Ga naar de inhoud

Plaattaart met pompoen, spinazie en feta

Een plaattaart met pompoen, spinazie en feta. Een heerlijke combinatie. Als makkelijke maaltijd of weekendsnack. Het kan allemaal!
15 minuten Voorbereidingstijd
25 minuten Bereidingstijd
Delen op
Een plaattaart met pompoen, spinazie en feta. Een heerlijke combinatie. Als makkelijke maaltijd of weekendsnack. Het kan allemaal!

Plaattaart met pompoen, spinazie en feta

Ik ben gek op dit soort recepten. Plaattaarten! Het voelt als snacken, alsof je een pizza eet. Maar dan belegd met groenten en andere ingrediënten. Helemaal niet zo verkeerd dus! Deze keer een plaattaart met pompoen, spinazie en feta. Dat is smullen!

Een plaattaart met pompoen, spinazie en feta. Een heerlijke combinatie. Als makkelijke maaltijd of weekendsnack. Het kan allemaal!

Plaattaart met pompoen, spinazie en feta

De combinatie van pompoen met spinazie en feta is geen nieuwe. Eerder maakte ik met deze ingrediënten een heerlijke quiche en ook het recept van de gevulde pompoen is hierop gebaseerd. Deze keer gebruikt ik deze ingrediënten om de plaattaart mee te beleggen.

Een plaattaart met pompoen, spinazie en feta dus. Een heerlijke combinatie. Je kunt de plaattaart eten als makkelijke maaltijd of weekendsnack. Of als lunch. Het kan allemaal!

Een plaattaart met pompoen, spinazie en feta. Een heerlijke combinatie. Als makkelijke maaltijd of weekendsnack. Het kan allemaal!

Plaattaart maken

Het bereiden van de plaattaart met pompoen is eenvoudig. In dit geval koken we de pompoenblokjes eerst even voor. Het bladerdeeg verdelen we ondertussen over de bakplaat. De randjes vouwen we om en het deeg bestrijken we met crème fraîche. Hierover heen verdelen we ringen rode ui en blokjes voorgekookte pompoen. Ik breng de pompoen op smaak met komijnpoeder en de plaattaart bestrooien we met pijnboompitjes.

Eventueel kun je de randen van de plaattaart bestrijken met losgeroerd ei. Hierdoor worden de randen mooi glanzend en goudbruin. Na het afbakken van de plaattaart met pompoen in de oven is het tijd voor de finishing touch. Dan voegen we de verse spinazie toe, samen met verkruimelde feta.

Hierna snijd je de plaattaart in stukken en kun je het direct serveren.

Scroll naar beneden in dit artikel voor de receptkaart met het volledige uitgeschreven recept.

Een plaattaart met pompoen, spinazie en feta. Een heerlijke combinatie. Als makkelijke maaltijd of weekendsnack. Het kan allemaal!

Plaattaart recepten

Er staan al best veel plaattaart-recepten op de website. Een plaattaart is nou eenmaal een fijne snack waarbij je heel veel kanten op kunt. Je kunt het beleggen met wat je maar wilt. De plaattaart met pompoen, spinazie en feta is een heerlijke plaattaart voor de donkere (en koude) maanden van het jaar. Ook zijn er plaattaarten die juist lekker zijn op een warmere en zonnige dag.

Een paar van onze favorieten zijn deze:

Ingrediënten

personen
Print dit gerecht
Delen op

Merknamen in de ingrediëntenlijst kunnen een gevolg zijn van een betaalde samenwerking. Lees mijn disclaimer.

Bereidingswijze plaattaart met pompoen, spinazie en feta

Voorbereiding: 15 minuten
Bereiding: 25 minuten
Stap 1
Verwarm de oven voor op 200 graden en bekleed een bakplaat met bakpapier.
2
Stap 2
Kook de pompoenblokjes 5 minuten voor in water.
3
Stap 3
Verdeel het bladerdeeg over de bakplaat en vouw de zijkanten een stukje om zodat er een randje ontstaat. Prik gaatjes in de bodem met een vork, zodat het deeg straks niet omhoogkomt. Besmeer de binnenkant van het bladerdeeg (niet de randjes) met crème fraîche.
4
Stap 4
Verdeel hierover de rode ui en blokjes pompoen. Bestrooi met komijnpoeder en pijnboompjes.
5
Stap 5
Bestrijk de randen van de plaattaart met losgeroerd ei.
6
Stap 6
Verwarm de plaattaart 25 minuten in de oven. Tot het deeg gaar en goudbruin is.
7
Stap 7
Verdeel als de plaattaart uit de oven komt verse spinazie en verkruimelde feta over de plaattaart. Serveer de plaattaart hierna meteen.

Blijf op de hoogte, schrijf je in voor Brenda Kookt updates.

En ontvang de lekkerste recept-inspiratie passend bij het seizoen in je mailbox.

Bekijk ook andere recepten
Hartige groentecake
Ravioli met spinazie, champignons en truffel
Soesjestaart
Salade met gegrilde courgette, mais en feta

0 reacties

Laat een bericht achter

Wil je dit recept delen?
Delen op