Ga naar de inhoud

Kerst voorgerechten (en amuses)

De kerstdagen staan voor de deur. In dit inspiratie artikel tip ik je de lekkerste kerstrecepten, de kerst voorgerechten en amuses. Feestelijke gerechten en hapjes om het kerstdiner mee te starten. Diverse gerechten, voor iedereen wat wils. Gemakkelijk om te maken, en ontzettend lekker. En feestelijk.

Hier staan een aantal van mijn favorieten tussen, of eigenlijk zijn ze bijna allemaal favoriet. Ik vind het dan ook ieder jaar weer lastig om te kiezen wat ik nu weer op tafel zal zatten. Ik ben heel erg benieuwd waar jullie keuze naartoe gaat.

Kerstrecepten voorgerechten

Gevarieerde voorgerechten en amuses

Met kerst voorgerechten en amuses kun je vele kanten op. Ga voor een koud of warm voorgerecht, met vlees, vis of vegetarisch. Het kan allemaal. In dit artikel heb ik ze allemaal voor je bij elkaar gezet.

Voor het overzicht heb ik de kerst voorgerechten onderverdeeld in verschillende categorieën. We starten met de amuses en kleine hapjes. Deze gerechten zijn bijvoorbeeld ook lekker om als borrelhapje te serveren. Daarna door naar feestelijke soepen, en dan gaan we naar de voorgerechten. Bij de kerst voorgerechten maken we onderscheid tussen gerechten met vlees, vis en vegetarisch.

Is de starter van jouw kerstdiner al gevonden, maar kun je nog wel inspiratie gebruiken voor andere gangen? Bekijk dan ook de overige overzicht artikelen met de lekkerste kerstrecepten:

Klik op de titel van het gerecht om het recept direct te bekijken.

amuses en hapjes

Amuses en kleine hapjes

Een amuse is een klein hapje aan de start van het diner. Officieel dient het om de smaakpapillen en spijsvertering op gang te brengen. Tip: de amuses in dit lijstje doen het ook goed als onderdeel van de borrelhapjes.

Kerst recepten soepen

Feestelijke Kerstsoepen

Een lekker soepje kan wat mij betreft niet ontbreken bij het kerstdiner. Persoonlijk vind ik dit lekker als tussengerecht, tussen het voor- en hoofdgerecht in. Bij een diner zou ik je adviseren niet voor een grote kom met soep te gaan, maar voor een klein glaasje of kommetje.

Maak jouw kerstsoepje extra feestelijk met een lekkere topping die goed bij de soep past. Dit zijn feestelijke soepen met een heerlijke topping:

Kerst voorgerechten met vlees

Kerst voorgerechten met vlees

Bij voorgerechten met vlees blijft carpaccio bij mij favoriet. Ook al is het wel een beetje standaard. Ragout mag eigenlijk niet ontbreken met kerst, maar steak tartare doet het ook heel goed! Voor welke ga jij?

Kerst voorgerechten met vis

Kerst voorgerechten met vis

Zelf ga ik bij voorgerechten graag voor vis. De toppers van kerst voorgerechten met vis in dit lijstje zijn bij mij allemaal met favoriet. De krans van vissalade, zalmbonbon, romige zalmtartaar of juist met makreel. Yum! En de zalmcocktail mag met kerst ook niet ontbreken, ik gaf er ene kleine twist aan waardoor het toch anders is dan anders.

Kerst voorgerechten vegetarisch

Kerst voorgerechten vegetarisch

Vegetarische kerst voorgerechten zonder vlees en vis. Ook dan kun je vele kanten op. Ga voor een tartaar of carpaccio van biet. Vooral de tartaar van rode biet is bij mij geliefd, ik heb deze al zeker bij 3 kerstdiners geserveerd. Maar de Portobello gevuld met blauwe kaas en cranberry is ook heel feestelijk!

0 reacties

Laat een bericht achter

Wil je dit bericht delen?
Delen op