Ga naar de inhoud

Zalm-garnalenburgers met avocado en limoenmayo

Een zoete, lichtpittige maar frisse visburger. Deze zalm-garnalenburgers met avocado en limoenmayo zijn een topper! Zet jij je tanden erin?

40 minuten Bereidingstijd
Delen op

Zalm-garnalenburgers met avocado en limoenmayo

De meeste van ons genieten van een lang pinksterweekend. Daarom delen we vandaag typisch weekendvoedsel. Zet jij deze zalm-garnalenburgers met avocado en limoenmayo vandaag, of morgen op de extra zondag, op tafel?

Een hamburger eten we bijna allemaal weleens. Maar hoe vaak eet jij een visburger? Tijd om dat op de schroeven. Deze zalm-garnalenburgers zijn een topper! Zoet, pittig en fris, alles komt samen in deze visburger.

Zalm-garnalenburgers met avocado en limoenmayo

Een lekkere, zelfgemaakte burger mag niet in het kookrepertoire ontbreken vind ik. Zeker niet als dat een lekkere visburger is, want ik denk dat de meeste mensen er niet zo snel aan zullen denken om een burger van vis te maken. En dat terwijl een visburger minstens net zo lekker is. Dat bewijzen deze zalm-garnalenburgers helemaal!

Zalm-garnalenburgers met avocado en limoenmayo

Door de zalm te combineren met garnalen worden deze burgers ietsje zoetig, maar dankzij de zoute sojasaus, de pittige rode peper en het limoensap wordt de burger ook weer niet té zoet. Erbij serveer je geprakte avocado en een frisse mayonaise met limoensap. Supersimpel, heel erg lekker en een heerlijke maaltijd!

Wil je iets naast de zalm-garnalenburgers met avocado en limoenmayo serveren om er volwaardige maaltijd van te maken? Maak er dan een groene salade met bijvoorbeeld aspergetips, komkommer, veldsla, amandelschaafsel en een lichte vinaigrette bij. Lekker!

Zalm-garnalenburgers met avocado en limoenmayo

Zalm-garnalenburgers met avocado en limoenmayo

Andere burgers

Bij een burger denk je misschien eerst aan vlees, maar zo zie je dat je eigenlijk heel eenvoudig ook zelf een visburger kunt maken. En dat hoeft echt niet altijd een saai visfiletje met een krokant korstje te zijn. Én je kunt ook variëren met topping voor op je burger. Je kunt gaan voor standaard met sla en tomaat maar ook voor avocado gaan bijvoorbeeld. En wat dacht je van het sausje? Dat maakt de visburger helemaal af. De limoenmayo past perfect bij de zalm-garnalenburgers, maar wat ook goed bij vis past is wasabimayonaise, en wat dacht je van een saus op basis van feta?

Op de blog hebben we inmiddels meerdere recepten voor een goede visburger gedeeld. We zetten de lekkerste hier nog even voor je op een rijtje, voor als je na deze zalm-garnalenburgers op zoek bent naar een andere visburger.

Ingrediënten

burgers
Print dit gerecht
Delen op

Merknamen in de ingrediëntenlijst kunnen een gevolg zijn van een betaalde samenwerking. Lees mijn disclaimer.

Bereidingswijze zalm-garnalenburgers met avocado en limoenmayo

Bereiding: 40 minuten
Stap 1
Rasp de schil van de limoen. Bewaar voor later.
2
Stap 2
Doe de zalm, garnalen, rode peper, het sap van ½ limoen, de sojasaus, het ei en 1 eetlepel bloem of panko samen in de keukenmachine. Maal tot je een geheel hebt. Voeg eventueel nog een eetlepel bloem of panko toe als de mix te nat is. Breng op smaak met peper en zout.
3
Stap 3
Vorm met je handen 4 burgers van de mix. Leg ze op een bord en laat ze in de koelkast liefst minimaal 15 minuten opstijven.
4
Stap 4
Prak de avocado’s in een kommetje samen met een beetje limoensap en zout en peper.
5
Stap 5
Meng de mayonaise met 1 theelepel limoenrasp en een drupje limoensap.
6
Stap 6
Verwarm een koekenpan met daarin olie of boter op middelhoog vuur en bak hierin de zalm-garnalenburgers ongeveer 4-6 minuten per kant.
7
Stap 7
Snijd de hamburgerbroodjes open en verwarm ze eventueel nog even in de oven. Beleg ze met een flink eetlepel mashed avocado, dan de burger, de limoenmayo en wat kleingesneden lente-ui. Serveer meteen.
Bekijk ook andere recepten
Lente-plaattaart met courgette en pesto
Spanakopita ovenschotel
Geroosterde aardappeltjes met bloemkool en tahin
Broccolischotel met champignons

1 reactie

Roy

Gebruik je verse zalm, of een blikje?

Laat een bericht achter

Laat een bericht achter

Wil je dit recept delen?
Delen op