Schrijf je in voor
de nieuwsbrief!

Wat eten we vanavond?

Wat eten we vanavond?

Bestel nu:

de Makkelijke Maaltijden scheurkalender 2022 en de Makkelijk & Snel agenda 2022!

Bestel nu:

Makkelijke Maaltijden scheurkalender 2022

Makkelijk & Snel agenda 2022!

Top 5 van 5 jaar brendakookt.nl

5 jaar brenda kookt collage

Brendakookt.nl is alweer 5 jaar online, wat een feest! Afgelopen zondag deelde ik een super lekkere chocoladetaart met salted caramel om het te vieren. Het leek me leuk om in dit artikel ook even terug te kijken op 5 jaar brendakookt.nl. Want wat is er veel veranderd, en veel (tofs!) gebeurd!

In 5 jaar tijd zijn er 1378 artikelen gepubliceerd waarvan ongeveer 3/4 uit recepten bestaat. Vandaag blik ik hier op terug door per jaar kort de ontwikkelingen te beschrijven en 5 toprecepten van mijn blog in het zonnetje te zetten.

Daar komen ze, mijn toppers van brendakookt.nl. Het is lastig kiezen, want er is zoveel lekkers.. Ik heb een beetje vals gespeeld, soms heb ik er een top 6 van gemaakt. Maar ik begin bij het begin, in 2012.

5 jaar brendadkookt 01

2012

Ik weet nog heel erg goed dat ik in 2012 de eerste foto’s maakte met een fototoestel die ik mocht lenen van een lieve oud-collega. En toen ik die camera eenmaal had ontdekt wilde ik zelf natuurlijk ook zo’n mooie spiegelreflex camera hebben. Als ik een recept publiceerde was ik super trots op het resultaat, ik was er zo blij mee! Als ik de foto’s nu terugkijk dan zou ik ze het liefst verwijderen. Maar vooruit, ze blijven in het archief bestaan. Het heeft ook wel wat, die recepten uit de oude doos.

Dit zijn de toppers die ik in het eerste jaar publiceerde. De bloemkoolschotel uit de oven heeft zelfs mijn kookboek Snelle klassiekers met een twist gehaald! Hartige taarten maak ik nog steeds zoals ik het destijds in de how-to uitlegde en de aardappeltjes uit de oven staan hier ook nog regelmatig op tafel.

5 jaar brendakookt 02

2013

Het tweede jaar pakte ik het professioneler aan, ik besteedde steeds meer tijd aan mijn blog. Naast recepten en inspiratieartikelen ben ik vanaf 2013 ook een stuk persoonlijker geworden op mijn blog. Zo deel ik (inmiddels om de twee weken) mijn foodfoto’s in de Snap Shots. Mijn hele leven draait namelijk om eten en ik maak van zo’n beetje alles wat ik eet een foto.

De pepernoten tiramisu die ik dit jaar voor de sinterklaastijd maakte was een grote hit! Ook de kip cajun wraps die ik deelde zijn bij velen een groot succes. Mijn vriend is gek op aardappel anders (uit een potje) en daarom besloot ik dat recept zelf na te maken. Met succes.. Oh en met de paasdagen maken wij zeker weer het ei in broodje. Het blijft lekker.

5 jaar brendakookt 03

2014

In 2014 ben ik een dag in de week minder bij mijn voormalige werkgever gaan werken zodat ik meer tijd voor brendakookt.nl had. Ik werkte steeds vaker samen merken en bedrijven en ook is dat jaar mijn nieuwe website gelanceerd. Nog steeds ben ik super blij met de look en feel. Al sluit ik niet uit dat de website dit jaar een kleine verandering gaat ondergaan.

Ook mocht ik voor het eerst op persreis, naar Oostenrijk. Zo tof! Datzelfde jaar mocht ik ook nog naar Leeuwarden en Vlieland.

Qua recepten zijn de stifado en chicken tonight echte toppers. Ook de spitskoolstamppot blijft goed. En de MonChoutaart die ik met sinterklaas deelde ging door het dak! Zo tof om te zien dat jullie zo enthousiast worden van de recepten.

5 jaar brenda kookt 04

2015

In 2015 ging ik lekker verder op dezelfde voet. Ik deelde niet alleen recepten maar ook reviewsfilmpjes en zelfs printables zoals de handige maaltijdplanner die massaal door jullie is gedownload.

Ook heb ik jullie dit jaar kunnen ontmoeten op de Biggest Bloggers BBQ en bij mijn ‘Brenda Kookt High Tea’ in Restaurant Van Dis. Het was heel erg tof om jullie hier te ontmoeten, en mijn gerechten in een echt restaurant te serveren.

Ook op het gebied van recepten was dit weer een lekker jaar. De citroencake van Starbucks is een topper. Ook de Macaroni Stroganoff die ik van het pakje namaakte was een succes. De borrelbrood caprese staat bij menig feestje op tafel en de aardbeientiramisu pakken we er van de zomer zeker weer bij.

5 jaar brendakookt 07

2016

In 2016 ging ik fulltime voor brendakookt.nl en zegde ik mijn baan op. Al combineerde ik het wel met het prille moederschap natuurlijk. Daarnaast werkte ik aan mijn eerste kookboek Snelle klassiekers met een twist die in september uit kwam. In 2016 zijn er dus mega veel recepten ontwikkeld, getest en gekookt. Niet alleen voor de blog, maar ook voor het boek. En daarbij pakte ik ook YouTube weer op, wekelijks deel ik een kookvideo. Je kunt wel zeggen dat 2016 echt een topjaar was!

Een van de toppers van recepten die ik publiceerde is toch wel de zuurkoolschotel. Deze maak ik thuis al jaren op deze manier, tijdens mijn zwangerschapsverlof besloot ik het gerecht te fotograferen en met jullie te delen. De carpaccio pastasalade is ook een topper, en de lasagne al forno is serieus de lekkerste lasagne ever!

Dat was 5 jaar brendakookt.nl in een notendop. Op naar het volgende lustrum!

Ik ben natuurljk ook heel erg benieuwd wat jullie favorieten zijn. Is er een recept van mijn blog dat regelmatig op tafel staat? 

Deel dit bericht:

Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp
Share on email
Reacties

4 Reacties

 1. Ri 3 maart 2017 om 10:43

  Gefeliciteerd met dit jubileum.

 2. Wendy 3 maart 2017 om 11:45

  Gefeliciteerd met je jubileum. Wij hebben vele favoriete recepten van jou. Zoals de preisoep, stroganof en op dit moment de kip hawai. Met kerst kook ik een avond voor vrienden en een avond voor familie. En alle recepten komen van jouw site.
  Je hebt ook zo’n heerlijke pastasalade. Die moet ik elk jaar weer maken voor de buurtbqq.
  Je merkt het wel, wij zijn een groot fan. Op naar de komende 5 jaar.

  1. Brenda Kookt 3 maart 2017 om 14:06

   Wat tof om te horen Wendy. Super leuk dat jullie zo genieten van de recepten van mijn blog. En inderdaad, op naar de volgende 5 jaar :)

 3. Suzanne 8 maart 2017 om 20:50

  Gefeliciteerd, en op naar de volgende 5 :). Hier zijn de kip cajun wraps en grote hit.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *