Schrijf je in voor
de nieuwsbrief!

Wat eten we vanavond?

Wat eten we vanavond?

Bestel nu:

de Makkelijke Maaltijden scheurkalender 2022 en de Makkelijk & Snel agenda 2022!

Bestel nu:

Makkelijke Maaltijden scheurkalender 2022

Makkelijk & Snel agenda 2022!

Nasi maken – zonder pakjes

Yes, vandaag delen we een heel fijn recept voor nasi. Zelf nasi maken is namelijk helemaal niet moeilijk, en erg lekker! En heel fijn: je voegt zelf toe wat je lekker vindt. Lees snel verder en ga zelf aan de slag met nasi maken.

Nasi txt

Nasi met extra groenten

Nasi is een van de weinige rijstgerechten dat hier vaak op tafel staat. Rijst met kip en satésaus, ik vind het heerlijk!

Wel vind ik het jammer dat rijstgerechten meestal weinig groenten bevatten. Het voordeel aan zelf nasi maken is dat je dat dus zelf bepaald. Ik voeg daarom graag extra groenten toe aan mijn nasi recept.

Als je dit gerecht maakt gebruik je waarschijnlijk meestal een kruidenmix uit een pakje. Maar dat kan ook met ingrediënten uit je eigen kruidenlade. Voor de nasikruiden gebruik ik een mix van chilipoeder, laos, korianderpoeder, kurkuma, komijnzaad en kaneel. Ook vind ik het lekker nog een teentje knoflook mee te bakken.

De gemarineerde kip bak ik aan in een wok. Hier voeg ik de kruiden en knoflook aan toe samen met de groenten. Alleen de taugé voeg ik later toe. Dit mengsel bak ik aan tot de groenten gaar zijn. Ondertussen is de rijst gekookt en meng ik dit ook door het kip-groentemengsel. De rijst bak ik vervolgens ook even mee.

De nasi serveer ik met een portie satésaus, ook dit kun je zonder pakjes maken. Klik hier voor het recept dat ik graag gebruik.

Tip: als je toch bezig bent, maak dan een portie extra nasi klaar. Dit kun je je invriezen zodat het later kunt eten. Ideaal als je lekker makkelijk wilt doen of geen tijd hebt om te koken. Zoals ik vanavond.

Nasi 03

Nasi

+ 40 minuten
6 personen

Ingrediënten

 • 2 kopjes zilvervliesrijst
 • 2 kipfilets
 • 3 eetlepels ketjap marinade
 • 450 gram nasigroenten rode peper, spitskool, tauge en prei
 • 1 winter wortel
 • 1 prei
 • 150 gram tauge
 • 2 teentjes knoflook
 • 1/3 theelepel chilipoeder
 • 2/3 theelepel laos
 • 1/3 theelepel korianderpoeder
 • 1/3 theelepel kurkuma
 • 1/3 theelepel komijnzaad
 • 1/3 theelepel kaneel
 • 1 theelepel zout

Bereiding

 • Snijd de kip in blokjes en marineer het in de ketjap marinade, laat dit ongeveer een kwartiertje staan.
 • Snijd de winterwortel en prei en rode peper fijn. Bak in een grote wok of hapjes pan de kipfilet rondom aan. Pers de knoflook en voeg dit samen met de kruiden (chilipoeder, laos, korianderpoeder, kurkuma, komijnzaad, kaneel en zout) en groenten bij de kip. Meng dit even goed door en bak mee tot de groenten gaar zijn.
 • Kook de rijst volgens de aanwijzingen op de verpakking. Giet de rijst eventueel af en bak het even mee met het groentemengsel.
 • Serveer de nasi met satesaus en een gebakken eitje. En een beetje kroepoek.

Tip:

Is 6 personen te veel? De nasi kan heel goed ingevroren worden, in een bakje of diepvrieszak. Ik maak altijd voor 6 personen zodat ik een paar porties kan invriezen.

Hoofdgerecht
Vlees

Meer rijstgerechten

Heb je de smaak van het nasi maken te pakken en wil je meer rijstgerechten zonder pakje zelf maken? Dan tip ik je graag nog een aantal lekkere gerechten met rijst:

Deel dit bericht:

Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp
Share on email
Reacties

15 Reacties

 1. Jantina 1 april 2015 om 18:26

  De smaak is wel goed, maar denk dat ik de volgende keer wat meer kruiden (misschien net te weinig gedaan) erdoor doe. Met ei en satésaus erbij gedaan.
  Wat mij ook lekker lijkt is pinda’s erdoor.

  1. Brenda Kookt 1 april 2015 om 18:53

   Wat super leuk dat je de nasi meteen gemaakt hebt Jantina :) Ik heb mijn bordje nasi net op, mijn vriend vond het juist erg kruidig. Smaken verschillen.. ;)

   1. Jantina 1 april 2015 om 19:14

    Smaken verschillen zeker ;)
    Mijn man vond het prima zo, lekker.

 2. Tineke 2 april 2015 om 16:52

  Net gemaakt, zonder wortel, maar het smaakt heerlijk! Volgende keer probeer ik met nog een stukje trassi erdoor.

 3. Miranda 11 maart 2016 om 09:06

  Hoi Brenda,

  Ik heb woensdag je Nasi gemaakt. Hij was heerlijk. Mijn zoontje van bijna 4 heeft nog nooit zoveel gegeten. Hij bleef maar opscheppen. Heeft denk ik net zoveel gegeten als hij normaal in 3-4 dagen eet. Ik vond hem niet pittig genoeg, maar heb er dan een lepeltje sambal doorgedaan. Deze nasi komt vast bij ons op het menu. Viel bij ons hele gezin goed in de smaak.

  1. Fed 7 september 2019 om 22:53

   Ik ga t morgen maken met sateetje en heerlijke Surinaamse pindasambal

 4. Willemijn 12 oktober 2016 om 16:24

  Hi Brenda,

  Wat kan ik verstaan onder ketjap marinade? Bedoel je dan gewoon de kip in 3 eetlepels ketjap marineren of heb je voor die marinade nog een receptje? Groetjes

  1. Michel 8 januari 2018 om 15:33

   Ketjapmarinade is een kant en klare ketjap van bijvoorbeeld Conimex is kruidig en hoedje niks meer bij te doen
   Misschien alleen watsambal wil je het portier hebben
   Ik vind sambal Manis lekker

   1. Johanna roeland 6 augustus 2018 om 13:56

    Hoi Brenda,
    Ik heb korte tijd geleden kip hawaï en kip madras van jouw blog gekookt. Het was héél lekker. Bij de hawaï liet ik een paprika weg en voegde een prei en een ui toe; ook nam ik een blikje tomatenpuree van 140 gram. Bij de madras nam ik velderwtjes ipv. Sperziebonen. Vanavond ben ik van plan om jouw nasi-gerecht te koken, want ik hou van dit eten; alleen lijkt 2 kopjes rijst, voor 6 pers. mij wat weinig?
    Groet van Johanna

 5. Lenie 21 april 2017 om 12:34

  Het water loopt mij nu al uit de mond bij het lezen van deze recepten. Ik ga ze zeker uitproberen!

 6. Cees 8 oktober 2017 om 17:34

  Nasi is gewoon witte rijst, dit lijkt nog niet eens op nasi goreng of wat dan ook. Hollandse versie denk ik, maar zal best lekker zijn! Noem het alleen geen nasi Brenda. Verder fan van je!

  1. Johanna roeland 6 augustus 2018 om 13:45

   Hoi Brenda,
   Ik heb pas kip hawaï en kip madras van jouw blog gekookt en vond het héél lekker. Bij de kip hawaï heb ik een paprika weggelaten en er een grote prei + een ui aan toegevoegd. Ook nam ik een groot blikje tomatenpuree (140 gram). Bij de kip madras verving ik de sperziebonen voor velderwtjes. Vandaag wil ik graag jouw nasi-gerecht proberen, want ik hou van dit eten; alleen begrijp ik niet dat je voor 6 personen maar 2 kopjes rijst gebruikt? Lijkt mij wat weinig?
   Johanna

 7. Angelique Jenneskens 19 oktober 2018 om 13:43

  Deze nasi net gemaakt voor vanavond en jeetje wat smaakt die lekker.
  Dank u wel voor het recept

 8. Marion 25 mei 2021 om 11:16

  Wat een goed recept! Ik vond de mix van kruiden heel geslaagd en dit gaan we zeker vaker maken. Het hele gezin heeft er heerlijk van gegeten en dat is niet vanzelfsprekend ;) Complimenten!

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Beoordeel recept