Schrijf je in voor
de nieuwsbrief!

Wat eten we vanavond?

Wat eten we vanavond?

Bestel nu:

dé Brenda Kookt met LEV BBQ box!

De box bevat een complete barbecuemaaltijd voor 4 personen!

Wil je 8 juli lekker van de box genieten?
Bestel dan voor donderdag 1 juli21.00,  uur.

Bestel nu:

dé Brenda Kookt met LEV BBQ box!

De box bevat een complete barbecuemaaltijd voor 4 personen!

Wil je 8 juli lekker van de box genieten?
Bestel dan voor donderdag 1 juli 21:00 uur.

Pasta pesto met Italiaanse worstjes

Ja hoor, weer een receptje met Pasta pesto. Ik doe het gewoon. Deze keer ga ik voor pasta pesto met Italiaanse worstjes.

Pasta pesto, kan ik daar nog een recept van delen? Er staan al meerdere recepten met pasta pesto op de blog.. Natuurlijk mijn favoriete pasta pesto salade die ik nog steeds heel vaak maak. En die ene met tonijn die ook Joost heel erg lekker vindt. En warm met rode pesto, met courgetti en kip en op een stokje. Plus nog 6 andere versies. En nu komt er nog eentje bij. Met Italiaanse worstjes. Gewoon. Omdat het kan. En omdat het heel erg lekker is.

Pasta pesto met Italiaanse worstjes

Pasta pesto met Italiaanse worstjes

Deze pasta bevat een aantal dingen die ieder pasta pesto-gerecht bevat. Pasta en pesto (flauw!) maar ook tomaatjes en pijnboompitjes. Mozzarella en de lekkere, gebakken Italiaanse worstjes maken de pasta af.

Dit pastarecept is weer eens wat anders. De pasta pesto is lauwwarm het lekkerste (ivm de gebakken worstjes) maar kun je ook prima koud eten.

Pasta pesto met Italiaanse worstjes

Pasta pesto met Italiaanse worstjes

25 minuten
4 personen

Ingrediënten

  • 200 gram penne
  • 320 gram Italiaanse worstjes
  • 120 gram cherrytomaatjes
  • 3 theelepels groene pesto bijvoorbeeld naar dit recept
  • bosje verse basilicum
  • 1 bol mozzarella
  • 2 eetlepels pijnboompitjes
  • olijfolie om in te bakken
  • zout en peper

Bereiding

  • Kook de penne volgens de aanwijzingen op de verpakking beetgaar en giet hierna af.
  • Bak in een koekenpan met olie de Italiaanse worstjes rondom aan en gaar.
  • Halveer de cherrytomaatjes en hak de basilicum grof. Snijd of scheur de mozzarella in stukken. Rooster de pijnboompitjes in een droge koekenpan.
  • Roer de pesto door de nog warme penne. Snijd de worstjes in stukjes en roer ze samen met de tomaatjes en basilicum door de pasta.
  • Doe tot slot de mozzarella en pijnboompitjes bij de pasta.
  • Serveer de pasta pesto lauwwarm of koud.

Deel dit bericht:

Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp
Share on email
Reacties

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Beoordeel recept