat ik jullie de snap shots zien die ik maakte. Iedereen die wel eens op wintersport is geweest begrijpt vast dat ik nu echt even weer normaal ga eten. Even gezond. Vandaag gaan we voor nasi. Met extra groenten.

Afgelopen weekend had ik nog geen zin om nieuwe dingen te koken. Daarom kookte ik drie gerechten van de site, allemaal boordevol groenten. Dat heb ik de afgelopen week namelijk niet zoveel gegeten. Vanavond gaan we voor nasi. Met extra veel groenten. Het leek me handig jullie dit recept ook meteen te geven, voor als je vanavond toevallig ook zin hebt om nasi te eten.

Nasi is een van de weinige rijstgerechten die hier vaak op tafel staat. Ik vind het altijd jammer dat rijstgerechten vaak weinig groenten bevatten. Daarom zitten er in mijn nasi extra veel groenten. Ik maak altijd te veel nasi klaar. Maar dat is juist heel erg handig want zo heb je wat achter de hand als je lekker makkelijk wilt doen of geen tijd hebt om te koken. Zoals ik vanavond.

Nasi 03

Nasi

Bereidingstijd 40 minuten

Ingrediënten voor 6 personen:

 • 2 kopjes zilvervliesrijst
 • 2 kipfilets
 • 3 eetlepels ketjap marinade
 • 450 gram nasigroenten (rode peper, spitskool, tauge en prei)
 • 1 winter wortel
 • 1 prei
 • 150 gram tauge
 • 2 teentjes knoflook
 • 1/3 theelepel chilipoeder
 • 2/3 theelepel laos
 • 1/3 theelepel korianderpoeder
 • 1/3 theelepel kurkuma
 • 1/3 theelepel komijnzaad
 • 1/3 theelepel kaneel
 • 1 theelepel zout

Bereiding:

Snijd de kip in blokjes en marineer het in de ketjap marinade, laat dit ongeveer een kwartiertje staan.

Snijd de winterwortel en prei en rode peper fijn. Bak in een grote wok of hapjes pan de kipfilet rondom aan. Pers de knoflook en voeg dit samen met de kruiden (chilipoeder, laos, korianderpoeder, kurkuma, komijnzaad, kaneel en zout) en groenten bij de kip. Meng dit even goed door en bak mee tot de groenten gaar zijn.

Kook de rijst volgens de aanwijzingen op de verpakking. Giet de rijst eventueel af en bak het even mee met het groentemengsel.

Serveer de nasi met satesaus en een gebakken eitje. En een beetje kroepoek.

Tip: Is 6 personen te veel? De nasi kan heel goed ingevroren worden, in een bakje of diepvrieszak. Ik maak altijd voor 6 personen zodat ik een paar porties kan invriezen.

Deel dit bericht:

Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp
Share on email
Reacties

14 Reacties

 1. Jantina 1 april 2015 om 18:26

  De smaak is wel goed, maar denk dat ik de volgende keer wat meer kruiden (misschien net te weinig gedaan) erdoor doe. Met ei en satésaus erbij gedaan.
  Wat mij ook lekker lijkt is pinda’s erdoor.

  1. Brenda Kookt 1 april 2015 om 18:53

   Wat super leuk dat je de nasi meteen gemaakt hebt Jantina :) Ik heb mijn bordje nasi net op, mijn vriend vond het juist erg kruidig. Smaken verschillen.. ;)

   1. Jantina 1 april 2015 om 19:14

    Smaken verschillen zeker ;)
    Mijn man vond het prima zo, lekker.

 2. Tineke 2 april 2015 om 16:52

  Net gemaakt, zonder wortel, maar het smaakt heerlijk! Volgende keer probeer ik met nog een stukje trassi erdoor.

 3. Miranda 11 maart 2016 om 09:06

  Hoi Brenda,

  Ik heb woensdag je Nasi gemaakt. Hij was heerlijk. Mijn zoontje van bijna 4 heeft nog nooit zoveel gegeten. Hij bleef maar opscheppen. Heeft denk ik net zoveel gegeten als hij normaal in 3-4 dagen eet. Ik vond hem niet pittig genoeg, maar heb er dan een lepeltje sambal doorgedaan. Deze nasi komt vast bij ons op het menu. Viel bij ons hele gezin goed in de smaak.

  1. Fed 7 september 2019 om 22:53

   Ik ga t morgen maken met sateetje en heerlijke Surinaamse pindasambal

 4. Willemijn 12 oktober 2016 om 16:24

  Hi Brenda,

  Wat kan ik verstaan onder ketjap marinade? Bedoel je dan gewoon de kip in 3 eetlepels ketjap marineren of heb je voor die marinade nog een receptje? Groetjes

  1. Michel 8 januari 2018 om 15:33

   Ketjapmarinade is een kant en klare ketjap van bijvoorbeeld Conimex is kruidig en hoedje niks meer bij te doen
   Misschien alleen watsambal wil je het portier hebben
   Ik vind sambal Manis lekker

   1. Johanna roeland 6 augustus 2018 om 13:56

    Hoi Brenda,
    Ik heb korte tijd geleden kip hawaï en kip madras van jouw blog gekookt. Het was héél lekker. Bij de hawaï liet ik een paprika weg en voegde een prei en een ui toe; ook nam ik een blikje tomatenpuree van 140 gram. Bij de madras nam ik velderwtjes ipv. Sperziebonen. Vanavond ben ik van plan om jouw nasi-gerecht te koken, want ik hou van dit eten; alleen lijkt 2 kopjes rijst, voor 6 pers. mij wat weinig?
    Groet van Johanna

 5. Lenie 21 april 2017 om 12:34

  Het water loopt mij nu al uit de mond bij het lezen van deze recepten. Ik ga ze zeker uitproberen!

 6. Cees 8 oktober 2017 om 17:34

  Nasi is gewoon witte rijst, dit lijkt nog niet eens op nasi goreng of wat dan ook. Hollandse versie denk ik, maar zal best lekker zijn! Noem het alleen geen nasi Brenda. Verder fan van je!

  1. Johanna roeland 6 augustus 2018 om 13:45

   Hoi Brenda,
   Ik heb pas kip hawaï en kip madras van jouw blog gekookt en vond het héél lekker. Bij de kip hawaï heb ik een paprika weggelaten en er een grote prei + een ui aan toegevoegd. Ook nam ik een groot blikje tomatenpuree (140 gram). Bij de kip madras verving ik de sperziebonen voor velderwtjes. Vandaag wil ik graag jouw nasi-gerecht proberen, want ik hou van dit eten; alleen begrijp ik niet dat je voor 6 personen maar 2 kopjes rijst gebruikt? Lijkt mij wat weinig?
   Johanna

 7. Angelique Jenneskens 19 oktober 2018 om 13:43

  Deze nasi net gemaakt voor vanavond en jeetje wat smaakt die lekker.
  Dank u wel voor het recept

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *