Ga naar de inhoud

Gevulde pompoen met spinazie en feta

Een heerlijk en feestelijk herfst-bijgerecht. Gevulde pompoen met spinazie en feta uit de oven. Lekker met aardappeltjes erbij.

20 minuten Voorbereidingstijd
45 minuten Bereidingstijd
Delen op
Gevulde pompoen met spinazie en feta

Gevulde pompoen met spinazie en feta

Een echte herfstmaaltijd. Dat is deze gevulde pompoen met spinazie en feta. Een lekker bijgerecht voor de donkere maanden van het jaar. Al smaakt het op een zonnige herfstdag ook heerlijk hoor!

Een variant op een van mijn lievelingsrecepten met pompoen, waar ik je hieronder meer over vertel. De pompoenhelften worden in dit geval in de oven gegrild, gevuld met een spinaziemengsel met champignons, pijnboompitten en feta. Lekker als hoofdmaaltijd of bijgerecht, met aardappeltjes couscous of rijst erbij.

Gevulde pompoen met spinazie en feta

Pompoenrecepten

Mijn favoriete gerecht met pompoen is een hartige taart die ik jaren geleden met jullie op de website deelde, namelijk in 2014. De hartige taart met pompoen, spinazie en feta. Na al die jaren nog steeds een van mijn favoriete combinaties met pompoen. Het leek me leuk nog een keer met dezelfde combinatie aan ingrediënten aan de slag te gaan, maar dan verwerkt in een ander gerecht. Het werd de gevulde pompoen met spinazie en feta. Ook een hele lekkere combi, perfect als bijgerecht bij de maaltijd.

Andere pompoenrecepten die bij mijzelf favoriet zijn, is dit lijstje met recepten:

Zoals je ziet kun je met pompoen vele kanten op in gerechten. Dus je kunt je deze herfst (en winter) helemaal uitleven! Maar laten we beginnen met de gevulde pompoen, want dat is ook echt een toppertje hoor!

Gevulde pompoen met spinazie en feta

Gevulde pompoen met spinazie en feta

Een gevulde pompoen met spinazie en feta dus. En dat klinkt misschien ingewikkeld, maar dat is het totaal niet!

Wat je nodig hebt is een flespompoen. Deze hoef je niet te schillen, maar halveer je en de zaadlijsten die lepel je uit. Daarbij lepel (of snijdt) je ook nog een deel van het vruchtvlees uit de pompoen zodat er meer ruimte is om de pompoen straks te vullen. Het vruchtvlees dat je uitlepelt en niet gebruikt in het recept kun je gemakkelijk gebruiken in andere recepten.

Breng de pompoenhelften op smaak met zout en peper en besprenkel met olijfolie. Rooster de (nog lege) pompoenhelften alvast 30 minuten in de oven.

Ondertussen bereid je de vulling door de ui, knoflook en champignons te bakken en hier de spinazie aan toe te voegen. Dit bak je mee tot de spinazie geslonken is. Roer de feta door het spinaziemengsel en verdeel dit over de pompoenhelften. Bestrooi met pijnboompitjes en rooster dit nog 15 minuten in de oven.

Hierna kun je de gevulde pompoen met spinazie en feta direct serveren. Snijd de pompoen in parten, en serveer het als bijgerecht. Lekker met gebakken aardappeltjes, couscous of rijst.

Gevulde pompoen met spinazie en feta

Ingrediënten

personen
Print dit gerecht
Delen op

Merknamen in de ingrediëntenlijst kunnen een gevolg zijn van een betaalde samenwerking. Lees mijn disclaimer.

Bereidingswijze gevulde pompoen met spinazie en feta

Voorbereiding: 20 minuten
Bereiding: 45 minuten
Stap 1
Verwarm de oven voor op 200 graden en bekleed een bakplaat met bakpapier.
2
Stap 2
Schil de pompoen eventueel. Halveer de pompoen over de lengte en lepel de zaadlijsten eruit. Breng de pompoen op smaak met zout en peper en besprenkel met olijfolie.
3
Stap 3
Rooster de pompoenhelften 30 minuten in de oven.
4
Stap 4
Verwarm ondertussen een pan met olie op het vuur. Fruit de ui met knoflook aan en voeg hierna de champignons toe. Bak de champignons bruin. Voeg hierna de spinazie toe en bak dit mee tot de spinazie geslonken is.
5
Stap 5
Roer de verkruimelde feta door het spinaziemengsel.
6
Stap 6
Verdeel het spinaziemengsel over de pompoenhelften en bestrooi dit met de pijnboompitjes.
7
Stap 7
Verwarm de gevulde pompoen nog 15 minuten in de oven.
8
Stap 8
Snijd de pompoen in parten. Serveer de gevulde pompoen met spinazie en feta met aardappeltjes of rijst erbij.

Blijf op de hoogte, schrijf je in voor Brenda Kookt updates.

En ontvang de lekkerste recept-inspiratie passend bij het seizoen in je mailbox.

Bekijk ook andere recepten
Grazing table Beemster kaas
Tarte tartin van sjalot en wortel
Bladerdeegkrans met zalm en MonChou
Tonijntartaar met avocado en balsamico

2 reacties

Jolanda

Hoi Brenda, Een heel lekker recept maar hoe krijg je de pompoen zo mooi uitgehold? Ik had daar heel veel moeite mee waardoor er nog veel vruchtvlees achterbleef en ik niet zo heel veel vulling kwijt kon.

Laat een bericht achter

Brenda Hoff

Ja dat vind ik ook vaak lastig hoor Jolanda. Wat ook wel goed werkt: de gehalveerde pompoen in de oven roosteren, en dan daar de zaadlijsten verwijderen. Dan is het vruchtvlees zachter.

Laat een bericht achter

Wil je dit recept delen?
Delen op