Ga naar de inhoud

Frittata met spinazie, cherrytomaten en oude kaas

Lekker lunchgerecht. Zonder brood, met groenten. Frittata met spinazie, cherrytomaatjes en oude kaas

30 minuten Bereidingstijd
Delen op

Frittata met spinazie, cherrytomaten en oude kaas

Vandaag gaan we voor een heerlijke lunch. Al moet ik zeggen dat een gerecht als deze het bij de paasbrunch dus ook heel goed doet. Frittata met spinazie, cherrytomaten en oude kaas. Yum!

Lunchen zonder brood en met groenten doe ik eigenlijk te weinig. Terwijl dat zo ontzettend makkelijk is om te doen. En nog gezond ook. Tijd dus voor een lunchfrittata met lekker wat groenten zodat je na de lunch al een deel van de aanbevolen dagelijkse hoeveelheid groenten binnen hebt!

Frittata met spinazie, cherrytomaten en oude kaas

Gevulde omelet

Maar wat is een frittata eigenlijk?Ā De frittata is afkomstig uit ItaliĆ«. Het betekend volgens wikipedia ‘gebakken’. Een gerecht dat ontstaan is uit armoede, een combinatie van verschillende gebakken restjes. De groenten en pasta’s die over zijn worden samen met ei gebakken, tot een soort gevulde omelet.

Vandaag gaan we aan de slag met de frittata met spinazie. Eerder deelde we hier op de website een frittata met courgette en ricotta en een exemplaar met groene groenten. Beide heerlijke lunches of lichte maaltijden.

Frittata met spinazie, cherrytomaten en oude kaas

Frittata met spinazie, cherrytomaten en oude kaas

Voor deze frittata koos ik voor spinazie en tomaatjes. Spinazie en ei vind ik namelijk een heerlijke combinatie. En de cherrytomaatjes zorgen in deze combinatie voor de frisse noot. Erbij koos ik voor oude kaas zodat deze lunchfrittata ook een licht pittige noot zou krijgen.

Verder is het heel erg simpel om de spinazie met Frittata met spinazie, cherrytomaatjes en oude kaas te maken: knoflook en ui bakken, spinazie bakken en daarna alles mengen en een frittata van bakken. Het enige wat je dan nog nodig hebt, is wat geduld. Eet smakelijk!

Deze frittata met spinazie is niet gemaakt van restjes, maar dat zou natuurlijk heel goed kunnen. Als je spinazie hebt gegeten heb je soms vast nog wat over, of kun je een restje achterhouden om in de frittata te verwerken. Lekker met de tomaatjes en oude kaas die waarschijnlijk toch wel in huis hebt.

Frittata met spinazie, cherrytomaten en oude kaas

Ingrediƫnten

personen
Print dit gerecht
Delen op

Merknamen in de ingrediƫntenlijst kunnen een gevolg zijn van een betaalde samenwerking. Lees mijn disclaimer.

Bereidingswijze frittata met spinazie, cherrytomaten en oude kaas

Bereiding: 30 minuten
Stap 1
Snipper de sjalot en snijd of pers het teentje knoflook fijn.
2
Stap 2
Verwarm olijfolie in een grote koekenpan en voeg de sjalot en knoflook toe. Fruit aan tot de sjalot glazig is. Voeg dan de spinazie toe en bak mee totdat het meeste van het vocht opgenomen is. Zet het vuur uit en laat kort afkoelen.
3
Stap 3
Halveer de cherrytomaten.
4
Stap 4
Klop de eieren samen met de kookroom los in een kom. Voeg dan de cherrytomaten, de afgekoelde spinazie en de helft van de kaas toe en breng op smaak met peper en zout. Roer door.
5
Stap 5
Veeg de gebruikte koekenpan schoon en verwarm deze weer op middelhoog vuur. Voeg wat olijfolie toe. Schenk dan de ei-groentemix in de pan, verdeel de rest van de kaas over de frittata, zet het vuur laag en leg een deksel op de pan. Laat de frittata in 15 - 20 minuten gaar worden.
6
Stap 6
Serveer de frittata in stukken met warm brood on the side.

Blijf op de hoogte, schrijf je in voor Brenda Kookt updates.

En ontvang de lekkerste recept-inspiratie passend bij het seizoen in je mailbox.

Bekijk ook andere recepten
Soesjestaart
Salade met gegrilde courgette, mais en feta
Cajun kip met rijst en spinazie
Witte chocolade koeken met karamel en pretzels

0 reacties

Laat een bericht achter

Wil je dit recept delen?
Delen op