Ga naar de inhoud

Courgette met bacon en citroen – BBQ bijgerecht

Lekker bijgerecht met groenten van de barbcue. Gevulde courgette met bacon en citroen. Met een frisse bacon-gramolata.

10 minuten Voorbereidingstijd
10 minuten Bereidingstijd

Ingrediënten

personen
Print dit gerecht

Bereidingswijze

Stap 1
Verwarm de barbecue voor op 200 graden.
2
Stap 2
Grill de blokjes bacon rondom krokant. Laat de bacon afkoelen.
3
Stap 3
Meng de blokjes bacon met geraspte Parmezaan, fijngesneden basilicum, citroenrasp en -sap, knoflook en eventueel rode peper. Breng op smaak met zout en peper.
4
Stap 4
Snijd de courgettes in de lengte door en lepel het zaad eruit.
5
Stap 5
Grill de gehalveerde courgette 5 minuten op de barbecue, op de snijkant. Tot de randjes goudbruin kleuren.
6
Stap 6
Draai de courgettes om en vul met de bacon gramolata. Grill de gevulde courgettes nogmaals 5 minuten tot de kaas begtin te smelten.

Courgette met bacon en citroen – BBQ bijgerecht

Vandaag deel ik een van onze lievelings bijgerechten van de barbecue. Courgette met bacon en citroen. Of eigenlijk heet het courgette met bacon gramolata, een recept van Julius Jaspers. Als we barbecueën komt heel vaak dit gerecht voorbij, het is echt  een van onze favorieten. Ik krijg er via social media vaak vragen over, dus ik dacht laten we het hier ook delen zodat jullie er allemaal mee aan de slag kunnen.

Courgette met bacon en citroen

Barbecue recepten met groenten

Tot een aantal jaar geleden stond bij een barbecue eigenlijk alleen vlees met soms een beetje vis op het menu. Inmiddels is dat helemaal veranderd en hoort groente er helemaal bij. Groenten zijn namelijk helemaal niet saai, je kunt er juist heel veel kanten mee op. Ook bij de barbecue.

Heel veel groenten zijn zeer geschikt om te grillen op de barbecue. En natuurlijk kun je daar andere smaakmakers aan toevoegen om het gerecht nog lekkerder te maken. Een van onze andere favoriete recepten zijn gegrilde groenten (altijd goed) en gevulde puntpaprika met tomaat en mozzarella.

Als wij op onze Bastard barbecueën gaan we vaak voor een groter stuk vlees of vis met daarbij een aantal bijgerecht met groenten. Het boek Masterclass Groente op de BBQ pak ik er dan regelmatig bij. Julius Jaspers laat in dit kookboek zien dat er oneindig veel mogelijkheden met groenten zijn tijdens het barbecueën. Naast recepten met meer dan 35 groentesoorten bevat het kookboek ook recepten van de favoriete consumenten, zoals tomatensalsa en misodressing.

Masterclass Groenten op de BBQ | Julius Jaspers | Carrera Culinair| verkrijgbaar voor € 16,99
Klik hier voor het boek via bol.com

Courgette met bacon en citroen

De courgette met bacon gramolata was een van de eerste recepten die we uit het kookboek maakte. Het is simpel om te maken, een echt smaakbommetje en snel klaar.

De courgette snijd je in de lengte door en daar lepel je het vruchtvlees uit. Deze gehalveerde courgette grill je op de barbecue. Voor de vulling bak je bacon krokant en samen met citroen, knoflook, peper en Parmezaan maak je hier een smaakvolle gramolata van. Met dit mengsel vul je de courgette en dit verwarm je even mee.

Zo heb je binnen no time een lekker gerecht met groente van de barbecue. Je kunt een halve gevulde courgette met bacon en citroen per persoon serveren. Maar je kunt ook kleinere porties maken. Zo halveren wij de courgettes vaak of snijden we de halve courgettes in drieën. Dat is ideaal als je meerdere gerechtjes van de barbecue serveert.

Courgette met bacon en citroen

Courgette met bacon en citroen

Bekijk ook andere recepten

0 reacties

Laat een bericht achter

Wil je dit recept delen?
Delen op