Ga naar de inhoud

Kerst bijgerechten

Dit is het onderdeel van het kerstmenu waar ik de meeste vragen over krijg. Wat serveer je erbij? Na de overzichten met recepten met de kerst voorgerechten en de kerst hoofdgerechten/spektakelstukken gaan we in dit artikel voor kerst bijgerechten. In dit artikel vind je antwoord op de vraag, wat serveer ik erbij!? Gerechten met aardappel en verschillende puree’s maar ook groente-gerechten. Je leest het allemaal! Scroll snel naar beneden voor de recepten.

Kerst receptenoverzicht bijgerechten

Gevarieerde kerst bijgerechten

Kerst bijgerechten dus, gevarieerde kerst bijgerechten. Want ook op het gebied van bijgerechten is er heel veel mogelijk. Ten eerste heb je de keuze: maak je de borden in de keuken op, of serveer je verschillende bijgerechten aan tafel? In schalen of kommen (of pannen?). Die keuze is aan jou, en waarschijnlijk ook afhankelijk van het type diner dat je geeft.

Zelf kies ik vaak voor diverse kommen/schalen met bijgerechten op tafel zodat iedereen lekker kan kiezen en zelf kan opscheppen. Ik heb een aantal favorieten, die komen in dit artikel ook zeker voorbij.

Ik ben benieuwd naar welke kerst bijgerechten jullie keuze uitgaat dit jaar.

Zijn jouw bijgerechten compleetmaar kun je nog wel inspiratie gebruiken voor andere gangen van het kerstmenu? Bekijk dan ook de overige overzicht artikelen met de lekkerste kerstrecepten:

Kerst bijgerechten aardappel

Aardappel bijgerechten

Wat bij mij eigenlijk niet mag ontbreken met het Kerstdiner zijn aardappeltjes voor erbij. En natuurlijk heb je daar ook veel keuze in. Pommes deuchess komen vaak voorbij, lekker makkelijk. Maar ook die kun je natuurlijk zelf maken als je wilt. Aardappelkroketjes of aardappelsterren zijn in dat geval ook super leuk (en lekker) om te serveren. En wat dacht je van aardappeltjes met rozemarijn uit de oven? Dat is altijd een hit, en past bij bijna ieder hoofdgerecht/spektakelstuk dat je serveert.

Kerst recepten bijgerechten zoete aardappel

Bijgerechten met zoete aardappel

Naast de gewone aardappel kun je natuurlijk ook gaan voor de zoete aardappel. Lekker voor de afwisseling! Zoete aardappelfriet is mijn favoriet, met truffelmayo. Maar de zoete aardappel hasselbacks zijn ook ontzettend lekker!

Kerstrecepten bijgerechten puree

Verschillende puree’s

Naast de aardappelpuree die we hierboven al deelde kun je natuurlijk ook gaan voor een andere puree als bijgerecht. Bijvoorbeeld een combinatie van aardappel met groenten, of een puree van alleen groenten zoals bloemkoolpuree of pompoenpuree.

Kerst recepten bijgerechten

Kerst bijgerechten met groenten

En dan komen we nu bij de kerst bijgerechten met groenten. Naast de bijgerechten met aardappel zijn dit de populairste. Bij mij mag de gekarameliseerde witlof met parmaham niet ontbreken. Witlof met ham en kaas uit de oven, maar dan met een hele feestelijke twist! Ook gekarameliseerde wortels doen het vaak goed. En bimi in gember-sinaasappelsaus is ook heer-lijk!

Stoofpeer recepten

Deze noem ik even apart hoor, de stoofpeertjes. Die mogen toch niet ontbreken bij het kerstdiner?

0 reacties

Laat een bericht achter

Wil je dit bericht delen?
Delen op