Ga naar de inhoud

Blonde Whoopie Pies met Hazelnoot

Een Whoopie Pie zijn twee kleine cakejes met daartussen een vulling. Whoopies kun je in allerlei varianten maken, hierbij een lichte variant met roomkaas en hazelnoot.
45 minuten Voorbereidingstijd
10 minuten Bereidingstijd
Delen op

Blonde Whoopie Pies met Hazelnoot

Het eerste recept dat ik hier plaatste waren de Whoopie Pies (met cacao en roomkaasvulling). Dit bleek een goede keus want tot op vandaag (11 juli 2012) is dit de meest bezochte pagina op brendakookt.nl! De Whoopies zijn gewaarschuwd, Luie pasta pesto salade volgt namelijk op de voet, het verschil is NU 4 pageviews!

Het leek me leuk eens iets anders te doen met whoopie pies. De cacao variant is best machtig. Daarom leek het me leuk lichtbruine whoopies te maken, en bedacht ik deze Blonde Whoopie Pies met Hazelnoot. 

 

Ingrediënten

Whoopies

Ingrediënten voor de pies:

Ingrediënten voor de vulling:

Print dit gerecht
Delen op

Merknamen in de ingrediëntenlijst kunnen een gevolg zijn van een betaalde samenwerking. Lees mijn disclaimer.

Bereidingswijze blonde whoopie pies met hazelnoot

Voorbereiding: 45 minuten
Bereiding: 10 minuten

Bereiding pies:

Stap 1

Bedek twee bakplaten met bakpapier, verwarm de oven voor op 170°C.

2
Stap 2

Hak de hazelnoten fijn (stampen werkt ook).

3
Stap 3

Meng in een kom het zelfrijzendbakmeel met het zout en gehakte hazelnoten.

4
Stap 4

Mix boter, suiker en olie in een andere kom. Voeg het ei, vanille en melk toe. Mix dit goed door.

5
Stap 5

Meng beide mengsels door elkaar (roeren mag ook).

6
Stap 6

Maak ronde bolletjes van het beslag (zie tips). Zorg ervoor dat je tussen elk bolletje ongeveer twee centimeter vrij laat.

7
Stap 7

Bak de Whoopie Pies ongeveer tien minuten in de oven. Als ze klaar zijn is het de bedoeling dat je er nog zachtjes in kunt drukken, de Whoopie moet niet hard worden. Laat de Whoopies even afkoelen op een rooster.

Bereiding vulling:

1
Stap 1

Mix de poedersuiker en de boter. Voeg hier de roomkaas en vanille bij. Mix dit ongeveer 4 minuten door elkaar zodat het een luchtig mengsel wordt.

2
Stap 2

Smeer of spuit de crème op de platte kant van een Whoopie. Druk een andere Whoopie hier zachtjes tegenaan.

3
Stap 3

En.... genieten maar! Eet smakelijk!

  • Met een ijslepel kun je bolletjes maken. De whoopies worden dan wel wat aan de grote kant. Je kunt ook een lepeltje gebruiken om bolletjes te scheppen. Met je vinger of een andere lepel kun je de bolletjes bijwerken. (je kunt ook een spuitzak gebruiken)
  • De Whoopies kun je een aantal dagen in de koelkast bewaren. Ze worden een beetje plakkerig, zorg daarom dat je de cakejes door middel van een bakpapiertje van elkaar houdt.

Blijf op de hoogte, schrijf je in voor Brenda Kookt updates.

En ontvang de lekkerste recept-inspiratie passend bij het seizoen in je mailbox.

Bekijk ook andere recepten
Sinterklaas loempia's
Speculaasmuffins met mandarijn-icing en strooigoed
MonChou borreldip – met zalm, kip en pistache
Pizza met pistachepesto en ricotta

6 reacties

karin

hoi of ik lees niet goed maar hoeveel boter gebruik je ?? karin

Laat een bericht achter

Brenda Kookt

55 gram, zie ingrediëntenlijst.

Foodblogevent Juli |

[...] ook stilletjes Nederland te veroveren. Het ziet er in ieder geval heerlijk uit! Dank je wel Brenda. Hier vind je het [...]

Laat een bericht achter

Friday Five: je favoriete recepten « Brenda Kookt!

[...] zijn de Blonde Whoopie Pies met Hazelnoot wel erg [...]

Laat een bericht achter

Jolanda

Ha Brenda, lees je blog nu voor de eerste keer (via culy.nl) en ben fan ;)! Leuke recepten staan er op, heb morgen vakantie en ga er zeker een paar van uitproberen! Groetjes Jolanda

Laat een bericht achter

brendakookt

Hi Jolanda, wat leuk dat je zo bij op blog bent gekomen én (nog leuker) dat je fan bent! Ben benieuwd welke recepten je gaat maken! Groetjes Brenda

Laat een bericht achter

Wil je dit recept delen?
Delen op