Ga naar de inhoud

Kerst hoofdgerechten

Na het overzicht met kerstrecepten voor het voorgerecht is het nu tijd voor de hoofdmaaltijd van het kerstdiner. In dit artikel komen alle kerst hoofdgerechten aan bod. Met vlees, vis en vegetarisch. In dit artikel vind je ze allemaal bij elkaar. Spektakelstukken die het stuk voor stuk super doen als hoofdgerecht bij het kerstdiner.

De meeste recepten in dit overzichtsartikel zijn ontzettend gemakkelijk te maken, waardoor je met een kleine moeite groots kunt genieten, samen met je gezelschap. Ik ben benieuwd waar jullie keuze op gaat vallen. Scroll snel naar beneden om het lijstje te bekijken.

Gek genoeg vind ik het altijd het lastigste om het hoofdgerecht van het kerstdiner te bedenken. Ik denk dat dit komt doordat ik van deze gang de belangrijkste maak, en dan wil je juist dat iedereen het lekker gaat vinden. En dat het ook een beetje spectaculair is.

Hoofdgerecht recepten

Maar eigenlijk is het natuurlijk net zoals de andere gangen. En het fijne bij het hoofdgerecht is dat je het ook kunt combineren, dus dat je soms ook meerdere dingen op tafel kunt zetten. Zodat de gasten kunnen kiezen. Je kleedt het aan met verschillende bijgerechten en er is voor ieder wat wils.

Al kun je ook gaan voor een kerst hoofdgerecht waarbij je niet de schalen op tafel zet, maar waarbij je de borden in de keuken opmaakt. In dat geval is er niets te kiezen, maar ziet het er waarschijnlijk wel extra feestelijk en spectaculair uit. En is het een echte verrassing als je de borden op tafel zet.

Is jouw Kerst hoofdgerecht bepaald, maar kun je nog wel inspiratie gebruiken voor andere gangen van het diner? Bekijk dan ook de overige overzicht artikelen met de lekkerste kerstrecepten:

Kerst Hoofdgerechten Vlees

Kerst hoofdgerechten met vlees

Laat ik aftrappen met de kerst hoofdgerechten met vlees. Eerlijk gezegd is dit waar ik zelf meestal voor ga, omdat in mijn familie niet iedereen vis lust. En ze wel graag vlees eten.

Mijn favoriet in dit lijstje zijn de Boeuf (ik denk dat we daar dit jaar ook weer voor gaan), de carpacciorollade en de varkenshaaspakketjes. Deze staan dan ook niet voor niets bovenaan het lijstje 😉 En het fijne aan deze gerechten is ook dat je ze kunt voorbereiden. Zo heb je er nog weinig werk aan (behalve opwarmen) als de gasten er zijn.

Kerst hoofdgerechten Vis kerstrecepten

Kerst hoofdgerechten met vis

Vis is vaak een beetje ondergeschoven en wordt vergeten. Het valt me op dat ik ook niet zoveel feestelijke visrecepten op de website heb staan. Het zijn voornamelijk makkelijke maaltijden met vis. Toch eet ik heel graag vis en zet ik het ook weleens met de kerstdagen op tafel. Ik check dan wel even van te voren of iedereen van vis houdt, dat is namelijk helaas niet altijd het geval.

De zalm en croute is mijn absolute nummer 1, maar de sliptong met citroenboter is ook een van onze favorieten.

Kerst Hoofdgerechten Vegetarisch

Kerst hoofdgerechten vegetarisch

Er wordt steeds meer vegetarisch gegeten, zo ook met de kerstdagen. Met groenten kun je heel veel kanten op, en je kunt er zeker ook een feestelijk kerst hoofdgerecht mee maken. Ik gebruik in dat geval graag paddestoelen in het recept, en pompoen is wat mij betreft ook een topper! En wat dacht je van beet wellington, of een hartige strudel? Echt smullen!

0 reacties

Laat een bericht achter

Wil je dit bericht delen?
Delen op