Ga naar de inhoud

Pasta pesto met zalm en feta

Pasta pesto, met een twist. Pasta pesto met zalm en feta. En zongedroogde tomaatjes, paprika en feta. Lekkere zomermaaltijd.
25 minuten Bereidingstijd
Delen op
Pasta pesto met zalm en feta

Pasta pesto met zalm en feta

Tijd voor een heerlijke makkelijke maaltijd, pasta pesto met zalm en feta. Een altijd-goed-maaltijd. En weet je wat extra leuk is? Deze combinatie is me door een van jullie getipt!

Pasta pesto met zalm en feta

Favoriete snelle pastasalade

Pastasalade is wat mij betreft een ideale zomermaaltijd. Wij eten het regelmatig. Het is ook fijn dat ik het voor de meiden een beetje kan aanpassen, zodat zij een versie krijgen die ze ook lusten. En voor mezelf voeg ik er dan wat extra ingrediënten die zij niet zo lekker vinden.

Het recept van deze pasta pesto met zalm en feta is niet een van mij, het is een recept dat ik getipt kreeg door een van jullie. Dit is de favoriete makkelijke pastasalade van Sija. Via Facebook deelde zij met mij: Bij ons op nummer 1 in de zomer is penne met groene pesto, zongedroogd tomaatjes, komkommer, gele paprika, rucola en feta door elkaar mengen en daarop een lekker stukje gebakken zalm.

De combinatie van pasta met pesto en zalm is er eentje die ik eigenlijk nog nooit had gehad. En bij ons thuis zijn we gek op pasta met pesto daarom leek het me leuk om dit gerecht ook eens te proberen.

Pasta pesto met zalm en feta

Pasta pesto met zalm en feta

Pasta pesto met zalm en feta dus. Een makkelijke maaltijd met pasta, pesto en gebakken zalm.

De gekookte pasta is de basis van de maaltijd. In dit geval heb ik fusilli gebruikt, maar wees vrij om een andere pastasoort te kiezen. De gekookte pasta meng je met groene pesto en rucola. Hierna voeg je tomaatjes, komkommer en blokjes paprika toe. De finishing touch is in dit geval de gebakken zalm. Deze heb ik met 2 vorken uit elkaar getrokken en over de boden verdeeld, samen met verkruimelde feta.

Het resultaat is een lekere en goed gevulde pastasalade. Ik vond hem heerlijk, zeker omdat het weer eens wat anders is dan pasta pesto met kip of tonijn. Zet jij hem deze variant ook op tafel deze zomer?

Scroll naar beneden voor de receptkaart met daarin het uitgeschreven recept met daarbij de hoeveelheden die ik heb gebruikt.

Pasta pesto met zalm en feta

Pasta pesto variaties

Zoals ik al zei is pasta met groene pesto een van mijn favorieten. Op de website zijn dan ook al meerdere variaties hierop te vinden. Het fijne is dat een pastasalade met pesto op deze manier iedere keer weer een beetje anders is. Deze toppers zijn mijn favorieten:

Ingrediënten

personen
Print dit gerecht
Delen op

Merknamen in de ingrediëntenlijst kunnen een gevolg zijn van een betaalde samenwerking. Lees mijn disclaimer.

Bereidingswijze pasta pesto met zalm en feta

Bereiding: 25 minuten
Stap 1
Kook de pasta volgens de aanwijzingen op de verpakking.
2
Stap 2
Bak de zalm in een koekenpan met olie aan.
3
Stap 3
Meng de gekookte pasta met groene pesto. Roer de rucola er door en voeg ook de tomaatjes, komkommer, en blokjes paprika toe.
4
Stap 4
Verdeel de gebakken zalm in grove stukken en verdeel dit over de salade, maak het af met verkruimelde feta.

Blijf op de hoogte, schrijf je in voor Brenda Kookt updates.

En ontvang de lekkerste recept-inspiratie passend bij het seizoen in je mailbox.

Bekijk ook andere recepten
Loaded fries met chili
3x Bavettespiesjes
Whipped ricotta met groenten uit de oven
Caprese naanpizza's

0 reacties

Laat een bericht achter

Wil je dit recept delen?
Delen op