Kerstrecepten Mix & Match Kerstmenu

Ik ben heel erg benieuwd of jullie er al uit zijn, weet je al wat je dit jaar doet met de kerst? Welke gerechten je op tafel gaat zetten? Om je op weg te helpen deel ik bij deze het grote Kerstrecepten Mix & Match Kerstmenu!

Ik geef je de 5 lekkerste receptideeën voor het voorgerecht, tussengerecht en hoofdgerecht met daarbij suggesties voor bijgerechten van groente én aardappel en ik sluit af met de 5 lekkerste kersttoetjes.

Als je kerstmenu nog niet compleet is, dan is hij dat vast na het lezen van dit artikel. Kies uit iedere categorie een gerecht en je kerstmenu is compleet!

Kerstrecepten Mix & Match Kerstmenu

Ik ga bij dit mix & match kerstmenu uit van een viergangen menu met voorgerecht, tussengerecht, hoofdgerecht en een nagerecht. Het tussengerecht kun je ook weglaten zodat je voor een driegangenmenu gaat, of inzetten als voorgerecht.

Met het voorgerecht trap je het kerstmenu af. Hiermee zet je de toon van het diner en zorg je er voor dat je gast nieuwsgierig is naar wat er nog gaat komen.

Je kunt gaan voor een koud- of warm voorgerecht, dat is aan jou. Carpaccio, zalmtartaar of steak tartare zijn super lekkere smaakvolle gerechtjes. Maar je kunt ook gaan voor de warme pastinaakcrème met coquille of voor een wat zwaarder gerechtje zoals een klassiek pasteitje, met een ragout van stoofvlees.

Kerst voorgerechten

Een tussengerecht is officieel bedoeld om de smaak te neutraliseren, om je klaar te maken voor het hoofdgerecht. Ik vind het lekker om voor een warm soepje te gaan, de bloemkoolsoep en het courgettesoepje zijn hiervoor ideaal. Maar ik geef je ook een paar ander lekkere kerstrecepten.

Kerst tussengerechten

Het hoofdgerecht is natuurlijk erg belangrijk, het is het klapstuk van de avond! Tip: ga voor een gerecht dat je goed kunt voorbereiden zodat je bij je gasten aan tafel kun zitten en niet te lang in de keuken hoeft te staan. Veel gerechten die langer moeten garen zijn hiervoor heel goed geschikt. Denk aan de beef wellington, bouef bourguignon en de rundersukade.

Kerst hoofdgerechten

Ga je liever voor een hoofdgerecht met vis? Dan tip ik je de hartige viscrumble of het visrolletje met spek en pesto.

Het is lekker om bij het hoofdgerecht een aantal smaakvolle bijgerechten te serveren. Zelf ben ik gek op aardappelen, dit zijn de lekkerste aardappelrechtjes voor bij het kerstdiner.

Kerst bijgerechten – aardappel

En natuurlijk is het ook lekker om iets van groente op tafel te zetten. Stoofpeertjes zijn altijd lekker, mijn andere favorieten zijn de spruitjes met brie en cranberry en witlof met ham en kaas.

Kerst bijgerechten – groente

Het kerstdiner sluit je af met een hoogtepunt: het nagerecht! Ik geef je 5 tips die je van te voren kunt voorbereiden en waarvan je zeker zal smullen.

Kerst Nagerechten


Brenda Hoff
Brenda Hoff
Brenda is een lekkerbek en gek op pannenkoeken, chips en chocolade. Brenda's recepten zijn snel en toegankelijk, de makkelijke maaltijden hebben vaak een verrassende twist waardoor het net even anders is dan je gewend bent.
3 comments

Geef een reactie

Misschien vind je dit ook leuk