Ga naar de inhoud

Taco courgette – gevulde courgette

Gevulde courgette met gehakt en Mexicaanse kruiden. Een courgette taco.

20 minuten Voorbereidingstijd
30 minuten Bereidingstijd
Delen op

Taco courgette – gevulde courgette

Taco courgette. Courgette taco. Courgette gevuld met taco-vulling. Zo kun je het ook noemen. Een lekker gerecht zonder taco’s, mĆ©t gehakt, courgette en Tex-Mex kruiden. Mexicaans met een twist. Een lekkere makkelijke maaltijd.

Taco courgette met gehakt

Mexicaans met een twist

Ik ben gek op Tex-Mex gerechten, gerechten uit de Mexicaanse keuken. Te pittig is niet aan ons besteed, daarom geven we de Mexicaanse gerechten graag een (beetje Hollandse) twist.

Gevulde wraps eten we regelmatig, op allerlei verschillende manieren. Nacho’s staan ook regelmatig op tafel en taco’s iets minder.

Onze favoriete wrap-recepten zijn de wraps met gehakt en tomatensaus en de burrito’s met kip en paprika. De taco-rolletjes met gehakt zijn onze favoriete taco’s en qua nacho’s vind ik eigenlijk alles lekker. Ik kan eigenlijk niet kiezen, maar als het moet dan ga ik voor de nachoschotel met kip, of deze met gehakt.

De gevulde courgette die ik in dit artikel deel is wel gebaseerd op Ć©Ć©n van onze favoriete taco’s. Met gehakt en groenten.

Taco courgette met gehakt

Taco courgette

Toen ik laatste op Instagram zag dat iemand met de zoete aardappel taco met gehakt aan de slag was gegaan kwam ik ineens op een idee: dit zou ook erg lekker zijn bij een gevulde courgette. Ik ging er thuis mee aan de slag en mijn idee klopte šŸ˜‰ Het is erg lekker!

In feit is het een courgette met gehakt, paprika en champignons. Dit breng ik op smaak met Tex-Mex kruiden en ik meng er ook nog een uitje en blokjes tomaat door. Meng dit mengsel vul ik de uitgeholde courgette. Geraspte kaas maakt de het gerecht wat mij betreft compleet. De taco courgette bak je in de oven, in 30 minuten zijn het gehakt en de courgette gaar gebakken.

Je kunt er een handje nacho’s bij serveren maar dat hoeft natuurlijk niet. Je kunt de gevulde courgette ook eten met een salade of bijvoorbeeld gebakken aardappeltjes.

Taco courgette met gehakt

 

Ingrediƫnten

personen
Print dit gerecht
Delen op

Merknamen in de ingrediƫntenlijst kunnen een gevolg zijn van een betaalde samenwerking. Lees mijn disclaimer.

Bereidingswijze taco courgette – gevulde courgette

Voorbereiding: 20 minuten
Bereiding: 30 minuten
Stap 1
Verwarm de oven voor op 200 graden en vet een ovenschaal in.
2
Stap 2
Halveer de courgettes over de lengte en hol de binnenkant uit, dit gaat gemakkelijk met een meloenlepel of een gewone lepel.
3
Stap 3
Houdt het uitgeholde van de courgette apart. Bestrooi de binnenkant van de gehalveerde courgettes met zout en laat het 15 minuten staan.
4
Stap 4
Snijd de stukken courgette die je hebt uitgehold in fijne stukjes.
5
Stap 5
Verwarm ondertussen olie in een koekenpan en fruit de ui met knoflook aan. Doe hierna de zaadlijsten van de courgette erbij, samen met de blokjes paprika en stukjes champignon. Breng op smaak met zout en peper en bak dit 5 minuten op middelhoog vuur.
6
Stap 6
Meng het gehakt met de tomatenblokjes, Tex-mex kruiden en zout en peper. Roer hier ook het ui-mengsel door.
7
Stap 7
Dep de courgettehelften droog met keukenpapier. Vul de courgettes met het gehaktmengsel en leg de gevulde courgettes in de ovenschaal.
8
Stap 8
Verwarm de taco courgettes 30 minuten in de oven. Serveer de taco courgettes hierna direct.

lekker met crĆØme fraĆ®che en sweet chilisaus. En nachoā€™s on the side

Blijf op de hoogte, schrijf je in voor Brenda Kookt updates.

En ontvang de lekkerste recept-inspiratie passend bij het seizoen in je mailbox.

Bekijk ook andere recepten
Salade met gegrilde courgette, mais en feta
Cajun kip met rijst en spinazie
Romige pasta met asperge en pesto
Bloemkoolschotel met gehakt en kaassaus

1 reactie

Tila

Hallo Brenda, De foto ziet verleidelijk uit, maar de hoeveelheid saus is veel te veel voor 2 courgettes. Mijn courgette zitten onderin de schaal met daar een dikke laag saus overheen, maar zal vast lekker smaken hoor, maar ziet er niet uit zoals op jou foto. Mvg Tila

Laat een bericht achter

Laat een bericht achter

Wil je dit recept delen?
Delen op