Boerenkoolsalade met rode biet en pompoen
Een nieuw recept met boerenkool. Dit recept is niet wat je van boerenkool gewend bent. Het is een boerenkoolsalade met rode biet en pompoen. Boerenkool, maar dan anders bereid dan je gewend bent. Ik kan je super veel vertellen over deze lekkere boerenkoolsalade met rode biet en pompoen, maar eigenlijk...Boerenkoolsalade met rode biet en pompoen
Bewaren
Een nieuw recept met boerenkool. Dit recept is niet wat je van boerenkool gewend bent. Het is een boerenkoolsalade met rode biet en pompoen.
Boerenkool, maar dan anders bereid dan je gewend bent. Ik kan je super veel vertellen over deze lekkere boerenkoolsalade met rode biet en pompoen, maar eigenlijk moet moet je het luisteren in plaats van lezen. In de nieuwste podcast-aflevering ga ik aan de slag met dit recept. Ik neem je mee in de bereiding, geef tips om een wintersalade te maken en test twee dressings bij dit recept.
De podcast aflevering met alle tips luister je via ITunes of Spotify, zoek op Brenda Kookt. Heb je niet de beschikking om te luisteren via deze diensten? Luister de podcast dan via onderstaande player:
Boerenkoolsalade met rode biet en pompoen
De boerenkoolsalade met rode biet en pompoen is een ideale salade voor de donkere maanden. Licht-zoete gegrilde biet en pompoen, met romige ricotta en pijnboompitjes. De honing/mosterd/balsamicodressing is mijn favoriet, maar als je van pittig houdt dan is de andere dressing voor jou misschien nog lekkerder.
Meer recepten met boerenkool? Klik hier voor een hele lekkere boerenkoolstamppot met shoarma, en check hier de hartige taart met boerenkool.
Ingrediënten
Voor honing/mosterd/balsamico dressing:
Voor de pittige dressing van soja saus met sriracha:
Merknamen in de ingrediëntenlijst kunnen een gevolg zijn van een betaalde samenwerking. Lees mijn disclaimer.
Bereidingswijze boerenkoolsalade met rode biet en pompoen
Stap 1
Verwarm de oven voor op 190 graden, bekleed een bakplaat met bakpapier.Stap 2
Snijd de bieten en pompoen in blokjes en verdeel dit over de bakplaat.Stap 3
Meng de olijfolie met honing en gember. Verdeel dit over de bieten en pompoen.Stap 4
Rooster de bieten en pompoenblokjes 35 tot 40 minuten in de oven.Stap 5
Maak de dressing naar keuze door deze in een kommetje door elkaar te roeren.Stap 6
Roer de dressing door de boerenkool. Verdeel dit over een grote kom en verdeel hierover de lauwwarme groenten. Verdeel tot slot de ricotta over de salade en bestrooi met pijnboompitjes.Ingrediënten
Voor honing/mosterd/balsamico dressing:
Voor de pittige dressing van soja saus met sriracha:
Merknamen in de ingrediëntenlijst kunnen een gevolg zijn van een betaalde samenwerking. Lees mijn disclaimer.
Bereidingswijze boerenkoolsalade met rode biet en pompoen
Stap 1
Verwarm de oven voor op 190 graden, bekleed een bakplaat met bakpapier.Stap 2
Snijd de bieten en pompoen in blokjes en verdeel dit over de bakplaat.Stap 3
Meng de olijfolie met honing en gember. Verdeel dit over de bieten en pompoen.Stap 4
Rooster de bieten en pompoenblokjes 35 tot 40 minuten in de oven.Stap 5
Maak de dressing naar keuze door deze in een kommetje door elkaar te roeren.Stap 6
Roer de dressing door de boerenkool. Verdeel dit over een grote kom en verdeel hierover de lauwwarme groenten. Verdeel tot slot de ricotta over de salade en bestrooi met pijnboompitjes.Blijf op de hoogte, schrijf je in voor Brenda Kookt updates.
En ontvang de lekkerste recept-inspiratie passend bij het seizoen in je mailbox.