Ga naar de inhoud

Flugel cupcakes

Flugel cupcakes. Een feestelijk cakeje, met het welbekende Flugeldrankje erin verwerkt. De feestlijke flugel-botercreme is een hit!
20 minuten Voorbereidingstijd
25 minuten Bereidingstijd
Delen op
Flugel cupcakes

Flugel cupcakes

Yes, dat zie je goed! Dit zijn Flugel cupcakes! Feestelijke roze cupcakes die niet helemaal voor de kids zijn bedoeld, maar voor de mama’s (en papa’s). Roze cupcakes waar we Flugel in hebben verwerkt. En dat blijkt een ontzettend lekker cakeje te zijn. Leuke tip voor als je een (fout of apres-ski)feestje met vrienden hebt bijvoorbeeld!

Flugel cupcakes

Op bepaalde feestjes (zoals met de kermis) komt er regelmatig een flesje Flugel te pas. Allemaal een dopje op je neus en tegelijk opdrinken, zo gaat dat nog steeds tegenwoordig..

Laatst verraste we onze vriendin Sylvia alvast voor haar 40e verjaardag. Met een groep vriendinnen hadden we een gezellige avond voorbereid waarbij we allemaal wat lekkers klaarmaakte. Een soort high wine/ tapavond. Omdat het een verrassing voor een verjaardag betrof kon taart daarbij niet ontbreken. En je raad het al, onze vriendin Sylvia die houdt van Flugel. Dus leek het ons leuk om een taart met Flugel te maken.

Uiteindelijk nam ik de taak op me en werden het deze heerlijke Flugel cupcakes! Ze waren zo lekker dat ik het recept ook zeker hier op de website wil delen, zodat iedereen hiermee aan de slag kan.

Flugel cupcakes

Flugel cupcakes

Feestelijke roze Flugel cupcakes dus. Helemaal niet moeilijk om te maken.

De basis van de Flugel cupcakes is een normale cupcake, zonder poespas. Voor de gelegenheid heb ik ze gebakken in een roze papiertje. Maar wees vrij om hier ook een andere variant van te nemen.

De cupcakes heb ik een beetje uigehold, zodat we de botercrème in dit geval ook in de cupcake konden spuiten. In de botercrème zit namelijk niet alleen roze kleurstof verwerkt, maar ook een paar flesjes roze Flugel. Hierdoor smaakt de botercrème in dit geval ook echt naar het roze feestdrankje.

Daarbij steek ik voor de echte Flugel-ervaring een flesje Flugel op zijn kop in het cakeje. Tip: Steek hem er goed in, ook een beetje in de cupcake zodat het flesje goed blijft staan.

Scroll naar beneden voor het complete uitgewerkte recept van de Flugel cupcakes.

Flugel cupcakes

Andere zoete recepten voor volwassenen

Naast deze feestelijke Flugel Cupcakes staan er inmiddels meerdere zoete recepten voor volwassenen, dus met een vleugje alcohol op de website. Ik tip je een paar toppers:

Ingrediënten

stuks

Voor de Flugel-botercrème

Extra benodigd

  • Muffintray
  • cupcakepapiertjes
  • spuitzakken
  • spuitmondje (naar keuze)
Print dit gerecht
Delen op

Merknamen in de ingrediëntenlijst kunnen een gevolg zijn van een betaalde samenwerking. Lees mijn disclaimer.

Bereidingswijze flugel cupcakes

Voorbereiding: 20 minuten
Bereiding: 25 minuten
Stap 1
Verwarm de oven voor op 175 graden, plaats de cakevormpjes in de muffintray.
2
Stap 2
Snijd de boter (op kamertemperatuur) in blokjes en mix dit los met de mixer. Doe de suiker er geleidelijk bij en mix dit goed door de boter. Mix dit door tot de boter smeuïg is en goed is gemengd met de suiker. Doe een voor een de eieren erbij en mix dit op hoge snelheid door elkaar. Voeg het zelfrijzend bakmeel toe en mix dit ook goed door het beslag. Doe tot slot de melk erbij en mix alles nog een laatste keer goed door elkaar.
3
Stap 3
Schep het beslag in de plasticzak en snijd of knip de punt er af. Spuit het beslag in de vormpjes zodat de vormpjes voor 2/3 gevuld zijn.
4
Stap 4
Plaats de muffintray in het midden van de oven op het rooster en bak deze 20 tot 25 minuten tot ze goudbruin en gaar zijn. Controleer met een satéprikker of de cakejes gaar zijn. Als er geen beslag mee komt zijn de cakejes klaar. Laat de cakejes afkoelen op een rooster voor je ze decoreert.
5
Stap 5
Bereid de botercrème, vervang hierbij 40 ml melk door 2 flesjes Flugel.
6
Stap 6
Schep de helft van de witte botercrème in een spuitzak. Kleur de andere helft van de botercrème roze met kleurstof. Meng dit goed door elkaar. Doe de roze kleurstof ook in een spuitzak.
7
Stap 7
Pak de laatste spuitzak erbij en doe er alvast een spuitmondje naar keuze in. Doe de twee spuitzakken met botercrème in deze spuitzak zodat je de twee kleuren tegelijkertijd kunt spuiten over de cupcakes.
8
Stap 8

Haal met een appelboor uit iedere cupcake een rondje zodat je deze kunt vullen met de botercrème.

9
Stap 9

Spuit botercrème in de cupcakes en spuit hier een mooie toef op.

10
Stap 10
Druk een flesje Flugel op zijn kop in de botercrème (duw hem eventueel ook even in het cakeje zodat hij goed blijft staan). Serveer de Flugel cupcakes eventueel nog met sprinkels.
Bekijk ook andere recepten
Eton mess kerstkrans
Pompoenpuree met oesterzwammen en zeekraal
Eischotel met paprika en aardappel
Sinterklaaskoek met chocolate chip en kruidnoten

0 reacties

Laat een bericht achter

Wil je dit recept delen?
Delen op