Ga naar de inhoud

Recepten zonder vlees

In dit artikel brengen we recepten zonder vlees onder de aandacht. Vegetarische recepten. Een ideaal lijstje als je vaker maaltijden zonder vlees wilt eten. Bij de meeste van deze recepten mis je het vlees niet.

Recepten zonder vlees overzicht

23 recepten zonder vlees

Nog steeds zijn er veel mensen die vinden dat een maaltijd zonder vlees (of vis) niet compleet is. Zonde, want er zijn zoveel recepten zonder vlees waarbij je het vlees (of vis) echt niet mist.

Volgende week (van 6 tot 12 maart 2023) vind de 6e editie van de Week zonder Vlees, inmiddels de Week zonder Vlees en Zuivel plaats. Deze week draait om het bewust maken van de positieve impact van het eten van minder vlees en zuivel. En het laten zien hoe gemakkelijk dit eigenlijk kan zijn.

Om je te helpen om deze week recepten zonder vlees te eten tippen we je in dit artikel de lekkerste 23 recepten zonder vlees van BrendaKookt.nl.

Recepten zonder vlees en zuivel

De week zonder vlees is sinds vorig jaar ook de week zonder zuivel. Ik moet bekennen dat ik dat zelf wel lastig vindt, om zuivel ook te laten staan en helemaal vegan of plantaardig te eten. Eieren, kaas en zuivel vallen hier bijvoorbeeld onder. In dit artikel vind je recepten waarbij soms wel zuivel gebruikt is. Als je het ook zonder zuivel wilt eten kun je de kaas en kookroom, Crème fraîche etc meestal weglaten. Of vervang het door een plantaardige variant. In de supermarkt zijn vele plantaardige producten verkrijgbaar.

En heb je in de loop van de week zonder vlees en zuivel toch trek in een stukje vlees? Probeer eens een van de vele vleesvervangers die tegenwoordig in de supermarkt verkrijgbaar zijn. Er zitten verrassend lekkere dingen tussen!

Voor het overzicht heb ik de recepten zonder vlees in dit artikel ingedeeld in 3 categorieën. Makkelijke maaltijden zonder vlees, ovenschotels zonder vlees en lunchgerechten zonder vlees. Klik op de titel van het recept om het recept direct te bekijken.

Recepten zonder vlees maaltijden

Makkelijke maaltijden zonder vlees

Laten we starten met de makkelijke maaltijden zonder vlees. Snelle maaltijden, meestal binnen 30 minuten op tafel, zonder vlees. Stamppot, pasta, wraps, stoofschotels en nasi. Een heerlijk gevarieerd lijstje. Mijn favorieten zijn de champignonstoof, chili sin carne, groene pasta pesto en de wortelwraps. Voor welke ga jij?

Recepten zonder vlees ovenschotels

Ovenschotels zonder vlees

Ik ben gek op ovenschotels. Het fijne is dat je ovenschotels goed kunt voorbereiden zodat je het na een drukke dag zo de oven in kunt schuiven. Omdat je bij een ovenschotel alle ingrediënten door elkaar in 1 schotel bereid wordt het vlees bij ons thuis bij ovenschotels nooit gemist.

De vegetarische ovenschotel met aardappel en tomatensaus is bij ons thuis altijd een hit, de kids smullen hier ook van. De groene lasagne is een hele populaire van de website, die mocht niet in dit rijtje ontbreken. Nacho’s zijn altijd een feestje, ook zonder vlees!

Recepten zonder vlees lunch

Lunchgerechten zonder vlees

Een paar lekkere lunchgerechten zonder vlees mochten in dit artikel wat mij betreft niet ontbreken. Mijn voornemen in januari was om vaker te lunchen met groenten, een bijkomend voordeel is dat ik inmiddels ook veel minder vlees eet bij de lunch. Vaak ga ik voor een cracker met hoemoes, muhammara of avocado. Maar een groente omelet (dit is dus niet zonder zuivel) of broodje belegd met gegrilde groenten vind ik ook erg lekker.

0 reacties

Laat een bericht achter

Wil je dit bericht delen?
Delen op