Ga naar de inhoud

Eiersaladecups

Lekker hapje voor bij de paasbrunch. Eiersaladecups. Bakjes gemaakt van wraps, gevuld met eiersalade met toppings van lentegroenten.
30 minuten Bereidingstijd
Delen op
Eiersaladecups

Eiersaladecups

Yes, we blijven nog even in paas-sferen hoor. Vandaag delen we een lekker hapje voor bij de paasbrunch. Eiersaladecups. Dat zijn bakjes gemaakt van wraps, gevuld met eiersalade met toppings van lentegroenten. Dat wordt smullen!

Eiersaladecups

Eiersaladecups

Voor wie voor de paasbrunch iets bijzonders op tafel zetten en toch niet te lang in de keuken wil staan, hebben we nu een heel lekker recept. Deze cups gemaakt van wraps die je vult met een heerlijk romige eiersalade zijn supersimpel te maken én stelen de show op de paastafel.

Wij vulden de eiersalade aan met wat lentegroenten, maar die kun je – als je geen groenteliefhebber bent – ook weglaten of vervangen door andere groenten. Ideaal!

De eiersaladecups toppen we af met verse gerookte zalm. Houdt je daar niet van? Vervang de zalm dan met verkruimelde feta.

Dankzij de heerlijke lentesmaken, gele kleur en handzame formaat zijn deze cups dé toevoeging op je paastafel. Probeer maar!

Scroll naar beneden voor de receptkaart met daarin het complete uitgewerkte recept van de eiersaladecups.

Eiersaladecups

Eiersalade recepten

Als iets past bij pasen zijn het natuurljk wel eieren. Zoals je hieronder in het recept zult zien is het super eenvoudig om eiersalade zelf te maken. Wil je eiersalade ook in andere recepten verwerken? Dan tippen we je graag deze heerlijke recepten van de website:

Eiersaladecups

Ingrediënten

stuks

Extra benodigd

  • Muffinvorm
  • uitsteekring of glas van ongeveer 12cm doorsnede
Print dit gerecht
Delen op

Merknamen in de ingrediëntenlijst kunnen een gevolg zijn van een betaalde samenwerking. Lees mijn disclaimer.

Bereidingswijze eiersaladecups

Bereiding: 30 minuten
Stap 1
Verwarm de oven voor op 220 graden. Vet de muffinvorm in met olie.
2
Stap 2
Gebruik de steekring of het glas om rondjes uit de wraps te steken, je haalt zo’n 12 – 14 rondjes uit de wraps. Verdeel over elke muffinvormpje een rondje wrap en druk een beetje aan. Bak dan 10 – 15 minuten in de voorverwarmde oven totdat je een crispy wrapbakje hebt. Dit moet je waarschijnlijk in batches doen (tenzij je een grote muffinvorm hebt).
3
Stap 3
Kook in de tussentijd de eieren gaar en de dooiers hard. Voeg de laatste 2 minuten van het koken de tuinerwten en de aspergetips toe en blancheer ze mee. Giet dan alles af.
4
Stap 4

Pel de eieren en doe ze in een kom. Voeg ook de mayonaise, Griekse yoghurt, en kerriekruiden toe. Meng dit goed door.

5
Stap 5

Snipper de ui en snijd de dille klein. Voeg dit samen met de tuinerwten en aspergetips toe aan de eieren. Bewaar wat stukjes asperge ter garnering. Breng de eiersalade als laatste op smaak met peper en zout.

6
Stap 6

Vul de cups vlak voor het serveren met de eiersalade en garneer de cups met de aspergetips en gerookte zalm.

7
Stap 7

Geen fan van gerookte zalm? Gebruik dan feta (of allebei).

Blijf op de hoogte, schrijf je in voor Brenda Kookt updates.

En ontvang de lekkerste recept-inspiratie passend bij het seizoen in je mailbox.

Bekijk ook andere recepten
Gnocchi met spruiten en botersaus
Fetaspread met geroosterde courgette
Knapperige perentaart met karamel
Naan met bloemkoolshoarma

0 reacties

Laat een bericht achter

Wil je dit recept delen?
Delen op