Ga naar de inhoud

Cranberry muffins met sinaasappel

Feestelijke (en heerlijk) kerstmuffins. Cranberry muffins met sinaasappel. Lekker hapje voor bij de kerstkoffie.
15 minuten Voorbereidingstijd
25 minuten Bereidingstijd
Delen op
Cranberry muffins met sinaasappel

Cranberry muffins met sinaasappel

Muffins, wie is er niet gek op? Het leek mij leuk om deze keer aan de slag te gaan me een lekkere kerstmuffin. Een feestelijke muffin met een kerstig tintje. Het werden deze heerlijke cranberry muffins met sinaasappel. Hier wil je je tanden wel inzetten toch?

Cranberry muffins met sinaasappel

Cranberry recepten

Als er een ingrediënt is dat wat ij betreft echt ‘kerstig’ is dan is het wel de cranberry. Vooral met kerst wordt dit besje gegeten en er zijn al vele kerstrecepten mee gemaakt. Het fijne aan dit besje is dat je het in vele gerechten kun verwerken. Zowel hartig als zoet, en zowel de verse cranberry’s als de gedroogde variant.

Een aantal toppers op de website (naast deze cranberry muffins met sinaasappel natuurlijk ) zijn deze recepten:

Cranberry muffins met sinaasappel

Cranberry muffins met sinaasappel

Maar deze keer gaan we dus aan de slag met cranberry muffins. Een lekker feestelijk en smaakvol cakeje om uit de hand te eten. En een leuk hapje om uit te delen! Bij de kerstkoffie of -borrel op het werk. Of om op tafel te zetten bij tijdens de kerstdagen of een nieuwjaarsborrel bijvoorbeeld.

Eigenlijk is er geen excuus om deze heerlijke cakejes niet te maken de komende periode, want ze kunnen altijd! Zelfs als toetje 😉

Cranberry’s zijn vrij zuur van smaak. Daarom voeg ik in dit geval iets meer suiker toe, plus sinaasappelrasp en -sap. Dit is een heerlijke frisse combinatie bij het zure van de rode besjes.

Scroll snel naar beneden voor het heerlijke uitgewerkte recept.

muffins met cranberry en sinaasappel

Muffin recepten

Nadat ik de andere cranberry recepten hierboven in het zonnetje heb gezet kan ik het niet laten ook nog even wat te delen over muffins. Ze zijn er in vele soorten en maten, en ik moet zeggen ik ben er echt gek op. Het zijn fijne eenpersoonscakes die je zo uit het vuistje eet. Door aan de muffin telkens een andere vulling met smaakmakers toe te voegen is het iedere keer weer een compleet ander lekkernij. Mijn favorieten zijn:

Cranberry muffins met sinaasappel

Ingrediënten

stuks

Extra benodigd

  • Muffintray
  • muffinpapiertjes
Print dit gerecht
Delen op

Merknamen in de ingrediëntenlijst kunnen een gevolg zijn van een betaalde samenwerking. Lees mijn disclaimer.

Bereidingswijze cranberry muffins met sinaasappel

Voorbereiding: 15 minuten
Bereiding: 25 minuten
Stap 1
Verwarm de oven voor op 200 graden. Zet de muffinvormpjes klaar, eventueel in een bakblik.
2
Stap 2
Roer de bloem, suiker, zout en bakpoeder door elkaar, samen met de sinaasappelrasp. Mix de olie, melk, ei en sinaasappelsap in een aparte kom. Doe de natte ingrediënten bij het bloemmengsel. Roer even door elkaar, maar niet te lang. Roer 2/3 van de verse cranberry’s er ook kort doorheen.
3
Stap 3
Vul de muffinvormpjes voor ongeveer 3/4 met het muffinbeslag. Verdeel de overige cranberry’s over de muffins en bestrooi met een beetje kristalsuiker.
4
Stap 4
Bak de muffins ongeveer 20 - 25 minuten op 200 graden, tot ze goudbruin en gaar zijn.
5
Stap 5
Laat de muffins afkoelen op een rooster. Bestuif de cranberry muffins voor het serveren eventueel met een beetje poedersuiker voor een extra feestelijk effect.
Bekijk ook andere recepten
Eton mess met lemoncurd
Bladerdeegnestjes met Nutella
Naan met hoemoes, falafel en groente groenten
Eiersaladecups

2 reacties

Ingrid

Hoi. Recept ziet er heerlijk uit! Gebruik je rauwe cranberry’s of de gedroogde zoals (rozijnen) ?

Laat een bericht achter

Brenda Hoff

Hoi Ingrid, in dit geval gebruik ik verse cranberry's

Laat een bericht achter

Wil je dit recept delen?
Delen op