Schrijf je in voor
de nieuwsbrief!

Wat eten we vanavond?

Wat eten we vanavond?

Zalm Teriyaki met krokante uitjes

Vandaag deel ik geen compleet gerecht, zoals jullie van me gewend zijn,  ik ga voor een bijgerecht. Een lekker stukje zalm! Zalm teriyaki met krokante uitjes. Een lekker stukje vis bij aardappeltjes met groenten, maar je kunt er ook een complete maaltijd van maken.

Ik geef je een aantal tips in dit artikel, zo heb je eigenlijk geen excuus om dit lekkere recept van zalm teriyaki met krokante uitjes niet te maken.

Zalm Teriyaki met krokante uitjes

Zalm recepten

Ik denk dat zalm de vissoort is die ik zelf het meest eet. Al moet ik bekennen dat de good old vissticks ook erg hoog scoren bij ons thuis. Zalm is makkelijk, veelzijdig en eigenlijk heeft het niet veel nodig om lekker te zijn. Vaak breng ik het alleen op smaak met zout en peper, soms een beetje citroensap erbij. En dat is genoeg.

Maar je kunt nog veel meer met zalm, je kunt er heerlijke recepten mee bereiden. Zalm doet het goed met pasta en spinazie maar ook met gebakken aardappeltjes of mienestjes. Het kan eigenlijk overal bij.

Voor we door gaan naar het recept van de zalm teriyaki met krokante uitjes tip ik je een aantal andere lekkere recepten met zalm die ook zeker de moeite waard zijn:

Zalm Teriyaki met krokante uitjes

Zalm Teriyaki met krokante uitjes

Dit recept voor zalm teriyaki met krokante uitjes is geïnspireerd op de zalm die bij visspecialist Steur bij ons in het dorp in de vitrine ligt. Mijn versie komt er verdacht dichtbij, maar die van hen is eigenlijk nog lekkerder ;)

De zalm heb ik in dit geval ingesmeerde met teriyaki-woksaus. Hier overheen strooi ik krokante uitjes en ringetjes lente-ui. En dat is het. De zalm verwarm ik 15 minuten in de oven, en dan is hij perfect.

Complete maaltijd

Het stukje zalm teriyaki met krokante uitjes doet het goed bij gebakken aardappeltjes en groenten naar keuze. Maar je kunt er ook een complete maaltijd van maken. Een paar tips:

  • Mijn favoriet is de zalm teriyaki met krokante uitjes met mienestjes en gekookte broccoli erbij.
  • Het is ook lekker om de zalm met roerbakgroenten en rijst te eten
  •  Verwarm eens roosjes broccoli, wortel en aardappeltjes mee in de oven met de zalm

Zalm Teriyaki met krokante uitjes

Zalm Teriyaki met krokante uitjes

10 minuten
+ 15 minuten
4 personen

Ingrediënten

  • 4 verse zalmfilets
  • 6 eetlepels teriyaki woksaus
  • 3 lente-ui
  • 2 eetlepels gebakken uitjes
  • zout en peper

Bereiding

  • Verwarm de oven voor op 180 graden en bekleed een bakplaat met bakpapier.
  • Dep de zalm droog en bestrooi met zout en peper. Bestrjik de zalm royaal met de teriyaki woksaus. Bestrooi de zalm met ringetjes lente-ui en gebakken uitjes.
  • Bak de zalm 15 minuten in de oven. Serveer de zalm hierna direct.
  • Serveer de zalm met aardappeltjes of groenten naar keuze. Of maak er een complete maaltijd van met mienestjes en gekookte broccoli.

Zalm Teriyaki met krokante uitjes
Hoofdgerecht
Vis

Deel dit bericht:

Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp
Share on email
Reacties

1 Reactie

  1. Marjolijn 7 mei 2021 om 18:34

    5 sterren
    Vanavond deze heerlijke zalm gegeten.
    Komt hier zeker vaker op het menu.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Beoordeel recept