Ga naar de inhoud

Parelcouscous met gebakken feta

Parelcouscous met gebakken feta, een heerlijke en makkelijke maaltijd. Een lauwwarme salade, met tomaatjes, gegrilde paprika, en gebakken feta. Smullen!
30 minuten Bereidingstijd
Delen op
Parelcouscous met gebakken feta

Parelcouscous met gebakken feta

Parelcouscous met gebakken feta, een heerlijke en makkelijke maaltijd. Een lauwwarme salade. Met tomaatjes, gegrilde paprika, en gebakken feta. Smullen!

Parelcouscous met gebakken feta

Makkelijk couscous recept

Makkelijke maaltijden, we krijgen er geen genoeg van! En hier hebben we weer een heerlijke variant met couscous. Wij zijn fan van parelcouscous, vooral vanwege de bite. En het is een ideaal ingrediënt voor een lauwwarme salade zoals deze. We combineren de parelcouscous hier met gegrilde paprika, frisse cherrytomaatjes, rode ui en gebakken feta. Zo lekker! Serveer bijvoorbeeld bij de lunch, als bijgerecht of bij de barbecue.

Gebakken feta

Gebakken wat? Ja! Feta kun je dus ook prima bakken en deze goudbruine krokantjes zijn de ideale toevoeging aan deze salade. Die gebakken feta wil je echt een keer proberen, want dat maakt het nog lekkerder.

Geen tijd of geen zin? Je kunt de feta ook prima over de salade verkruimelen. Bijkomend voordeel: dan kost het je maar 15 minuten om deze maaltijd op tafel te krijgen. Ideaal!

Parelcouscous met gebakken feta

Parelcouscous met gebakken feta maken

Het is eenvoudig om deze lauwwarme salade met parelcouscous te maken. Met een paar handelingen zet je hem al op tafel. Dat maakt dit een ideaal lekker en simpel gerecht.

De parelcouscous bereid je volgens de aanwijzingen op de verpakking. De feta snijden we in blokjes en mengen we met bloem. Vervolgens bakken we dit in een pan met olijfolie om en om aan en bruin.

En dan is het al tijd om de lauwwarme salade van parelcouscous af te maken. Verdeel de parelcouscous over de borden en verdeel hier de cherrytomaten, paprika, olijven, rode ui en gebakken feta overheen. Breng op smaak met peper en zout en garneer met verse oregano en geniet van deze lekkere maaltijd.

Parelcouscous met gebakken feta

Meer salades met parelcouscous

Ik ben gek op parelcouscous. Daarom heb ik nog wat lekkere tips voor je:

Ingrediënten

personen
Print dit gerecht
Delen op

Merknamen in de ingrediëntenlijst kunnen een gevolg zijn van een betaalde samenwerking. Lees mijn disclaimer.

Bereidingswijze parelcouscous met gebakken feta

Bereiding: 30 minuten
Stap 1
Kook de parelcouscous volgens de aanwijzingen op de verpakking. Giet daarna af en spoel met koud water om.
2
Stap 2
Halveer de cherrytomaten, snijd de gegrilde paprika in dunne reepjes en de olijven in schijfjes. Snijd de rode ui in dunne, halve ringen.
3
Stap 3
Haal de feta uit de verpakking en dep droog met keukenpapier. Snijd in blokjes en meng die blokjes in een kommetje met de bloem. Verwarm vervolgens olie in een koekenpan en bak hierin de fetablokjes om en om goudbruin.
4
Stap 4
Verdeel de parelcouscous over de borden en verdeel hier de cherrytomaten, paprika, olijven, rode ui en feta overheen. Breng op smaak met peper en zout en garneer met verse oregano.

Blijf op de hoogte, schrijf je in voor Brenda Kookt updates.

En ontvang de lekkerste recept-inspiratie passend bij het seizoen in je mailbox.

Bekijk ook andere recepten
Tarte tartin van sjalot en wortel
Bladerdeegkrans met zalm en MonChou
Gourmethapjes met vlees, tips gourmetten
Carpaccio bonbon op krokant bladerdeeg

0 reacties

Laat een bericht achter

Wil je dit recept delen?
Delen op